Νέο πρόγραμμα δωρεών ύψους 200 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την υγεία

Νέο πρόγραμμα δωρεών ύψους 200 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την υγεία

Θα χρηματοδοτηθούν τέσσερα μεγάλα έργα:  Ανέγερση και εξοπλισμό νέων κτιρίων στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και στο Νοσοκομείο Παίδων Θεσσαλονίκης - Ανακατασκευή και πλήρη εξοπλισμό του κτιρίου των Αδελφών Νοσοκόμων στον Ευαγγελισμό και  αγορά 2 νέων ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ

Σημαντικές δωρεές ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ στον τομέα της Υγείας ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) , δωρεές στις οποίες προβαίνει, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. 

Οι νέες δωρεές - καθως απο το 1996 που ξεκίνησε τη δράση του, το ΙΣΝ έχει ήδη πραγματοποιήσει δωρεές ύψους 125 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του χώρου της Υγείας στην Ελλάδα- περιλαμβάνουν τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις, σε όλη την επικράτεια. Ωστόσο, οι κυρίως δράσεις αναμένεται να πλαισιωθούν από επιπλέον έργα αναβάθμισης υφιστάμενων ξενοδοχειακών υποδομών σε νοσοκομεία της χώρας και προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και από δράσεις υποστήριξης της εκπαίδευσης, πάντοτε στον τομέα της Υγείας, κατόπιν περαιτέρω συνεννόησης με το αρμόδιο Υπουργείο. 
 
"Σε συνέχεια συζητήσεων μεταξύ των δύο μερών, το Υπουργείο Υγείας υπέδειξε στο ΙΣΝ τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και το ΙΣΝ προτίθεται να αναλάβει να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τα παρακάτω έργα" αναφέρεται στη σχετική ανακοινωςη. 

Ποια ειναι τα τέσσερα μεγάλα έργα 

Τα κυρίως έργα περιλαμβάνουν τα εξής:
• Ανέγερση και εξοπλισμό νέου κτιρίου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής
Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα νοσοκομεία της χώρας, με εξίσου παλαιές εγκαταστάσεις.
• Ανέγερση και εξοπλισμό Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης
Η δημιουργία ενός Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί ανάγκη του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής εδώ και δεκαετίες, θα αποτελέσει κόμβο εξυπηρέτησης και νοσηλείας για όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. 
• Ανακατασκευή και πλήρη εξοπλισμό του κτιρίου των Αδελφών Νοσοκόμων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με σκοπό να λειτουργήσει ως Έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής.
• Ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, με στόχο την ολοκληρωμένη κάλυψη της επικράτειας. Η ενίσχυση στοχεύει καταρχήν στην αγορά 2 νέων ελικοπτέρων και την επισκευή/αναβάθμιση των παλαιότερων. Η εν λόγω δωρεά έρχεται σε συνέχεια πρόσφατηςδωρεάς του ΙΣΝ προς το ΕΚΑΒ, που ήδη υλοποιείται, και αφορά την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, ύψους επιπλέον 14 εκατ. Ευρω. 
 
Γιατι γίνονται οι δωρεές στην Υγεία 
 
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΙΣΝ, κύριος Ανδρέας Δρακόπουλος, "το νέο πρόγραμμα δωρεών, εστιάζει  αυτή τη φορά στον κρίσιμο τομέα της Υγείας, που αποτελεί πυλώνα της κοινωνίας μας και θεμελιώδη αξία. Όπως έχει ήδη δείξει η εμπειρία της δημιουργίας του ΚΠΙΣΝ, έτσι και τώρα, με τη νέα πρωτοβουλία δωρεάς για την ενίσχυση του χώρου της Υγείας στην Ελλάδα, προσβλέπουμε στα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να έχει για τον άνθρωπο και την κοινότητα μία διαφανής και χωρίς ιδιοτέλεια συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα,ιδίως όταν αυτή αφορά έναν ευρύτερα κοινωφελή σκοπό". 

Υπό το πρίσμα αυτό, προσθέτει, πως "η ανέγερση Γενικού Νοσοκομείου στην Κομοτηνή είναι έργο εθνικής σημασίας από μόνο του. Η δημιουργία Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη έχει αυταπόδεικτη σπουδαιότητα. Υγεία και εκπαίδευση, με τη δημιουργία της Έδρας Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής στον Ευαγγελισμό, αποτελούν θεμέλιο για κάθε προηγμένη κοινωνία. Η ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ με νέα και αναβαθμισμένα ελικόπτερα θα καλύπτει πλέον άμεσα και γρήγορα όλη την επικράτεια". 

"Πιστεύουμε πως, με την ολοκλήρωση των παραπάνω δωρεών, καθώς και με άλλα έργα υποδομών και εκπαίδευσης στον τομέα της Υγείας που θα συμπληρώσουν εν καιρώ την πρωτοβουλία που ξεκινάει σήμερα, αλλά και με τις ήδη εκατοντάδες δωρεές που το ΙΣΝ έχει κατά τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήσει στην Ελλάδα, οι Έλληνες πολίτες και επισκέπτες θα αισθάνονται ακόμη περισσότερο μέρος μίας πραγματικής Κοινωνίας Πρόνοιας" καταλήγει ο κ. Δρακοπουλος.

Συνεχής η προσφορά του Ιδρύματος 

Με την ολοκλήρωση και παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην ελληνική κοινωνία, καθώς και με τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά και των οργανισμών που μετεγκαθίστανται σε αυτό (Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος), με μία δωρεά συνολικού ύψους σχεδόν €680 εκατομμυρίων, η οποία αναπτύχθηκε στον πυρήνα του τομέα του Πολιτισμού, η νέα πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την αναβάθμιση της Υγείας στην Ελλάδα, που αναμένεται να υπερβεί τα €200 εκατομμύρια, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος μέχρι σήμερα.

Στην Ελλάδα, άλλες ιδιαίτερα σημαντικές δωρεές του ΙΣΝ αποτελούν και οι δύο Πρωτοβουλίες Ενάντια στην Κρίση(ύψους 200 εκατ. ευρω συνολικά) καθώς και η Πρωτοβουλία για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων (ύψους 100 εκατ. ευρώ), οι οποίες έχουν ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί, συμβάλλοντας καθοριστικά στο κρίσιμο έργο αξιόλογων οργανισμών.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Ότι

Πάρετε καλό είναι αλλά πάρτε κ ανταλλακτικά κ βάλτε τα σε δικές σας αποθήκες... όχι στους άχρηστους κ κλεφταραδες του δημοσίου.....

ΧχΧ

Πραγματικά μια οικογένεια που αγαπάει την πατρίδα τους. Απλά εμείς σαν Έλληνες έχουμε την ατυχία, να είναι υπερβολικά πλούσια οικογένεια και για το λόγο αυτό δεν ασχολείται με τα κοινά. Ευχαριστούμε πολύ για ότι κάνετε.

Μπράβο παιδεία που πήρατε

Σας έμαθε ο πατέρας Νιαρχος καλές αρχές και την αγάπη για τον τόπο αυτό. Αν και δεν ζείτε στην Ελλάδα τώρα δεν την ξεχνάτε ποτε. Τέτοιους παντελονατους θελουμε στην χώρα και όχι προδότες κατεκλοκενταυρους

Dionysis

Μακαρι και αλλοι πλουσιοι Ελληνες να ακολουθησουν το παραδειγμα του Ιδρυματος Νιαρχου!!!

Γιωργος

Δεν υπάρχουν λόγια να πεις όταν διαβάζεις αυτές τις απίστευτες δωρεές του ιδρύματος Νιαρχου.Το μπράβο και τις ευχαριστίες από όλους τους Έλληνες για τον κύριο Νιαρχο.

Μπράβο τους

οι υπόλοιποι πλούσιοι τι κάνουν δεν ντρέπονται όταν ακούν αυτές τις προσφορές; Ξεφτίλες, προδότες αν δεν κάνουν αντίστοιχες δωρεές.

Απάντηση

Κάνουν απλώς δεν είναι σε τέτοια μεγάλα μεγέθη όπως του Νιάρχου. Πολλοί κρατούν και την ανωνυμία τους από περιπτώσεις εκ τών έσω που ξέρω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης