Οι τεράστιες αμμοθίνες και οι τιρκουάζ πισίνες της Ελαφονήσου

Οι τεράστιες αμμοθίνες και οι τιρκουάζ πισίνες της Ελαφονήσου

Mια περιήγηση στον εξωτικό παράδεισο.

elafonisos-paralia
Πώς είναι να περνάς όλα σου τα καλοκαίρια στην Ελαφόνησο; Να περπατάς ξυπόλυτη στην ξανθιά άμμο και να κολυμπάς στα τιρκουάζ νερά του Σίμου; Η σχεδιάστρια υποδημάτων Ράνια Κρούπη, επιστρέφει στο νησί που την καθόρισε.

«Η αλμύρα της θάλασσας μαζί με τον ήχο από τη φλέβα που χτυπούσε στον λαιμό μου γεμάτη ανυπομονησία, πριν επιβιβαστώ από την Πούντα στο καΐκι που θα ταξίδευε λιγότερο από μισό ναυτικό μίλι για τη μαγευτική Ελαφόνησο, με είχε ξεσηκώσει. Όπως κάθε φορά που φεύγω για το Νησί.
Πάνω στο καϊκι, ως κόρη της «Μπουμπουλίνας» όπως έλεγαν τη μητέρα μου -αφού μικρό κορίτσι και φεμινίστρια, γεννημένη στο νησί, καπετάνευε τις βάρκες αψηφώντας τα «απαγορευτικά» των μποφόρ μόνο για να αποδείξει ότι οι γυναίκες «μπορούν καλύτερα»- μεθώ ξανά με το μοναδικό σμαραγδένιο χρώμα των ρηχών νερών, ανάμεσα στην χρυσή ακτογραμμή της ηπειρωτικής Πούντας Ελαφονήσου και το λιμάνι του νησιού.

Η θάλασσα γύρω μου μοιάζει με μια μαγική τιρκουάζ πισίνα, όπου τις μέρες με μπονάτσα διακρίνω μέχρι και τις πτυχώσεις της άσπρης άμμου στον βυθό. Κλείνω τα μάτια, εισπνέω βαθιά την αναδυόμενη μαγεία της Ελαφονήσου.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ