Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ κλείνουν την πόρτα στους Βρετανούς και οι Ισπανοί τους καλωσορίζουν

Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ κλείνουν την πόρτα στους Βρετανούς και οι Ισπανοί τους καλωσορίζουν

Ετοιμη να υποδεχτεί παραθεριστές από την Βρετανία την ερχόμενη εβδομάδα

ispania
Tην ώρα που η Ισπανία είναι έτοιμη να καλωσορίσει από τις ερχόμενη εβδομάδα τους Βρετανούς τουρίστες, οι ΗΠΑ τους κλείνουν... κατάμουτρα την πόρτα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η κυβέρνηση της Μαδρίτης είναι έτοιμη να υποδεχτεί παραθεριστές από την Βρετανία την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ιβηρική χώρα ανακοίνωσε ότι από 21 Ιουνίου αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τα κράτη - μέλη της Ε.Ε, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας που ετοιμάζεται και επισήμως να αποχωρήσει από την ευρωπαική «οικογένεια».

Ωστόσο, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθεί να συμβουλεύει τους πολίτες της χώρας να μην πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό εάν δεν είναι απαραίτητο.

Την ίδια ώρα, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ  Άντονι Φάουτσι δηλώνει πως οι Βρετανοί θα πρέπει να ξεχάσουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Τelegraph», το βασικό στέλεχος της ομάδας κρούσης του Λευκού Οίκου για τον νέο κορωνοϊό ξεκαθάρισε πως, αναμένεται η αμερικανική κυβέρνηση να επιτρέψει την είσοδο σε Βρετανούς τουρίστες μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι, μέχρι να παρασκευαστεί το εμβόλιο, οι ΗΠΑ δεν αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως στην άφιξη Βρετανών τουριστών.

«Περιμένουμε και θα δούμε. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άμεση άρση των περιορισμών σε Βρετανούς για ταξίδια στις ΗΠΑ»... «Παρακολουθώντας τα ποσοστά κρουσμάτων στη Βρετανία , νομίζω ότι είναι πιο πιθανό να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μέσα στους επόμενους μήνες και όχι σε εβδομάδες», όπως υποστήριξε.

Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια Βρετανών επισκέπτονται κάθε χρόνο τις ΗΠΑ.

Βρετανία και ΗΠΑ έχουν από τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως από τον νέο κορωνοιό.

Κλείσιμο
Στη χώρα του Μπόρις Τζόνσον, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τη νόσο Covid-19 ανέρχεται σε 41.698 από την αρχή της πανδημίας.
Παράλληλα, τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπερνούν τις 295.889.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ανοίγει ο τουρισμός: Πύλες ασφαλείας τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία»

Με νέους κανόνες από σήμερα τα γυμναστήρια - Αναλυτικός οδηγός για εργαζόμενους και αθλητές

Μητσοτάκης: Πρεμιέρα καλοκαιριού με ένα «καλά μελετημένο σχέδιο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης