Aκόμα πιο στριμωγμένοι οι επιβάτες στις πτήσεις χαμηλού κόστους

Aκόμα πιο στριμωγμένοι οι επιβάτες στις πτήσεις χαμηλού κόστους

Μία νέα πατέντα για την διάταξη αεροπορικών καθισμάτων επιτρέπει την μεταφορά περισσότερων επιβατών από εταιρίες χαμηλού κόστους

Aκόμα πιο στριμωγμένοι οι επιβάτες στις πτήσεις χαμηλού κόστους
Αυτός και αν είναι ο ορισμός της «σαρδέλας» της μεταφοράς ανθρώπων και δη των αεροπορικών. Πρόκειται για μία πρόταση μίας εταιρίας σχεδίασης καθισμάτων, με την οποία είναι δυνατόν να μεταφερθούν πολύ περισσότεροι επιβάτες σε πτήσεις χαμηλού κόστους.

Όπως φαίνεται και από την πατέντα που κατέθεσε η εταιρία καθισμάτων Ζodiac στην Γαλλία, οι μεσαίοι επιβάτες κάθε σειράς θα ταξιδεύουν σε αντίθετη φορά από τους άλλους δύο. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ακόμα περισσότερος χώρος ώστε να μπορέσει να χωρέσει ένας ακόμα επιβάτης σε κάθε σειρά.

Το «Εξάγωνο Σύστημα Καμπίνας» όπως το ονομάζει η εταιρία -λόγω του σχήματός της- είναι προφανές ότι κλέβει και τον τελευταίο διαθέσιμο χώρο που έχει απομείνει στους ήδη στριμωγμένου επιβάτες, αυτή τη φορά από τους ώμους τους. Το πρόβλημα που δημιουργείται, πέρα από τους κανονισμούς ασφαλείας που πρέπει να επανεξεταστούν, είναι ότι πλέον τα χέρια των επιβατών είναι μπλεγμένα το ένα μέσα στο άλλο. 

Μπορεί προς το παρόν να μοιάζει ελαφρώς παράδοξο να ταξιδεύει κανείς με τέτοιο τρόπο, όμως οι εταιρίες χαμηλού κόστους κοιτάζουν με ενδιαφέρον αυτή τη νέα πρόταση. Και επιμένουν ότι αν οι επιβάτες θέλουν φθηνά εισιτήρια, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να κάνουν κάποιες «μικρές» παραχωρήσεις. Έστω και αν πρέπει να ταξιδεύουν «ο ένας πάνω στον άλλον».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης