Ταξιάρχης Χαλκιδικής: Το χωριό των χριστουγεννιάτικων δέντρων

Ταξιάρχης Χαλκιδικής: Το χωριό των χριστουγεννιάτικων δέντρων

Σε ένα χωριό της Χαλκιδικής παράγεται το 75% των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων στην Ελλάδα.

taxiarxis
O Tαξιάρχης είναι ένα χωριό με περίπου 700 μόνιμους κατοίκους στις πλαγιές του όρους Χολομώντα στη μέση της χερσονήσου της Χαλκιδικής και σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από τον Πολύγυρο. Αν δεν έχετε επισκεφθεί την ορεινή Χαλκιδική, μπορεί να μην το έχετε ακούσει ποτέ. Όμως, πάρα πολλά σπίτια στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα φιλοξενούν κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάτι που προέρχεται από εδώ.

Ο Ταξιάρχης είναι το χωριό στο οποίο καλλιεργείται και παράγεται το 70%-75% των χριστουγεννιάτικων δέντρων στην Ελλάδα. «Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται περισσότερο ή λιγότερο με την καλλιέργεια του έλατου που προορίζεται να γίνει χριστουγεννιάτικο δέντρο» εξηγεί στο Travel.gr o Γιάννης Ξάκης, Πρόεδρος της κοινότητας και καλλιεργητής ελάτου και ο ίδιος.

Στον Ταξιάρχη, φωτίστηκε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο για το 2022, στις 7 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αρχάγγελου Μιχαήλ στον οποίο οφείλεται και το όνομα του χωριού. Φυσικά προήλθε και αυτό από καλλιέργεια του χωριού όπως αναμένεται να συμβεί και με ακόμα 30.000-32.000 έλατα που θα στολίσουν τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τα κεντρικά σημεία όλης της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα