Η πίτσα του Νώντα: Ζώντας σε ένα... "παράλληλο σύμπαν"

Η πίτσα του Νώντα: Ζώντας σε ένα... "παράλληλο σύμπαν"

 Η ιστορία ενός πατέρα δύο νέων επιτυχημένων και βραβευμένων επιστημόνων.

elninontas
             Όλοι μιλάνε για τους νέους Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν με τα επιτεύγματά τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα ΜΜΕ καλύπτουν βραβεία και διακρίσεις, και οι επιτυχίες των Ελλήνων επιστημόνων κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ποιοι κρύβονται όμως πίσω από αυτά τα… μυαλά; Εμείς προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε το προφίλ του κ. Νώντα Μπίτα πατέρα δύο νέων επιτυχημένων και βραβευμένων νέων επιστημόνων, ο οποίος μεγάλωσε τα παιδιά του φτιάχνοντας πίτσες και μιλφέιγ.

              Τη στιγμή που σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Επτάνησα και σε όλα τα νησιά μας αποβιβάζονται «καραβιές» με τουρίστες, κάπου άλλου γίνεται ακριβώς το ίδιο χωρίς να φαίνεται χωρίς να «φωνάζει» χωρίς κορωνοπάρτι, εξαλλοσύνες, και γκλαμουριές… Ο Καύσωνας και η προσδοκία για ξεκούραση χωρίς… «κούραση» κάνει επιτακτική την ανάγκη για απόδραση σε ένα μέρος κοντινό με όμορφες παραλίες και.. λυτρωτική θερμοκρασία. Μόνο 90 λεπτά από την Αθήνα, στα Τρίκαλα Κορινθίας, δυσκολευτήκαμε πραγματικά να βρούμε δωμάτιο, μέσα Ιουλίου. Αν και φημίζονται για τα χιονισμένα τους τοπία και την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα το χειμώνα, δεν υπολείπονται σε τουρισμό και κίνηση κυρίως από Έλληνες επισκέπτες και το καλοκαίρι.

              Το  Σαββατοκύριακο, η Αθήνα βασανιζόταν από 40άρια. Την ίδια στιγμή στα Τρίκαλα Κορινθίας το θερμόμετρο δεν ξεπερνούσε τους 25 βαθμούς. Πολλές και όμορφες οι παραλίες και ακτές του κορινθιακού κόλπου και σε απόσταση περίπου 20 χιλιόμετρα ούτε μισή ώρα (για να φτάσεις σε Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, ή Ραφήνα, Λούτσα κτλ χρειάζεσαι πολύ περισσότερο) από τα Κάτω Τρίκαλα, κάνεις το μπάνιο σου και ανηφορίζεις «τρέχοντας» παράλληλα με έλατα, πλατάνους, κυπαρίσσια, αμπελώνες και ρεματιές. Και μετά από αυτήν την ειδυλλιακή διαδρομή, φορώντας ακόμη το μαγιό σου φτάνεις στο «Πέτρινο Σαλέ» στο βασίλειο του κ. Νώντα Μπίτα. Ένας οικοδεσπότης που σε σκλαβώνει με την άνεση το χιούμορ του, την αμεσότητά του το χαμόγελό του. Αλλά και την πίτσα του! Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης