Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό στον Πόρο

Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό στον Πόρο

Ο Πόρος φημίζεται για τα ποτά από εσπεριδοειδή, τη λεμονάδα από το ονομαστό Λεμονοδάσος, τα γλυκά του και τα θαλασσινά

Poros
Παραδοσιακά, οι κάτοικοι βασίζονταν για τη διατροφή τους στο σιτάρι, στην ελιά και στο κρασί όπως σχεδόν σε ολόκληρη τη νότια Ελλάδα. Το κρέας ήταν λίγο αφού δεν υπήρχαν πολλά αιγοπρόβατα ούτε εκτάσεις για την εκτροφή βοοειδών (σήμερα βεβαίως, τα κρεατικά σερβίρονται σε αφθονία). Τα ψάρια και τα όστρακα, τα άγρια χόρτα και τα κηπευτικά συμπλήρωναν τη διατροφή τους όπως και τα εσπεριδοειδή φρούτα -είναι διάσημο το Λεμονοδάσος του Πόρου-, τις αμυγδαλιές, τις συκιές και τις αχλαδιές.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Τροιζηνία (ΠΟΠ Τροιζηνίας) παράγεται είτε αποκλειστικά από την ποικιλία Μανάκι είτε με την συμμετοχή της Κορωνέικης ποικιλίας σε ποσοστό μέχρι το 50 %) και στα γεωγραφικά όρια που παράγεται περιλαμβάνεται και ο Πόρος. Η περιοχή έχει επίσης μεγάλη παράδοση στην επεξεργασία της ελιάς (θρούμπες, κολυμπάδες, τσακιστές, κλπ). Η απλή αγροτική κουζίνα και η ποιμενική κουζίνα της περιοχής, διαφοροποιήθηκε όταν στους αρχικούς κατοίκους (Αρβανίτες, Βαλτετσιώτες -κάτοικοι από τον ορεινό οικισμό Βαλτέτσι της Τρίπολης που ξεχειμώνιαζαν στον Πόρο,) προστέθηκαν οι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στον Συνοικισμό του Πόρου μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και έφεραν την πιο μπαχαράτη και έντεχνη κουζίνα τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ