Πόλη - φάντασμα το Μπρισμπέιν

Πόλη - φάντασμα το Μπρισμπέιν

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στην ανατολική Αυστραλία, με τους νεκρούς από τις πλημμύρες στις πόλεις του Μπρισμπέιν να είναι έως στιγμής 12...

Πόλη - φάντασμα το Μπρισμπέιν

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στην ανατολική Αυστραλία, με τους νεκρούς από τις πλημμύρες στις πόλεις του Μπρισμπέιν να είναι έως στιγμής 12 και τους αγνοούμενους να ξεπερνούν τους 60.

Συνολικά, οι πλημμύρες που πλήττουν την Αυστραλία από τα μέσα Νοεμβρίου έχουν προκαλέσει το θάνατο 23 ανθρώπων, σύμφωνα με τις αρχές.

Το Μπρισμπέιν  μοιάζει με πόλη-φάντασμα με περισσότερα από 9.000 κτίρια να έχουν ήδη πλημμυρίσει και άλλες 20.000 κατοικίες να απειλούνται από τα ορμητικά νερά.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί για την ασφάλειά τους, και φιλοξενούνται σε ειδικά κέντρα που έχουν φτιαχτεί σε υψηλότερα σημεία.

Τα ορμητικά νερά που έρχονται από τις άλλες πλημμυρισμένες περιοχές δείχνουν ότι η πόλη θα αργήσει να συνέρθει και το έργο της ανοικοδόμησης θα είναι μακρύ και επίπονο.

Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας στα κτίρια του Μπρισμπέιν το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπηκε.

Η πόλη του Μπρισμπέιν φιλοξενεί περίπου 25.000 Έλληνες και Ελληνοκυπρίους. Ο πρόεδρος της τοπικής Ελληνικής Κοινότητας, ο Δημήτρης Γεωργίου, μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και είπε ότι η Κοινότητα είναι έτοιμη να προσφέρει στέγη και κάθε δυνατή βοήθεια σε συμπατριώτες μας που βρίσκονται στην δίνη αυτής της φυσικής καταστροφής.

Κλείσιμο

Με την καταστροφή να κλιμακώνεται είναι αδύνατον να υπολογιστεί επακριβώς το ύψος των ζημιών, καθώς οι αριθμοί αλλάζουν διαρκώς. Όμως, οι εκτιμήσεις είναι ότι το κόστος θα ξεπεράσει τα 9 με δέκα δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην αγορά άρχισε να παρατηρείται έλλειψη σε φρούτα και λαχανικά, και σε αυτά που υπάρχουν οι τιμές έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές και στα σιτηρά, όπως και στον κλάδο των ανθρακωρυχείων, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης