Ο ρόλος του τρόπου ζωής στην πρόληψη του καρκίνου

Ο ρόλος του τρόπου ζωής στην πρόληψη του καρκίνου

Οι διακεκριμένοι Παθολόγοι Ογκολόγοι Ιωάννης Μπουκοβίνας και  Σταυρούλα Ντρουφάκου, σε μια μοναδική εισήγηση  για το κοινό της OsteoStrong®

OsteoStrong-1
Ο Φεβρουάριος είναι μήνας κατεξοχήν αφιερωμένος στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Το 2035 εκτιμάται ότι η εν λόγω ασθένεια θα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στην Ευρώπη.

Την Πέμπτη 23.02.23, θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε μαζί τον Ιωάννη Μπουκοβίνα, Παθολόγο - Ογκολόγο, Διευθυντή της Ογκολογικής Μονάδος της Βιοκλινικής στη Θεσσαλονίκη και την Σταυρούλα Ντρουφάκου, Παθολόγο - Ογκολόγο στη Γενική Κλινική Ιασώ, οι οποίοι θα μας μεταφέρουν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα:

Είναι γεγονός ότι 40 % των καρκίνων μπορούν να προληφθούν μέσω του τρόπου ζωής μας.

Η τοξικότητα της καθημερινής ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα θα φέρει σε λίγα χρόνια τον καρκίνο στην πρώτη θέση ως αιτία θανάτου, θέση που μέχρι τώρα έχουν τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Και αυτό γιατί η ατμοσφαιρική ρύπανση, η έλλειψη χώρων πρασίνου, η άναρχη επέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, οι συνθήκες καθημερινής εργασίας, η καθιστική ζωή, η παχυσαρκία, η ανθυγιεινή διατροφή και το στρες δημιουργούν ένα τοξικό περιβάλλον, που με ποικιλία μηχανισμών μετατρέπει το σώμα σε ένα καρκινογόνο περιβάλλον.

Μέσα από απλές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, είναι εφικτό να θωρακίσουμε την υγεία μας και να μειώσουμε την πιθανότητα ανάπτυξης του καρκίνου και άλλων χρόνιων νοσημάτων. Ναι, μπορούμε να σταματήσουμε τον καρκίνο πριν καν δημιουργηθεί!

Κλείσιμο
Εάν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερα και ποιοτικότερα χρόνια, οφείλουμε όλοι να αγαπάμε τον εαυτό μας, το σώμα μας αλλά και το περιβάλλον μας και να επενδύουμε καθημερινά στην προάσπιση της υγείας μας. Ακόμα και οι πιο μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να βοηθήσουν!

Με το σύστημα της OsteoStrong® έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να φροντίσουμε το σώμα μας, να απαλλαγούμε από χρόνιους πόνους στις αρθρώσεις, να αποκτήσουμε ευεξία και να μεταμορφωθούμε σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, ξεκινώντας από το θεμέλιο του ανθρώπινου σώματος : το σκελετικό μας σύστημα! Στην OsteoStrong®, 10 λεπτά 1 φορά την εβδομάδα αρκούν για να αποκτήσουμε την απόλυτη δύναμη!

Κλείστε τη θέση σας εδώ και ενημερωθείτε για το πώς ο τρόπος ζωής που ακολουθούμε μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου!

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

Ο Ιωάννης Μπουκοβίνας είναι Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδος της Βιοκλινικής στη Θεσσαλονίκη. Έχει επίσης πτυχίο Φαρμακευτικής από Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, έχει λάβει και την ειδικότητα της Παθολογίας και είναι κάτοχος διδακτορικής διατριβής με θέμα τη «Φαρμακογενομική του καρκίνου του Πνεύμονος». Για 16 έτη ήταν Επιμελητής στο Θεαγένειο Νοσοκομείο από όπου αποχώρησε το 2013 με τον βαθμό του Διευθυντή. Έχει μετεκπαιδευτεί σε εγνωσμένης αριστείας κέντρο του εξωτερικού (Institut Gustave-Roussy, Villejuif, Παρίσι, Γαλλία) το 2001-2002. Έχει αναπτύξει ερευνητικές συνεργασίες με πολλά κέντρα του εξωτερικού , συμμετέχει σε μεγάλες ερευνητικές ομάδες κλινικής και μεταφραστικής έρευνας για του καρκίνους του πνεύμονα , του παχέος εντέρου , του μελανώματος, του καρκίνου του μαστού και των σαρκωμάτων (ESMO Sarcoma Group, IDEA, EORTC, HORG) ενώ είναι μέλος του ESMO Sarcoma Faculty.

Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Σαρκωμάτων και β’ Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης. Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου της Κρήτης καθώς και ΠΑΜΑΚ.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) 2017-2021. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 120 πλήρη άρθρα σε διεθνή περιοδικά εντός SCI, που έχουν τύχει > 2800 αναφορών (h factor 20).

OsteoStrong-2



Η Σταυρούλα Ντρουφάκου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως, ειδικεύθηκε στην Παθολογία στην Ελλάδα και στην Παθολογική Ογκολογία στα Νοσοκομεία Guy’s and St Thomas’ στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2000 υπηρέτησε στο ΕΣΥ, αρχικά ως Επιμελήτρια στο Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" και ακολούθως στο Νοσοκομείο "Ιπποκράτειο", όπου κατείχε τη θέση Διευθύντριας ΕΣΥ.

Έχει λάβει συστηματικά μέρος στην εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και ειδικευομένων ιατρών στα πλαίσια της υπηρεσίας της στο ΕΣΥ και της συμμετοχής της στην Ελληνική Ακαδημία Κλινικής Ογκολογίας (ΕΑΚΟ), στην Εταιρεία Μελέτης Καρκίνου του Πεπτικού (ΕΜ-ΚΑΠΕΣ) και στα μεταπτυχιακά προγράμματα «Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής» στην Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και Μοριακής κι Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας στην κατεύθυνση «Θεραπευτική Άσκηση» στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα της πρόληψης της επίπτωσης και της υποτροπής του καρκίνου μέσω του τρόπου ζωής και έχει παρουσιάσει πολλές σχετικές εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια, καθώς και σε ομιλίες σε κοινό και σε σχολεία.

Διετέλεσε επιστημονική υπεύθυνη των εκστρατειών που διοργανώθηκαν από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), αναφορικά με την πρωτογενή πρόληψη του καρκίνου (2018-2020) και συμμετείχε ως συντονίστρια στο 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο "Πρόληψη Καρκίνου-Υποστηρικτική και Παρηγορητική Θεραπεία" του 6ου Κύκλου Σπουδών της Ελληνικής Ακαδημίας Κλινικής Ογκολογίας (2018-2019).

Είναι μέλος του Εθνικού Κέντρου «Exercise is Medicine – Greece” και ιδρυτικό μέλος του «Hellenic College of Lifestyle Medicine”. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε ελληνικά βιβλία Ογκολογίας, σε δημοσιεύσεις σε εγχώρια και ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά, όπως επίσης και σε ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Σήμερα συνεργάζεται ως Παθολόγος Ογκολόγος με τη Γενική Κλινική Ιασώ

OsteoStrong-3


Ειδήσεις σήμερα:

Μίλτος Τεντόγλου: Ξέσπασε το Twitter μετά τα 8,41 μ. - «Τους έδωσε τα παπούτσια στο χέρι»

Κολωνός: Ο δερματολόγος βίαζε τη 12χρονη έναντι του ποσού των 50 ευρώ

Χρήστος Δάντης: Βίντεο από τη στιγμή που πέφτει από την πίστα την ώρα που τραγουδάει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης