Χυμός καρότου κατά των ασθενειών

Χυμός καρότου κατά των ασθενειών

Εκτός από την ωραία γεύση, ο χυμός καρότου προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό βοηθώντας στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών

Χυμοί φρέσκων φρούτων και λαχανικών μπορούν να αγοραστούν στα περισσότερα καταστήματα που φτιάχνουν φρέσκο ​​χυμό. Μπορούν ακόμη να γίνουν και στο σπίτι. Τα καρότα είναι ένα συνηθισμένο συστατικό πολλών χυμών, αφού έχουν μια γεύση που συνδυάζεται ωραία με πολλά άλλα φρούτα και λαχανικά.

Εκτός από την ωραία γεύση, ο χυμός καρότου προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό…

Πληροφορίες διατροφικές
1 κονσερβοποιημένο ποτήρι με χυμό καρότου περιέχει:

94 kcal
2,24 γραμμάρια πρωτεΐνη
0,35 g λίπος
90 g υδατάνθρακα
1,90 g φυτικών ινών
Περιέχει ακόμη μια ποικιλία από μέταλλα και βιταμίνες, όπως:

689 mg Κάλιο
20,1 mg βιταμίνη C
0,217 mg θειαμίνης
0,512 mg βιταμίνη Β-6
2,256 μικρογραμμάρια βιταμίνη Α
36,6 μικρογραμμάρια βιταμίνη Κ
 
Ο χυμός καρότου μπορεί να δράσει ευεργετικά στις ακόλουθες καταστάσεις…
– Καρκίνος στομάχου:

Τα καρότα περιέχουν – αντιοξειδωτικά – με ευεργετική δράση στην πρόληψη του καρκίνου. Η κατανάλωση καρότων συνδέεται με 26% χαμηλότερου κίνδυνου εμφάνισης καρκίνου του στομάχου.

– Λευχαιμία:

Φαίνεται ότι ο χυμός καρότου μπορεί να έχει ρόλο, μελλοντικά, στη θεραπεία της λευχαιμίας. Ο χυμός καρότου, φαίνεται να προκαλεί την αυτοκαταστροφή των κυττάρων λευχαιμίας.

– Καρκίνος του μαστού:

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι υψηλά επίπεδα καροτενοειδών στο αίμα βοηθούν ώστε να υπάρχει χαμηλότερος κίνδυνος υποτροπής του καρκίνου του μαστού.

– Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια:

Ο χυμός καρότου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Η μελέτη έγινε σε Κορεάτες ενήλικες ηλικίας άνω των 40 χρόνων. Βρέθηκε ότι όσοι είχαν ΧΑΠ προσλάμβαναν μικρότερες ποσότητες θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στο χυμό καρότου (καροτίνη, κάλιο, βιταμίνη Α, C).

Για τους βαρείς καπνιστές ο κίνδυνος ΧΑΠ βρέθηκε χαμηλώτερος σε αυτούς που κατανάλωναν περισσότερη βιταμίνη C, σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν πολύ μικρές ποσότητες.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

antiviwsi

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται πολύ περισσότερο σε κάποιες χώρες σε σχέση με άλλες – Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ότι θα πρέπει να υπάρξει δράση για να μειωθεί η αλόγιστη χρήση τους

omega

Από τις νέες μεγάλες έρευνες δεν φαίνεται να δίνεται ξεκάθαρη απάντηση στο αν έχει νόημα να παίρνει κανείς τέτοια συμπληρώματα (που είναι τα πιο δημοφιλή στον κόσμο) ή αν πετάει τα χρήματά του

autism

Από τα 25 στα 45 η γονιμότητα για τους άντρες μειώνεται στο μισό, τονίζει η εμβρυολόγος γενετίστρια Ελένη Κοντογιάννη και προσθέτει ότι «τα παιδιά ενός 45χρονου έχουν τριπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν αυτισμό και 25 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν διπολική διαταραχή, από ότι τα παιδιά ενός 20χρονου»

1
frontistisanoiakapi

Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου θεωρείται κρίσιμη, καθώς οι όποιες θεραπευτικές παρεμβάσεις είναι πιο αποτελεσματικές, αν ξεκινούν προτού η εγκεφαλική εκφύλιση φθάσει σε προχωρημένο στάδιο. Μέχρι σήμερα όμως η πρόωρη διάγνωση έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολη για τους γιατρούς