Ο Boy George επέστρεψε κλεμμένη εικόνα στην Κύπρο

Ο Boy George επέστρεψε κλεμμένη εικόνα στην Κύπρο

Δε γνώριζε ότι η εικόνα είχε αφαιρεθεί από κυπριακή εκκλησία κατά την τουρκική εισβολή του 1974

Ο Boy George επέστρεψε κλεμμένη εικόνα στην Κύπρο
Για πάνω από 25 χρόνια μια εικόνα του Χριστού ηλικίας άνω των 300 ετών βρισκόταν στην ιδιωτική συλλογή του γνωστού τραγουδιστή Boy George. Με έκπληξη όμως διαπίστωσε Κύπριος ιερέας που παρακολουθούσε ντοκιμαντέρ με τη ζωή του σταρ σε ολλανδικό κανάλι, ότι η συγκεκριμένη εικόνα είχε κλαπεί από ορθόδοξη εκκλησία της Κύπρου.

Ο πάτερ Πορφύριος, εκπρόσωπος της Κυπριακής Ορθόδοξης εκκλησίας στις Βρυξέλλες, επικοινώνησε αμέσως με τον τραγουδιστή ο οποίος ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμος να την επιστρέψει και μάλιστα αφιλοκερδώς. «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει πίσω στο φυσικό της σπίτι. Ανέκαθεν ήμουν φίλος με την Κύπρο και φρόντιζα την εικόνα όσο καλύτερα μπορούσα τα τελευταία 26 χρόνια» είπε στο BBC.

Ο 49χρονος τραγουδιστής που αρκετές φορές στο παρελθόν έχει τραγουδήσει για τα θαύματα και την θρησκεία, αγόρασε την εικόνα το 1985, μη γνωρίζοντας ότι είχε αφαιρεθεί από κυπριακή εκκλησία κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Ο πάτερ Πορφύριος που είδε μόλις για λίγα δευτερόλεπτα την εικόνα στο σπίτι του τραγουδιστή στο ντοκιμαντέρ, έπειτα από έρευνα ανακάλυψε ότι η εικόνα είχε αφαιρεθεί από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους από το Νέο Χωριό κοντά στην Κυθρέα.

Η παράδοση έγινε κοντά στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στο Λονδίνο. Σε αντάλλαγμα, ο ιερέας χάρισε στον Boy George μια σύγχρονη έκδοση της εικόνας του Ιησού Χριστού του Παντοκράτορα, με την ευχή και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Εκατοντάδες είναι τα θρησκευτικά κειμήλια που εξαφανίστηκαν κατά την περίοδο εκείνη από την βόρεια πλευρά της Κύπρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης