Ίδια πιάτα φαινομενικά με τεράστια διαφορά στις θερμίδες

Ίδια πιάτα φαινομενικά με τεράστια διαφορά στις θερμίδες

Αν δεν θέλεις να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες και τις συνταγές σου αλλά θέλεις να χάσεις βάρος, τότε θα πρέπει να μειώσεις απλά τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνεις

thermides_fagito
Μπορεί να φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα αλλά έχουν τεράστια διαφορά στις θερμίδες! Το ένα πιάτο έχει 395 θερμίδες, 37 γρ. υδατάνθρακες, 37 γρ. πρωτεϊνη και 11 γρ. λιπαρά και το άλλο πιάτο έχει 809 θερμίδες, 86 γρ. υδατάνθρακες, 42 γρ. πρωτεϊνη και 33 γρ. λιπαρά.

Σε τι διαφέρουν όμως πραγματικά; Στο πιάτο που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος (το αριστερό) οι κεφτέδες είναι φτιαγμένοι από κρέας γαλοπούλας και η ποσότητα των κεφτέδων είναι μικρότερη από ότι στο άλλο πιάτο.

Tip: Αν δεν θέλεις να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες και τις συνταγές σου αλλά θέλεις να χάσεις βάρος, τότε θα πρέπει να μειώσεις απλά τις ποσότητες που καταναλώνεις.

diatrofi_thermides



Στο αριστερό πιάτο τα μακαρόνια που βλέπεις είναι από κολοκύθι. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να φας άφοβα όσα θέλεις.

Στο δεξί πιάτο οι κεφτέδες είναι φτιαγμένοι από χοιρινό κρέας αντί για γαλοπούλα. Και μπορεί το χοιρινό κρέας να είναι πιο νόστιμο από το κρέας της γαλοπούλας αλλά έχει και περισσότερες θερμίδες αλλά και περισσότερα λιπαρά.

Στο δεξί πιάτο, επίσης, υπάρχει λευκό ρύζι και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Αυτό σημαίνει πως οι θερμίδες του πιάτου αυξάνονται και από αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο keep up
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης