2 νεόδμητα, φωτεινά διαμερίσματα στην Ηλιούπολη, προς πώληση

2 νεόδμητα, φωτεινά διαμερίσματα στην Ηλιούπολη, προς πώληση

Θαυμάσια επενδυτική ευκαιρία από την Prosperty, σε ένα κομμάτι του κεντρικού τομέα της Αθήνας με ιδιαίτερη ποιότητα καθημερινής ζωής

ilioupoli-neodmita
Αν και εντάσσεται στον κεντρικό τομέα της Αθήνας, η Ηλιούπολη έχει φυσικά και ρυμοτομικά χαρακτηριστικά που θυμίζουν τα βορειότερα προάστια της πρωτεύουσας. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση μιας καθημερινής ζωής με ιδιαίτερη ποιότητα.


Η περιοχή κατοικείται ήδη από τα προϊστορικά χρόνια και φαίνεται ότι πάντα υπήρχε κάποιος οικισμός εκεί μέσα στους αιώνες, ακόμα και σε εποχές γενικότερης ερήμωσης των αττικών προαστίων. Στην Τουρκοκρατία αποτέλεσε επίκεντρο του τσιφλικιού του Καρά Αλή. Όταν ιδρύθηκε ελληνικό κράτος (1830) οι απόγονοί του το πούλησαν και αποχώρησαν. Συνέχισε μάλιστα να αποτελεί ιδιωτική περιουσία, μέχρι που εξαγοράστηκε από Έλληνες επιχειρηματίες της Αιγύπτου. Ήταν εκείνοι που το οικοπεδοποίησαν (1924) και έθεσαν τα θεμέλια για τη σύγχρονη συνοικία, δίνοντάς της το όνομα Ηλιούπολη –εμπνευσμένο από την αρχαία αιγυπτιακή πόλη του θεού Ρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network