Κορωνοϊός: Μετά τη Νέα Υόρκη και στο Σίδνεϊ επιθετικοί και κανίβαλοι αρουραίοι

Κορωνοϊός: Μετά τη Νέα Υόρκη και στο Σίδνεϊ επιθετικοί και κανίβαλοι αρουραίοι

Γιατί «τρελαίνονται» οι αρουραίοι στις πόλεις μετά την πανδημία; - Τι απαντά ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, Πίτερ Μπανκς

sydney_rats
Υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να ερμηνεύσουν οι επιστήμονες το επόμενο διάστημα αναφορικά με τη «δράση» του νέου κορωνοϊού στο γενικότερο περιβάλλον. Δεν είναι μόνο η επιρροή της Covid-19 στον ανθρώπινο οργανισμό που προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Είναι και η επιρροή στα υπόλοιπα είδη, έστω και αν αυτό συμβαίνει με έμμεσο τρόπο. Πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, την αμερικανική μεγαλούπολη που μπήκε σε καραντίνα και που πλήρωσε πολύ ακριβό τίμημα στην πανδημία, διαπιστώθηκε μία ραγδαία αλλαγή στη συμπεριφορά των αρουραίων. Τα ποντίκια έγιναν πολύ πιο επιθετικά, τόσο απέναντι στον άνθρωπο, όσο και απέναντι στο ίδιο το είδος τους. Με άλλα λόγια, άρχισαν να κανιβαλίζουν και να τρώνε το ένα το άλλο. Ακριβώς το ίδιο διαπιστώθηκε και στο μακρινό Σίδνεϊ, στην Αυστραλία!

Η πανδημία και ιδιαίτερα η καραντίνα προκειμένου να ανακοπεί η ραγδαία εξάπλωση του θανατηφόρου νέου κορωνοϊού, προκάλεσε από τη μία αισθητή βελτίωση στις πριβαλλοντικές συνθήκες, αλλά από την άλλη προβλήματα διαβίωσης σε είδη που είναι κυρίως σκουπιδοφάγα. Οι αρουραίοι των πόλεων συγκαταλέγονται σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία.

Ο καθηγητής Πίτερ Μπανκς, από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, ανέφερε ότι «ο κανιβαλισμός και η επιθετικότητα των αρουραίων συμβαίνει εδώ και αρκετές ημέρες στην Αυστραλία», προσθέτοντας ότι «αυτό συνέβη διότι κλειστήκαμε μέσα, σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε τα εστιατόρια και τις πόλεις. Οι αρουραίοι είναι πολύ αγχωτικά ζώα σχετικά με το φαγητό τους».

«Η τροφή τους εξαρτάται από εμάς, τους ανθρώπους. Αν γεννούν και δεν μπορούν να τα θρέψουν, τα σκοτώνουν και τα τρώνε», τόνισε ο Πίτερ Μπανκς, δίνοντας μία επιστημονική ερμηνεία για ένα ακόμη «περίεργο» φαινόμενο που εμφανίστηκε ως αποτέλεσμα της πανδημίας από τον νέο κορωνοϊό.


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Αραβική χερσόνησος: Πάνω από 200.000 κρούσματα

Κορωνοϊός - Ισπανία: 43.000 περισσότεροι θάνατοι από τον μέσο όρο της εποχής

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 100.000 τα θύματα της πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης