Μείωσε το αλάτι και τη ζάχαρη, αλλά όχι την απόλαυση

Μείωσε το αλάτι και τη ζάχαρη, αλλά όχι την απόλαυση

Όλοι ξέρουμε ότι το αλάτι και η ζάχαρη πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο και οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να τα αποφύγουμε όχι μόνο για λόγους υγείας αλλά και για αισθητικούς λόγους.

NoSalt_toast_art
Όπως γνωρίζουμε επίσης ότι τα περισσότερα συσκευασμένα τρόφιμα, μεταξύ των οποίων και το ψωμί, συνήθως περιέχουν και τα δύο για να είναι πιο εύγευστα. Τι γίνεται, όμως, όταν θέλεις πραγματικά να προσέξεις τη διατροφή σου και να βγάλεις το αλάτι και τη ζάχαρη τελείως από τη ζωή σου, αλλά δεν θέλεις να στερηθείς και τις καθημερινές σου απολαύσεις; Ευτυχώς για εμάς τώρα υπάρχει λύση.

Κατανοώντας την τάση στην υγιεινή διατροφή ο Καραμολέγκος έβγαλε ένα ψωμί του τοστ χωρίς προσθήκη αλατιού και ζάχαρης, που, όμως, δεν στερείται τίποτα σε γεύση από τα υπόλοιπα ψωμιά.

Έτσι, μπορείς να το απολαμβάνεις καθημερινά είτε στο τόστ σου είτε σαν ψωμί με το φαγητό σου, χωρίς ν' ανησυχείς για την πρόσληψη ζάχαρης ή αλατιού. Γιατί όπως και να το κάνουμε εμείς οι Έλληνες αγαπάμε το ψωμί και δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτό.
NoSalt_toast
Κλείσιμο

Αν σκεφτείς, όμως, ότι η περιεκτικότητα του ψωμιού σε αλάτι είναι συνήθως 1,2γρ. ανά 100γρ. προϊόντος, όταν η σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για ημερήσια πρόσληψη είναι λιγότερη από 5γρ., τότε αντιλαμβάνεσαι ότι το 1/4 της ημερήσιας ποσότητας αλατιού που προσλαμβάνουμε με την τροφή μας προέρχεται από το ψωμί. Γιατί, λοιπόν, να μην επιλέξουμε το νέο σταρένιο ψωμί της Καραμολέγκος χωρίς προσθήκη σε αλάτι και ζάχαρη, που είναι και πολύ νόστιμο και υγιεινό;  

Καλό είναι να θυμόμαστε, άλλωστε, πως μειώνοντας το αλάτι βοηθάμε σημαντικά στη ρύθμιση της αρτηριακής μας πίεσης (το 31,1% των Ελλήνων είναι υπερτασικοί, σύμφωνα με στοιχεία) και στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης