Κλιμακώνει τη ρητορική κατά Κίνας ο Πομπέο: Το να εξαρτώνται από αυτήν οι Ευρωπαίοι είναι σαν να απαρνιούνται τη Δύση

Κλιμακώνει τη ρητορική κατά Κίνας ο Πομπέο: Το να εξαρτώνται από αυτήν οι Ευρωπαίοι είναι σαν να απαρνιούνται τη Δύση

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θέλει να σας αναγκάσει να επιλέξετε μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σε παρέμβασή του στη σύνοδο για τη Δημοκρατία, στην Κοπεγχάγη

mikepompeo
Για τους κινδύνους της «εξάρτησης» από την Κίνα προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, καθώς, όπως διεμήνυσε, η συγκεκριμένη «εξάρτηση» απειλεί τις δυτικές δημοκρατίες.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θέλει να σας αναγκάσει να επιλέξετε μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας», δήλωσε σε παρέμβασή του στη σύνοδο για τη Δημοκρατία, στην Κοπεγχάγη.

«Δεν μπορούμε να διασκελίσουμε αυτήν την εναλλακτική χωρίς να απαρνηθούμε αυτό που είμαστε. Οι δημοκρατίες που εξαρτώνται από αυταρχικά καθεστώτα δεν αξίζουν το όνομά τους», ισχυρίστηκε.

«Ελπίζω να ακούσω επιπλέον δημόσιες δηλώσεις εκ μέρους της Ευρώπης στο θέμα της κινεζικής πρόκλησης», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε μία από τις σκληρότερες ομιλίες του έως σήμερα σε βάρος του Πεκίνου.

«Πρέπει να μιλάμε ξεκάθαρα. Και κυρίως, πρέπει να ενεργούμε με αποφασιστικό τρόπο για να μην επιτρέψουμε καμία σύγχυση στην επιλογή μεταξύ της τυραννίας και της ελευθερίας», επέμεινε ο Μάικ Πομπέο, δύο ημέρες αφότου συναντήθηκε με τον υψηλόβαθμο Κινέζο διπλωμάτη Γιανγκ Γιετσί στη Χαβάη.

Ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός στη Φθιώτιδα: Πυρκαγιά στο Μαρτίνο - Οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό

Απαγωγή Μαρκέλλας: «Της έδωσα τρία xanax - Την ήθελα για μένα»

Τζίμι Κίμελ: «Έπιασε» στην κρεβατοκάμαρα τη γυναίκα του με τον Ματ Ντέιμον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης