Mια ιστοσελίδα αφιερωμένη στη μακροζωία με τη σφραγίδα του καθηγητή Στεφανάδη

Mια ιστοσελίδα αφιερωμένη στη μακροζωία με τη σφραγίδα του καθηγητή Στεφανάδη

Πρόκειται για έναν επιστήμονα που έχει εντρυφήσει στο συγκεκριμένο θέμα και έχει συμβάλλει με τις έρευνές του στη διεύρυνση των γνώσεών μας για την πρόληψη των ασθενειών

Mια ιστοσελίδα αφιερωμένη στη μακροζωία με τη σφραγίδα του καθηγητή Στεφανάδη
Στη μακροζωία, το ζητούμενο της ιατρικής επιστήμης, είναι αφιερωμένη η ιστοσελίδα www.longevity.gr φέροντας μάλιστα τη σφραγίδα του καθηγητή κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, ενός επιστήμονα που έχει εντρυφήσει στο συγκεκριμένο θέμα και έχει συμβάλλει με τις έρευνές του στη διεύρυνση των γνώσεών μας για την πρόληψη των ασθενειών που σχετίζονται με το γήρας.
 
Πρόεδρος του Ερευνητικού Ινστιτούτου για την Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος, ο κ. Στεφανάδης από συστάσεώς του το 2014, επικεντρώνεται στη μελέτη των παραγόντων κινδύνου που προάγουν τις ασθένειες του γήρατος, στην εκπόνηση ερευνητικών πρωτοκόλλων με θέμα τη μακροζωία και τη διεξαγωγή συνεδρίων αλλά και ημερίδων ενημέρωσης κοινού για την πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιαγγειακών και άλλων παθήσεων συναφών με την γήρανση.
 
Τα αποτέλεσμα των διαχρονικών αυτών επιστημονικών προσπαθειών που αφορούν τα πεδία της βασικής έρευνας, της κλινικής έρευνας, της επιδημιολογίας, αλλά και πολλών άλλων ιατρικών ειδικοτήτων και συναφών επιστημών, έχουν συμβάλει στην εκρηκτική αύξηση του μέσου χρόνου ζωής των κατοίκων του πλανήτη.
 
Σε αυτόν τον τομέα, η Ελλάδα έχει να επιδείξει σημαντικά επιστημονικά επιτεύγματα αρχίζοντας από την περιγραφή της αξίας της μεσογειακής διατροφής στη μακροζωία και φθάνοντας στην εξελισσόμενη επιδημιολογική μελέτη (μελέτη «ΙΚΑΡΙΑ») που διενεργείται σε μία από τις πέντε «μπλε ζώνες» της γης με τα μεγαλύτερα ποσοστά μακροβιότητας, το νησί της Ικαρίας. Εκτός από την Ικαρία τα άλλα σημεία στα οποία επικεντρώνονται οι επιστήμονες είναι Οκινάουα (Ιαπωνία), Σαρδηνία (Ιταλία), Νικόγια (Κόστα Ρίκα), Λόμα Λίντα (Καλιφόρνια).
 
Στο πλαίσιο αυτό, το Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος, διοργανώνει διήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο στην Αθήνα (ξενοδοχείο Hilton), στις 8-9 Σεπτέμβρη 2017, με θέμα «Longevity: A realistic goal». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης