ΗΠΑ: Γεγονός η πρώτη μεταμόσχευση πέους και όσχεου στον κόσμο

transplant

Η επέμβαση, που κράτησε 14 ώρες, έγινε στις 26 Μαρτίου από μια ομάδα εννέα πλαστικών χειρουργών και δύο ουρολόγων

Η πρώτη μεταμόσχευση πέους και όσχεου στον κόσμο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ, σε έναν Αμερικανό στρατιωτικό ο οποίος είχε τραυματιστεί στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο Τζονς Χόπκινς.

Στο παρελθόν οι γιατροί έχουν καταφέρει να μεταμοσχεύσουν επιτυχώς πέος, όμως χωρίς το όσχεο.

Η επέμβαση, που κράτησε 14 ώρες, έγινε στις 26 Μαρτίου από μια ομάδα εννέα πλαστικών χειρουργών και δύο ουρολόγων. "Ελπίζουμε ότι αυτή η μεταμόσχευση θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η σεξουαλική και ουροποιητική λειτουργία του νεαρού ασθενούς" δήλωσε ο Γ.Π. Άντριου Λι, καθηγητής και διευθυντής του τμήματος πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής της ιατρικής σχολής.

Το πέος, το όσχεο (χωρίς τους όρχεις) και ένα μέρος του κοιλιακού τοιχώματος προέρχονταν από πτωματικό δότη.Ο ασθενής ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του αλλά σε μια σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι πρόκειται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα. "Είναι ένας τραυματισμός που δεν μπορείς να τον δεχτείς εύκολα. Όταν ξύπνησα (μετά την επέμβαση) αισθάνθηκα επιτέλους πιο φυσιολογικός", πρόσθεσε.

Το νοσοκομείο δεν διευκρίνισε υπό ποιες συνθήκες τραυματίστηκε ο ασθενής. Συχνά, τέτοια τραύματα προκαλούνται από εκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών.

Η πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο έγινε στην Κίνα το 2006, όμως ο λήπτης ζήτησε κατόπιν να χειρουργηθεί και πάλι για να του αφαιρεθεί το πέος επειδή τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του αντιμετώπισαν "σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα". Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση έγινε στη Νότια Αφρική το 2015 και ακολούθησε άλλη μία στις ΗΠΑ το 2016.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Monty

Απορίες περιέργου: Η χήρα του δότη έχει δικαίωμα χρησικτησίας στο ζωντανό απομεινάρι του μακαρίτη??... και όταν τσαντιστεί ο βετεράνος, πως είναι το ορθό να βρίζει? "στον πο...τσο ΜΟΥ!", ή "στον πο...τσο ΤΟΥ!"?? Πάσα διαφώτιση δεκτή.

Spy

Κάνας Συριζαιος εδώ γιά νά δούμε άν πέτυχε ή.. εγχείρηση?

Παραηενο

Φανταστείτε να είναι λευκός και να του έβαλαν από μαύρο,η το αντίθετο!

Πήρε τα @@ του

Άμα καθόταν στην χώρα του δεν θα είχε τέτοια προβλήματα το στρατιωτάκι

Δαίδαλος

Τουλάχιστον να του έβαλαν καμία αξιοπρεπής μπάρα... Και όχι καμία φίφα. Μη πάει τσάμπα τόσος κόπος, ...... Αμαρτία απ το θεό τόσο πόνο ο άνθρωπος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

toast

Οι τοστιέρες απελευθερώνουν τοξικά σωματίδια επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία, αναφέρει αμερικανική έρευνα – Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα τοξικά σωματίδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα αναπνοής και καρδιακά νοσήματα

1
ISXIO

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις επεμβάσεις που έχουν γίνει μέσα στην τελευταία 25ετία, οι ολικές αρθροπλαστικές ισχίου έχουν διαρκέσει το 89% για 15 χρόνια, το 70% για 20 χρόνια και το 58% για 25 χρόνια

break

Tα κυριότερα οφέλη είναι οι μικρότερες τομές, ο λιγότερος τραυματισμός των μαλακών μορίων, η μικρότερη βλάβη στην αιμάτωση του οστού και στο αιμάτωμα του κατάγματος. Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε ταχύτερη πόρωση του κατάγματος και ανάρρωση του ασθενούς