Λίµνη Αγυιάς: Mια «όαση» στα Χανιά -Καταφύγιο πουλιών, φιλοξενεί πάνω από 130 είδη φυτών

Λίµνη Αγυιάς: Mια «όαση» στα Χανιά -Καταφύγιο πουλιών, φιλοξενεί πάνω από 130 είδη φυτών

Η τεχνητή λίµνη της Αγυιάς µαζί µε τον Μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθµό αποτελούν ένα ενιαίο τεχνολογικό έργο της εποχής του 20ου αιώνα.

limni-agyias
Μόλις 9 χλµ δυτικά από την πόλη των Χανίων, στην περιοχή της Αγυιάς, βρίσκεται µια υπέροχη όαση ηρεµίας και φυσικού τοπίου που περιλαµβάνεται στο δίκτυο NATURA 2000.

Η περιοχή θεωρείται από τις πιο υγρές της Κρήτης καθώς βρίσκεται σε µια φυσική λεκάνη που από το έδαφός της αναβλύζει νερό προερχόµενο κυρίως από πηγές, οι οποίες τροφοδοτούνται από τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής και τα Λευκά Όρη. Πριν το 1927 η περιοχή ήταν ένας βάλτος που έδωσε τη θέση του στην τεχνητή Λίµνη της Αγυιάς, µια µικρή λίµνη 450 στρεµµάτων κοντά στη κοιλάδα του Φασά, η οποία βρίσκεται επάνω στη φυσική ροή του παραπόταµου “Ξεκολωµένου” ο οποίος πηγάζει στα ανατολικά της και αποτελεί σηµαντικό µέρος της υδρολογικής λεκάνης του ποταµού Κερίτη. Συγκεντρώνει πληθώρα πηγών των οποίων το εξαιρετικής ποιότητας νερό προέρχεται από υπόγειους καρστικούς υδροφορείς των Λευκών Όρεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network