Απόφαση ΠΟΥ για υδροξυχλωροκίνη: Αναστέλλεται η κλινική δοκιμή της

Απόφαση ΠΟΥ για υδροξυχλωροκίνη: Αναστέλλεται η κλινική δοκιμή της

Η απόφαση ακολουθεί τη δημοσίευση μελέτης που κρίνει αναποτελεσματική ή ακόμη και επιβλαβή τη χρήση χλωροκίνης και των παραγώγων της - Πριν από λίγες ημέρες ο Τραμπ αιφνιδίασε τους πάντες παραδεχόμενος ότι παίρνει το χάπι προληπτικά 

xlwrokini-ergastirio543
Την αναστολή κλινικής δοκιμής της υδροξυχλωροκίνης, του φαρμάκου κατά της ελονοσίας, σε ασθενείς με κορωνοϊό,  ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Η απόφαση ακολουθεί τη δημοσίευση μελέτης την Παρασκευή στο The Lancet που κρίνει αναποτελεσματική ή ακόμη και επιβλαβή τη χρήση χλωροκίνης και των παραγώγων της, όπως η υδροξυχλωροκίνη, κατά της Covid-19, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

«Το διοικητικό συμβούλιο εφάρμοσε μια προσωρινή παύση του τμήματος υδροξυχλωροκίνης στη δοκιμή Αλληλεγγύης, ενώ τα δεδομένα ασφαλείας επανεξετάζονται από το συμβούλιο παρακολούθησης ασφάλειας δεδομένων. Τα άλλα τμήματα της δοκιμής συνεχίζονται», δήλωσε ο Τέντρος σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Υδροξυχλωροκίνη - Έρευνα: Το φάρμακο που προτείνει ο Τραμπ συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου

Το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη, το οποίο λέει ότι λαμβάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου στους ασθενείς με τη νόσο COVID-19, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Η έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας οι επιστήμονες παρακολούθησαν πάνω από 96.000 ασθενείς που νοσηλεύονταν με την COVID-19, κατέδειξε ότι οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο, ή εκείνο της χλωροκίνης, αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνους που δεν έλαβαν το φάρμακο.

Η ζήτηση για την υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο που εγκρίθηκε πριν από δεκαετίες, αυξήθηκε, από τότε που ο Τραμπ συνέστησε τη χρήση της ως θεραπεία κατά του κορωνοϊού, στις αρχές Απριλίου. Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα αιφνιδίασε τους πάντες παραδεχόμενος ότι παίρνει το χάπι προληπτικά.

Κλείσιμο
Οι συντάκτες της έρευνας του The Lancet συνιστούν ότι αυτά τα θεραπευτικά σχήματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της COVID-19 εκτός των κλινικών δοκιμών, μέχρι τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών να επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα αυτών των φαρμάκων για τους ασθενείς.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Τέσσερα νέα κρούσματα - 2.882 συνολικά - 18 διασωληνωμένοι

Παιχνίδια Ερντογάν: Άδειασε τον Γιαΐτζι, επιμένει στη «γαλάζια πατρίδα»

Νέες διευκρινίσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τα καταστήματα εστίασης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης