Έτσι μπορούμε να μοιραστούμε την αγάπη μας για τα ζώα

Έτσι μπορούμε να μοιραστούμε την αγάπη μας για τα ζώα

Καθώς η οικογένεια του Pet City αντιλαμβάνεται πως πολλά κατοικίδια δεν έχουν την τύχη να μεγαλώσουν υγιή σε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη, κάνει πράξη τη φροντίδα τους με μια σειρά από δράσεις

pet1

Sponsored Content

«Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο, ενώ η εγκατάλειψή του θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική». Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα περιλαμβάνονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων που υπογράφηκε στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 1978.

Όμως, παρά την αλλαγή της νοοτροπίας και τις βελτιώσεις στη νομοθεσία που προβλέπουν αυστηρότερες κυρώσεις για τους κάθε είδους κακοποιητές, η αγάπη, η φροντίδα και η αποδοχή των δικαιωμάτων των ζώων δεν είναι αυτονόητη για όλους.

Σε αυτή τη νέα εποχή που η θέση των ζώων στις κοινωνίες μας αλλάζει, τα Pet City βοηθούν ενεργά όλα τα κατοικίδια που έχουν ανάγκη μέσα από σημαντικές ενέργειες που θα γίνουν μέσα στη χρονιά, κάτω από τη νέα ομπρέλα του Act Pawsi+ive. Πρόκειται για μια καμπάνια που έχει στην καρδιά του τη δήλωση «we love pets» και που με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου, υλοποιεί μια σειρά από δράσεις που στόχο έχουν κάθε ζωάκι να βρει ένα σπίτι για πάντα.

Selected_Body
Κλείσιμο

Μια μεγάλη οικογένεια
Γνωρίζουμε ασφαλώς πως το ιδανικό είναι όλα τα κατοικίδια να μεγαλώνουν σε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη. Επειδή όμως «όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα» όπως έλεγε ο Τζορτζ Όργουελ στη «Φάρμα των ζώων» πρέπει να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Η οικογένεια του Pet City γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά ζωάκια καθώς και τις ανάγκες που έχουν τα καταφύγια στα οποία μένουν, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με όσους μοιράζονται την αγάπη τους για τα ζώα.

Πρώτο βήμα σε αυτό, είναι η ενέργεια Moving Together, σε συνεργασία με την Plus2Feet η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο κατασκευής αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα. Με τη βοήθειά της λοιπόν, σκυλάκια με κινητικά προβλήματα αποκτούν τα απαραίτητα αμαξίδια που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη οικογένεια για αυτά.

Μια συνεργασία αγάπης Pet City - Plus2feet

Η Princess και η Μαργαρίτα βρίσκουν τα πατήματά τους
Η Princess ήταν ακόμη κουταβάκι όταν βρέθηκε αβοήθητη στον δρόμο. Εξαιτίας μιας εκ γενετής αναπηρίας δεν μπορούσε να στηριχθεί στα πίσω της πόδια. Μια κατάσταση που δεν μπορούσε να διορθωθεί με χειρουργείο.
Αλλά και η Μαργαρίτα είχε μια δύσκολη ζωή, για διαφορετικούς λόγους. Βρέθηκε με χτυπημένο ποδαράκι, χειρουργήθηκε αλλά λίγο αργότερα μια νέα βλάβη στα νεύρα της σπονδυλικής στήλης της δημιούργησε παράλυση.
Και οι δυο τους φιλοξενούνται εδώ και καιρό από το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου. Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, πήραν ως δώρο από τα Pet City από ένα αναπηρικό αμαξίδιο για να ξανακερδίσουν την κινητική τους αυτονομία και συνεχίσουν τη ζωή τους με όρεξη και ενέργεια. Το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου με την Princess και την Μαργαρίτα ήταν μόνο η πρώτη στάση στα ταξίδι που ξεκίνησε η του Pet City.


Υπάρχουν όμως και άλλες ενέργειες στα φυσικά καταστήματα και στο site των Pet City:
Στις καλαθούνες που υπήρχαν μέσα στα καταστήματα μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, κάθε πελάτης μπορούσε να δωρίσει τροφή. Μετά τα Pet City διπλασίασαν τα κιλά τα οποία είχαν μαζευτεί στις καλαθούνες και τα δώρισε σε καταφύγια.

Επιπλέον, κάθε επισκέπτης μπορεί να πατήσει κλικ πάνω στην πατούσα που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του www.petcity.gr. Όσα περισσότερα τα κλικ στην πατούσα τόσο περισσότερα και τα κιλά τροφής που μαζεύονται για τα ζωάκια με αναπηρία. Αλλά και όσοι καταναλωτές κάνουν click στην πατούσα-καρδιά ανταμείβονται με extra έκπτωση 10%!

Γιατί όλοι μας μπορούμε να φροντίσουμε τις ανάγκες κάθε ζώου το οποίο έχει νιώσει τη δυσκολία και τη μοναξιά της ζωής μέχρι να βρει το forever home του!

Extra
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης