Η οσφυαλγία μπορεί να θεραπευτεί μη χειρουργικά

Η οσφυαλγία μπορεί να θεραπευτεί μη χειρουργικά

Η χορήγηση φαρμάκων τοπικής δράσεως με ένεση στο σημείο της βλάβης είναι πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό

lower-back
Η χορήγηση φαρμάκων τοπικής δράσεως με ένεση στο σημείο του πόνου της οσφυαλγίας βλάβης είναι πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό. Εκτελείται από έμπειρους χειρουργούς ορθοπεδικούς με ειδικές τεχνικές για την αποκατάσταση της βλάβης.

Στην Ελλάδα ελάχιστοι είναι οι ιατροί που χρησιμοποιούν τις τοπικές εγχύσεις φαρμάκων για την επίλυση ορθοπεδικών προβλημάτων. Προτιμούν την χειρουργική αντιμετώπιση, αγνοώντας, ότι υπάρχει το ενδιάμεσο στάδιο (δηλ. των τοπικών εγχύσεων), μεταξύ της χορήγησης φαρμάκων και του χειρουργείου.

Η σωστή έγχυση προϋποθέτει μεγάλη χειρουργική εμπειρία ώστε ο ορθοπεδικός να κατευθύνει καλά την βελόνα στο σημείο της βλάβης. Αυτό είναι και το εμπόδιο που είτε δεν προτείνεται η συγκεκριμένη θεραπεία από πολλούς ιατρούς, είτε γίνεται και δεν επιτυγχάνεται.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να θεραπευθούν επιτυχώς και δίχως κίνδυνο παθήσεις όπως η οσφυαλγία, το άλγος του γόνατος και του ώμου, τενοντίτιδες, φλεγμονές νεύρων κλπ. και με κόστος το οποίο είναι ελάχιστο σε σύγκριση με την χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε περισσόρερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης