Top 10: Τα καλύτερα καταλύματα στην Ευρυτανία

Top 10: Τα καλύτερα καταλύματα στην Ευρυτανία

Δείτε φωτογραφίες

Top 10: Τα καλύτερα καταλύματα στην Ευρυτανία
Γυρίσαμε στο πιο διάσημο χειμερινό spot της Στερεάς Ελλάδας, το Καρπενήσι αλλά και σε χωριά φωλιασμένα μέσα στο καταπράσινο και πυκνό δάσος της Ευρυτανίας και ανακαλύψαμε τα καλύτερα καταλύματα της περιοχής. Αυτά που θα υποδεχτούν τους κουρασμένους τους πόλεων και θα τους στείλουν πίσω διαφορετικούς.
 
 
Μαγεμένο Βουνό

Κλείσιμο
Πολυτελής παραδοσιακός ξενώνας, κατασκευασμένος από φυσικά υλικά, με μοναδική αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας, μόλις 6 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου. Αποτελείται από πέντε ξεχωριστά διαμερίσματα, διακοσμημένα με διαλεχτά αντικείμενα, βεράντα με θέα στο καταπράσινο βουνό, τζάκι ή ξυλόσομπα και προϊόντα Coco-mat. Ιδανικό ξεκίνημα της μέρας με το πλούσιο πρωινό από ντόπιες πρώτες ύλες (Κλαυσί, τηλ.: 22370 21327, www.magemenovouno.gr).













Anerada Inn
Ρομαντικό english country style με κουκλίστικη διακόσμηση που περιλαμβάνει από αραχνοΰφαντες κουρτίνες και μεγάλα σιδερένια ή ξύλινα κρεβάτια μέχρι ζωγραφισμένους τοίχους στα δωμάτια. Hot spot το διώροφο, αυτόνομο σπιτάκι του κήπου με τζάκι, βιβλιοθήκη και κάβα. Σημείο συνάντησης το καθιστικό για πλούσιο πρωινό,  απογευματινό τσάι βουνού με σπιτικά γλυκά και ποτό το βράδυ υπό τους ήχους jazz & blues (Μεγάλο Χωριό, τηλ.: 22370 41479, www.anerada.com.gr).












Το Αρχοντικό της Μαρίας
Πέτρινος ξενώνας υψηλής αισθητικής στο χωριό Κλαυσί. Αποτελείται από πολυτελή δωμάτια και σουίτες διακοσμημένα με κρυστάλλινους πολυελαίους, βελούδινες μαξιλάρες, σιδερένια κρεβάτια, αφράτα σκεπάσματα, παχιά χαλιά, τζάκι και προσεγμένα έπιπλα.  Στο καθιστικό θα γευτείτε το χορταστικό πρωινό αλλά και πολλά εκλεκτά κρασιά (Κλαυσί, τηλ.: 697 2914434, www.archontiko-marias-karpenisi.gr).



   







Grand Village Boutique Inn
Πρόσφατη άφιξη με τέσσερα άνετα δωμάτια και μια master suite. Όλα έχουν τζάκι, προϊόντα περιποίησης Κορρέ και στήλες υδρομασάζ (Μεγάλο Χωριό, τηλ.: 6970 057215, www.megaloxorio.com).







Forest Suites
Από τις τελευταίες αφίξεις στην περιοχή, είναι κτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από τον Καρπενησιώτη ποταμό και διαθέτει προσεγμένες σουίτες με ιδιαίτερη διακόσμηση και θέα στο ελατοδάσος. Ζεστή γωνιά το lounge bar για εκλεκτό κρασί δίπλα στο τζάκι ενώ μεγάλο ατού είναι το πρωινό με παραδοσιακά προϊόντα της Ευρυτανίας αλλά και μερικές πιο gourmet επιλογές, που μπορείς να απολαύσεις και στο δωμάτιό σου (Μεγάλο Χωριό, τηλ.: 22370 41155, www.forest-suites.gr).














Hellas Country Hotel
Περιτριγυρισμένο από πυκνά δάση ελάτης και καστανιάς, με φόντο την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη, συνδυάζει άψογα την τοπική αρχιτεκτονική με την πολυτέλεια. Κορυφαίες οι 5 σουίτες με τζάκι και θέα στο Βελούχι. Επιτραπέζια στο καθιστικό δίπλα στο τζάκι, πλούσιο πρωινό με σπιτικό κέικ, ρυζόγαλο, τηγανίτες, σπιτικές μαρμελάδες, κρουασάν, αυγά χωριάτικα, τυριά και αλλαντικά της περιοχής στην τραπεζαρία και παραδοσιακές πίτες και χοιρινό στην γάστρα στο εστιατόριο ''Μεσάντρα''. (Μικρό Χωριό Ευρυτανίας, τηλ.: 22370 41570-6, www.hellascountry.gr).













Αρχοντόπετρα
Καινούρια επιλογή διαμονής στο Μεγάλο Χωριό με πολυτελείς σουίτες με τζάκι και όλες τις ανέσεις, πλούσιο πρωινό στο cafe και spa εμπνευσμένο από το φαράγγι του “Πάντα Βρέχει” με πισίνα, καταρράκτες, σάουνα, γυμναστήριο και αίθουσες θεραπειών (Μεγάλο Χωριό, τηλ.: 22370 41100, www.arxontopetra.gr).








Emotions Country Resort
Άνοιξε ξανά τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2012 μετά από ανακαίνιση. Θα βρείτε δωμάτια με μοντέρνα αισθητική από τα οποία δεν λείπουν οι παραδοσιακές πινελιές και η αρχοντική χωριάτικη διάθεση (Βουτύρο, τηλ.: 22370 25725, www.emotions.com.gr).










Hotel Spa Montana
Αποτελεί την πιο πολυτελή επιλογή διαμονής στο Καρπενήσι και έχει όλα όσα χρειάζεστε: spa, θερμαινόμενες πισίνες και ωραία σαλόνια για relax μπροστά στο τζάκι ή μια παρτίδα μπριτζ με φόντο τα χιονισμένα βουνά. Στα δωμάτια και τις σουίτες χειροποίητα φωτιστικά, προσεγμένη ρουστίκ διακόσμηση με υφαντά στους τοίχους, βασιλικά κρεβάτια με ουρανό (Καρπενήσι, τηλ.: 22370 80400, www.montana.gr).











Kastanea Hotel & Spa
Το πρώτο house & bar της Ευρυτανίας με boutique σουίτες και θεματικά studios όλα με τζάκι και θέα την κορυφογραμμή του Τυμφρηστού. Το bar μοιάζει να ξεπήδησε από νεοϋορκέζικο περιοδικό design (Άγιος Νικόλαος Ευρυτανίας, τηλ.: 22370 21210, www.kastanea.gr).














Πηγή: www.arttravel.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης