Θρήνος για τα θύματα των πλημμυρών στην Αυστραλία

Θρήνος για τα θύματα των πλημμυρών στην Αυστραλία

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της καταστροφής τελέστηκε σήμερα στην πολιτεία Κουίνσλαντ...

Θρήνος για τα θύματα των πλημμυρών στην Αυστραλία

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της καταστροφής τελέστηκε σήμερα στην πολιτεία Κουίνσλαντ στη βορειοανατολική Αυστραλία, που επλήγη από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 40 χρόνων.

Οι κάτοικοι στο Κουίνσλαντ και σε όλη την Αυστραλία παρέστησαν στις θρησκευτικές λειτουργίες για τη μνήμη των νεκρών. Στην περιοχή, ο αριθμός των θυμάτων από τις 10 Ιανουαρίου αυξήθηκε σήμερα σε 17.

Η καταστροφή στο νότο της χώρας είναι ολοκληρωτική με την στάθμη των υδάτων να συνεχίζει να παρουσιάζει ταχεία αύξηση και χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείπουν μέρα με τη μέρα τις εστίες τους.

Περισσότερες από 30 πόλεις στη νοτιοανατολική Αυστραλία επλήγησαν σήμερα από τις πλημμύρες.

Στην πολιτεία Βικτόρια 13.000 κατοικίες πλημμύρισαν, 3.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και σχεδόν σε 80 πόλεις καταγράφεται μια πρωτοφανής άνοδος της στάθμης του νερού.

Στη Μελβούρνη 8.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα με τους ισχυρούς ανέμους και τις βροχοπτώσεις να σαρώνουν την πόλη. Παρόμοια προβλήματα έχουν και ορισμένες πόλεις στη Νέα Νότια Ουαλία.

"Δυστυχώς ο αριθμός των θυμάτων μετά τις πλημμύρες αυξήθηκε και σήμερα, μετά τον εντοπισμό της σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας μέσα σε σπίτι στο Γκράνθαμ", ένα χωριό που καταστράφηκε ολοσχερώς τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η πολιτειακή πρωθυπουργός Αννα Μπλάι.

Το νησί της Τασμανίας στη νότια Αυστραλία αντιμετωπίζει το ίδιο φαινόμενο, με τις γέφυρες να έχουν καταστραφεί από τους χειμάρρους νερού και εκατοντάδες κάτοικοι να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Η πρωθυπουργός 'Αννα Μπλάι συναντήθηκε την Κυριακή με κατοίκους ενός προαστίου του Μπρισμπέιν που υπέστη μεγάλες καταστροφές και τα ερείπια ακόμη σχηματίζουν βουνά στα πεζοδρόμια.

Την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων προειδοποιούν για τους κινδύνους λοιμώξεων για δεκάδες χιλιάδες από τους πληγέντες που περπατούν εδώ και μέρες μέσα σε μια λάσπη-βούρκο, ενώ η θερμοκρασία στο Μπρισμπέιν κυμαίνεται στους 28 βαθμούς.

 

 

Κλείσιμο

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης