Αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον: Ο ιερέας που τα έβαλε με τον Τράμπ στην κηδεία του Φλόιντ

Αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον: Ο ιερέας που τα έβαλε με τον Τράμπ στην κηδεία του Φλόιντ

Ο 65χρονος βαπτιστής ιερέας που αφυπνίζει τους Αφροαμερικανούς και ζήτησε κάθαρση στον Λευκό Οίκο - Γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των μαύρων υποστηρικτής των Δημοκρατικών και πολιτικός σχολιαστής

al_sharpton
Προεκλογικό χαρακτήρα έδωσε στην τελετή της κηδείας του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον, γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των μαύρων. Ο 65χρονος βαπτιστής ιερέας επισήμανε ότι πρέπει να επέλθει «κάθαρση στον Λευκό Οίκο».

Ο Άλφρεντ Τσαρλς Σάρπτον, όπως γράφει η ταυτότητά του, εκτός από ακτιβιστής πολιτικών δικαιωμάτων και πολιτικός που στηρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα είναι και σχολιαστής της τηλεόρασης.

Ποιος είναι ο ιδρυτής της «Οργάνωσης Εθνικής Δράσης»

Λάτρης του γυναικείου φύλου, γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1954. Είναι πατέρας δύο παιδιών και ο ιδρυτής της «Οργάνωσης Εθνικής Δράσης».

Το 2004, έβαλε υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα με το κόμμα των Δημοκρατικών. Είχε δική του ραδιοφωνική εκπομπή υπό τον τίτλο «Keepin 'It Real». Το 2011 αναλαμβάνει οικοδεσπότης της βραδινής πολιτικής εκπομπής «PoliticsNation» στο τηλεοπτικό δίκτυο «MSNBC». Aπόφοιτος του City University of New York στο Μπρούκλιν, έβαλε δύο φορές βέρα στο... δεξί. Το 2004 πήρε διαζύγιο από την δεύτερη σύζυγό του Κάθι Τζόρνταν και κατάφερε να χάσει πολλά κιλά.

Έκτοτε δεν διστάζει να ποζάρει στο φακό με αρκετά νεότερες από αυτόν αιθέριες υπάρξεις. Τον Ιούλιο του 2013, ο 58χρονος τότε Σάρπτον πόζαρε στο πλευρό της 35χρονης στυλίστριας Αΐσα ΜακΣο, η οποία δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι φιλενάδα του.

Reverend Al Sharpton delivers eulogy at George Floyd’s funeral


Ζήτησε να προσέλθουν στις κάλπες οι ψηφοφόροι για να αποχωρήσει ο Τραμπ

Στην τελετή της κηδείας του 46χρονου Αφροαμερικανού, ο Σάρπτον κάλεσε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη του Νοεμβρίου για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα προκειμένου να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο πρόεδρος Τραμπ δεν είχε να πει μία λέξη» για το μαρτύριο του Τζορτζ Φλόιντ, καταδίκασε ο Αφροαμερικανός αιδεσιμότατος κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας στο Τέξας του 46χρονου Φλόιντ που δολοφονήθηκε από έναν λευκό αστυνομικό.

Κλείσιμο
«Ο πρόεδρος μίλησε για να καλέσει στρατιώτες για ενισχύσεις» για την αποκατάσταση της ηρεμίας στις πόλεις που συγκλονίστηκαν από βία μετά από αυτό το δράμα».

«Αλλά δεν είχε να πει μια λέξη για τα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα αυτής της αστυνομικής δολοφονίας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο χρόνο που ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόκιν πίεζε με το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ, προκαλώντας τον θάνατό του από ασφυξία.

Οι Δημοκρατικοί τον θεωρούν ως τον άνθρωπο που αφυπνίζει τους Αφροαμερικανούς

Για τους Δημοκρατικούς, ο Αλ Σάρπτον είναι ο άνθρωπος που αφυπνίζει τους Αφροαμερικανούς. Το 2013, ο Αφροαμερικανός δημοσιογράφος του MSNBC, κάλεσε τους Αμερικανούς να ξεχυθούν στους δρόμους πραγματοποιώντας το διαδηλώσεις σε 100 πόλεις των ΗΠΑ με αίτημα την καταδίκη του περιπολάρχη Ζίμερμαν για τον θάνατο του 17χρονου Μάρτιν.

Είχε καλέσει τον αμερικανικό λαό να ξεσηκωθεί προκειμένου να απονεμηθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση Ζίμερμαν με την παραπομπή του περιπολάρχη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Η αθώωση του Τζορτζ Ζίμερμαν σχετικά με το θανάσιμο τραυματισμό από όπλο του 17χρονου Τρέιβον Μάρτιν είχε πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Al Sharpton: If President Donald Trump Wants A Fight, He Can Come To Me First | Hardball | MSNBC


Η κόντρα με τον Τραμπ


Το 2019, ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τον αλ Σάρπτον «απατεώνα» και «ταραχοποιό» σχολιάζοντας την ανακοίνωσή του ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Βαλτιμόρη.

«Μισεί τους λευκούς και τους αστυνομικούς», πρόσθεσε, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στη Βαλτιμόρη, ο Αλ Σάρπτον εξέφρασε τη λύπη του που ο Αμερικανός πρόεδρος «παίζει το χαρτί του φυλετικού διχασμού».

«Έχει άχτι, ιδίως τους μαύρους και τους έγχρωμους», σχολίασε ο βαπτιστής πάστορας.

«Αν πίστευε πραγματικά ότι είμαι απατεώνας, θα με διόριζε στην κυβέρνησή του», ειρωνεύτηκε ο Σάρπτον.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα ρεκόρ για ΝΔ - Στο 24% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ερντογάν φτιάχνει πολιτοφυλακή, προειδοποιούν οι επικριτές του

Άλιμος: Πρόστιμο 20.000 ευρώ και λουκέτο δύο μηνών στο μπιτς μπαρ μετά τα πάρτι «συνωστισμού»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης