Ολοκληρωτική καταστροφή στο Μπρισμπέιν

Ολοκληρωτική καταστροφή στο Μπρισμπέιν

Ως την χειρότερη φυσική καταστροφή που έχει συμβεί ποτέ στην Αυστραλία, χαρακτήρισε πρωθυπουργός τους Κουίνσλαντ, Αννα Μπλάι, τις πλημμύρες...

Ολοκληρωτική καταστροφή στο Μπρισμπέιν

Ως την χειρότερη φυσική καταστροφή που έχει συμβεί ποτέ στην Αυστραλία, χαρακτήρισε πρωθυπουργός τους Κουίνσλαντ, Αννα Μπλάι, τις πλημμύρες που έσπειραν τον θάνατο και την καταστροφή στην περιοχή.

Οι νεκροί από τις πλημμύρες είναι 22, ενώ μόνο στις πόλεις του Μπρισμπέιν έφτασαν τους 15 και οι αγνοούμενοι τους 70.

Το Μπρισμπέιν, πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ, θυμίζει πλέον πόλη φάντασμα με περισσότερα από 11.900 σπίτια να έχουν «βουλιάξει» τελείως και άλλα 14,700 να έχουν πλημμυρίσει μερικώς.

Κλείσιμο
Το νερό σε κάποιες περιοχές κάλυψε τους φωτεινούς σηματοδότες, ενώ 20.000 άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν δεκάδες σκάφη αναψυχής και τα τσάκισαν κάτω από γέφυρες και 130.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Το ποτάμι αρχίζει τώρα να υποχωρεί αλλά αφήνει πίσω του ένα τεράστιο στρώμα λάσπης, που σύμφωνα με τις αρχές, θα πάρει μήνες να εξαφανιστεί.Ο ποταμός έφτασε την νύχτα τα 4,6 μέτρα, ένα μέτρο λιγότερο από όσο υπολογιζόταν.

«Αυτό σημαίνει ότι τα νερά δεν θα φθάσουν όσο ψηλά έφθασαν το 1974, αλλά από τότε έως σήμερα, η πόλη έχει επεκταθεί και πολλά τμήματά της που τότε δεν υπήρχαν τώρα έχουν πλημμυρίσει», δήλωσε η κυβερνήτης της πολιτείας του Κουίνσλαντ, Αν Μπλάι.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες του Μπρισμπέιν καλούνται να μην μπαίνουν μέσα στα νερά των πλημμυρών, υπό τον φόβο εξάπλωσης ασθενειών.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης