Ποια τρόφιμα προκαλούν τριχόπτωση: Οι ειδικοί βρήκαν τον ένοχο

Ποια τρόφιμα προκαλούν τριχόπτωση: Οι ειδικοί βρήκαν τον ένοχο

Η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση των βλαστοκυττάρων των τριχοθυλακίων

gynaikeia-trixoptosi-1170x772
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η παχυσαρκία συνδέεται με την ανάπτυξη πολυάριθμων ασθενειών στους ανθρώπους. Σε ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Nature , μια ομάδα ερευνητών από το Ιατρικό και οδοντιατρικό πανεπιστήμιο του Τόκιο (TMDU) έκαναν πειράματα σε ποντίκια για να εξετάσουν πώς μια δίαιτα υψηλή σε λιπαρά ή μία γενετικά προκαλούμενη παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει την αραίωση και απώλεια μαλλιών.

            Οι συγγραφείς, όπως αναφέρει το sciencedaily.com, διαπίστωσαν ότι η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση των βλαστοκυττάρων των τριχοθυλακίων (HFSCs) μέσω της επαγωγής ορισμένων φλεγμονωδών σημάτων, εμποδίζοντας την αναγέννηση των θυλάκων των τριχών και τελικά οδηγώντας σε απώλεια των θυλάκων των τριχών.

             Κανονικά, τα HFSC ανανεώνουν κάθε κύκλο θυλάκου τρίχας. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας που επιτρέπει στα μαλλιά μας να μεγαλώνουν συνεχώς. Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, τα HFSC αποτυγχάνουν να αναπληρωθούν οδηγώντας σε λιγότερα HFSC και συνεπώς σε αραίωση των μαλλιών. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης