Makis Inn Beach - Resort: To μυστικό της Θερμησίας

Makis Inn Beach - Resort: To μυστικό της Θερμησίας

Σύμφωνα με τον μύθο, στα θερμά νερά της παραλίας απολάμβανε το μπάνιο της η Θεά Δήμητρα που της χάρισε το όνομά της. Το 2004 η καρδιά της Θερμησίας άρχισε να χτυπά ξανά χάρη στο «Makis Inn Beach - Resort», μια οικογενειακή επιχείρηση-στολίδι στα ακροδάχτυλα της Αργολίδας.

_DJI_0736-1
Η Θερμησία (ή Θερμασία κατά τον μύθο), ζεστός τόπος δηλαδή, είναι ένα μικρό χωριό στην Ερμιονίδα, με μια υπέροχη παραλία σε μόνιμο διάλογο με τα αντικριστά νησιά της Υδρας και του Δοκού. Σε ένα κατάφυτο κτήμα με ελιές και ροδιές, όπου 13 κατοικίες στεγάζονται σε τρία διάσπαρτα κτίρια, βρίσκεται το αγροτουριστικό κατάλυμα «Makis Inn Beach – Resort», μόλις δύο ώρες απόσταση από την Αθήνα, αλλά έτη φωτός μακριά από σικέ κοσμικότητες και στρεσογόνες βαβούρες. Πρόκειται για μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε από έναν αγρότη και παραγωγό που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, αφήνοντας άξιους συνεχιστές του οράματός του τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά.

Ο φρέσκος φυσικός χυμός από ρόδι που καλωσορίζει τους επισκέπτες δίνει μια πρώτη γεύση της καθαρόαιμης φιλοξενίας των ιδιοκτητών, που αξιοποιώντας στο έπακρο τα δώρα της αργολικής γης σερβίρουν τη φύση ανέγγιχτη στις ανθρώπινες αισθήσεις. Τα χιλιάδες πεύκα που φυτεύτηκαν κατά μήκος της παραλίας, τα 130 στρέμματα από λιόδεντρα, οι ροδιές που περιβάλλουν τα τρία κτίρια και το παραθαλάσσιο εστιατόριο που δεσπόζει στο κατάλυμα, αλλά και τα υπέροχα πεντακάθαρα νερά της Θερμησίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας ξενοδοχειακής μονάδας-πρότυπο για τη σωστή απόδοση του όρου «οικογενειακή επιχείρηση», παντρεύοντας δεξιοτεχνικά τις σύγχρονες τουριστικές απαιτήσεις με την παράδοση, τη φύση και την προσωποκεντρική φιλοξενία των λειτουργών της.

_DJI_0691
Ψυχή της επιχείρησης και απόλυτη πρωταγωνίστρια είναι η κυρία Νέλλη Κοροντίνη, η οποία έχει το γενικό πρόσταγμα όχι μόνο στην κουζίνα, αλλά και σε όλες τις επιμέρους μικρές και μεγάλες παραμέτρους που συστήνουν την πολύπλοκη λειτουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας. Η κυρία Νέλλη υποδέχεται με μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά τους φιλοξενούμενους, μαθαίνει τις ιστορίες τους, διηγείται τις δικές της περιπέτειες και τους μυεί στα μυστικά της κουζίνας της, αφού από τα χρυσά της χέρια πλάθονται τοπικές αλμυρές και γλυκές πίτες, φτιάχνονται μαρμελάδες από φρούτα της εποχής και λουκουμάδες, ψήνονται τοπικά εδέσματα και χωριάτικα ψωμιά. Δίπλα της ο γιος της Νίκος, σεφ αλλά και δεινός ψαράς, που φέρνει τα αλιεύματά του από τα δίχτυα κατευθείαν στην κουζίνα. Ο Γιάννης, ο άλλος γιος, έχει την ευθύνη της διαμονής των επισκεπτών και τη διαχείριση της παραλίας, ενώ είναι και δεξιοτέχνης μουσικός με θητεία στο μπουζούκι δίπλα στον Θανάση Πολυκανδριώτη, που σε γλυκές παρεΐστικες βραδιές θα ταξιδέψει τους θαμώνες με τα λαϊκά παράπονα της ελληνικής παράδοσης. Μαζί τους, 20 περίπου εργαζόμενοι φροντίζουν για την άψογη συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου, το σέρβις, αλλά και την καθαριότητα των εγκαταστάσεων, αφού όλοι οι χώροι του καταλύματος, από τα ευρύχωρα δωμάτια με τα υπέροχα μπαλκόνια μέχρι την παραλία με τις ψάθινες ομπρέλες, κυριολεκτικά αστράφτουν.

_DJI_0688
Φύση, ηρεμία, χαλάρωση, υπέροχη κουζίνα με ντόπια βιολογικά προϊόντα και γνήσια φιλοξενία είναι αυτά που έκαναν το μέχρι πρότινος μυστικό για λίγους γνώστες της περιοχής κατάλυμα «Makis Inn Beach - Resort»» να διαρρεύσει και να γίνει πλέον πόλος έλξης για όσους θέλουν όχι μόνο να οργανώσουν τον γάμο ή τα πάρτυ τους αλλά και να ζήσουν την εμπειρία αγροτικών δραστηριοτήτων. Η διαδικασία συγκομιδής της ελιάς από τα κτήματα της οικογένειας Κοροντίνη και η παραγωγή ελαιόλαδου, όπως και η συγκομιδή των ρόδων, από τα οποία μετά η κυρία Νέλλη θα φτιάξει τον χυμό και θα τον καταψύξει φρεσκοστυμμένο τον χειμώνα, έτοιμο για κατανάλωση το καλοκαίρι, είναι από τις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει ο αγροτουριστικός ξενώνας στους ενδιαφερόμενους.

Κλείσιμο
_DJI_0715
Καταδύσεις, πεζοπορία, αναρρίχηση, αλλά και ψάρεμα μαζί με τον Νίκο στο σκάφος του είναι κάποιες μόνο από τις δραστηριότητες που οργανώνουν οι υπεύθυνοι του beach resort, που παραμένει ανοιχτό και το φθινόπωρο. Μια απόλυτη εμπειρία διαμονής για παρέες, ζευγάρια, οικογένειες, αλλά και μοναχικές ψυχές που επιδιώκουν να θέσουν σε λειτουργία και τις πέντε αισθήσεις τους ταυτόχρονα - αφήνοντας ελεύθερη την έκτη, το ένστικτο, να τους οδηγήσει στην ανακάλυψη του «μυστικού».

_DSC07504-HDR
_DSC07781
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης