Έρευνα: Ανάλογη η εγκεφαλική αντίδραση γυναικών και ανδρών στο πορνό

porno

Τι έδειξαν οι μαγνητικές και τα στοιχεία από 61 μελέτες σε όλον τον κόσμο - Συμμετείχαν συνολικά 1.850 υγιή άτομα

Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με το στερότυπο ότι οι άνδρες είναι «κυνηγοί» και ότι στη φύση τους υπάρχει το ένστικτο των πολλαπλών ερωτικών συντρόφων, σε αντίθεση με τις γυναίκες, οι οποίες είναι... ταμένες σε έναν... πασά και μόνο στη ζωή τους. Στην πράξη, αλλά σε επίπεδο έρευνας, το στερεότυπο αυτό έχει καταρριφθεί πανηγυρικά. Μία ακόμη έρευνα, ωστόσο, απέδειξε ότι άντρες και γυναίκες δεν διαφέρουν σε επίπεδο σεξουαλικών αντιδράσεων. Πιο συγκεκριμένα, η εγκεφαλική αντίδραση των γυναικών που παρακολούθησαν πορνό, ήταν η ίδια με εκείνη των ανδρών που έβλεπαν ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Ως εκ τούτου, άντρες και γυναίκες στο σεξ και στην εναλλαγή συντρόφων έχουν ίσα δικαιώματα και σε... εγκεφαλικό επίπεδο.

Οι διαφορές εντοπίστηκαν μόνο σε επιμέρους θέματα. Οι μαγνητικές τομογραφίες αποκάλυψαν ότι οι εγκέφαλοι και των δύο φύλων αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο στις εικόνες και τα βίντεο γυμνών ανθρώπων. Ωστόσο, οι γυναίκες αντιδρούσαν λιγότερο θετικά στις εικόνες από τους άντρες. Η ομάδα ερευνών του Ινστιτούτο Biological Cybernetics του Max Planck εξέτασε 61 μελέτες που αφορούσαν εκατοντάδες ανθρώπους που παρακολούθησαν ερωτικές εικόνες ή ταινίες μικρού μήκους σεξουαλικού περιεχομένου.

brain_map2
Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PNAS, υποστηρίζει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες δεν αντιδρούν διαφορετικά στο γυμνό. Ο Δρ Χάμιντ Νόορι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της μελέτης από το γερμανικό ινστιτούτο, δήλωσε: «Θα έλεγα ότι η μελέτη μας αμφισβητεί την κοινή αντίληψη του κοινού ότι οι άντρες είναι πιο οπτικοί από τις γυναίκες όταν πρόκειται για σεξ. Η μελέτη μας χρησιμοποίησε δεδομένα από 1.850 υγιή άτομα που συμμετείχαν σε 61 λειτουργικές μελέτες μαγνητικής τομογραφίας και ενσωματώνοντας όλα αυτά τα στοιχεία, δείχνουμε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος ανταποκρίνεται σε οπτικά σεξουαλικά ερεθίσματα, ενεργοποιώντας τις ίδιες περιοχές και στα δύο φύλα».

Προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι οι άνδρες χάνουν το ενδιαφέρον τους για ερωτικές εικόνες με την πάροδο του χρόνου, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα για τις γυναίκες. Ωστόσο, τα πιο πρόσφατα ευρήματα δείχνουν ότι οι γυναίκες και οι άνδρες επεξεργάζονται γυμνό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

brain_map

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

29s9rob-thumb-large

Η πλειοψηφία τον ανθρώπων δηλώνει ότι προτιμά να αντικατασταθεί από ένα ρομπότ παρά από κάποιον άνθρωπο, όταν όμως πρόκειται για την αντικατάσταση ενός συναδέλφου η προτίμηση αυτή αντιστρέφεται, σύμφωνα με γερμανική έρευνα

2
paidikos_karkinos

Έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet Oncology» δείχνει ότι ο παιδικός καρκίνος είναι υπεύθυνος για την απώλεια ετών υγιούς ζωής – Η ασθένεια πλήττει περισσότερο της χώρες χαμηλού εισοδήματος