Με διψήφιο ποσοστό αύξησης «τρέχουν» οι κρατήσεις των Αμερικανών στην Ελλάδα

akropolis

Με βάση τα οριστικά στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος

Θετικά μηνύματα που παραπέμπουν σε διψήφιο ποσοστό αύξησης για φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια εισπράττουν οι τουριστικοί φορείς από τη μεγάλη διοργάνωση του μεγάλου συνεδρίου των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων ASTA Destination Expo 2018 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Αθήνα.

Ασφάλεια του προορισμού «Ελλάδα», φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και ισχυρό ομογενειακό στοιχείο είναι βασικές παράμετροι που μπορούν να στηρίξουν το ανοδικό ρεύμα από τις ΗΠΑ, πάνω από το 1 εκατομμύριο αφίξεων, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι με βάση τα οριστικά στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν χθές, οι αφίξεις από τις ΗΠΑ πέρυσι έφθασαν τις 865 χιλ. επισκέπτες, έχοντας σημειώσει ήδη διψήφιο ποσοστό αύξησης, κατά 11% σε σύγκριση με τις 779 χιλιάδες επισκέπτες του 2016. Αντίστοιχα, οι εισπράξεις από τους Αμερικανούς ανήλθαν πέρυσι στα 814 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 11,8%, σε σύγκριση με τα 728 εκατ. ευρώ του 2016.

Oπως μάλιστα σημείωσε χθές ο πρόεδρος της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων (ASTA) κ. Zane Kerby, παρουσιάζοντας μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού FedHATTA, κ. Λύσανδρο Τσιλίδη τις προοπτικές που διανοίγονται για τον ελληνικό τουρισμό από τις ΗΠΑ με αφορμή το συνέδριο, υπολογίζεται ότι ποσοστό 77% των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, που βρίσκονται στην Αθήνα κι έχοντας την προσωπική εμπειρία από την Ελλάδα, θα "πουλήσουν" στη συνέχεια τον προορισμό στη χώρα τους. Από την πλευρά του, ο κ. Τσιλίδης επεσήμανε ότι η αμερικανική τουριστική αγορά έχει 35ετή ιστορία για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ νέοι ελληνικοί προορισμοί, όπως π.χ. η Θεσσαλονίκη ή τα Ιωάννινα, προσελκύουν πλέον το ενδιαφέρον των Αμερικανών στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xAQUILA-RITHYMNA-BEACH-DREAM-VILLA-BEDROOM-3_jpg_pagespeed_ic_NWAqs80w_U

Σε συνέντευξή του στο protothema.gr ο Γενικός Διευθυντής του Aquila Rithymna Beach, Κωνσταντίνος Δαμανάκης, αναλύει τα στοιχεία που καθιστούν μοναδική, ολοκληρωμένη και αξέχαστη εμπειρία τη διαμονή στο εμβληματικό ξενοδοχειακό συγκρότημα του Ρεθύμνου

2