Michel Berger: H Google τιμά με doodle τον Γάλλο τραγουδιστή και συνθέτη

Michel Berger: H Google τιμά με doodle τον Γάλλο τραγουδιστή και συνθέτη

Google Doodle -  Michel Berger: Ο καλλιτέχνης που κυριάρχησε για δύο δεκαετίες στη γαλλική ποπ μουσική σκηνή

michel_berger
O Γάλλος τραγουδιστής και συνθέτης Michel Berger (Μισέλ Μπερζέ) έχει σήμερα την τιμητική του, αφού η Google του αφιερώνει το σημερινό της doodle, με αφορμή τη συμπλήρωση 72 χρόνων από τη γέννησή του (28 Νοεμβρίου 1947).

Ο Michel Berger κυριάρχησε για δύο δεκαετίες στη γαλλική ποπ μουσική σκηνή. Έγραψε πολλά τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν διάφοροι καλλιτέχνες όπως οι Françoise Hardy, Johnny Hallyday, France Gall.
berger



Δείτε πολλά και ενδιαφέροντα Google Doodles ΕΔΩ

Το τραγούδι «Celui qui chante», από το οποίο είναι εμπνευσμένο το σημερινό Doodle, γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από τον Berger, το 1980.

Michel Berger's 72nd Birthday


Ο θάνατός του προκάλεσε σοκ σε πολλούς, καθώς ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς Γάλλους τραγουδιστές και στιχουργούς της δεκαετίας του '70 και του '80. Επιπλέον, σε αντίθεση με πολλούς ποπ αστέρες, κρατούσε χαμηλό προφίλ, ενός ανθρώπου που ενδιαφερόταν περισσότερο για τη μουσική και την οικογενειακή ζωή απ' ό,τι στην φανταχτερή ζωή.

Κλείσιμο
Πράγματι, ο γάμος του με την Gall ήταν εξαιρετικά σταθερός.

Ο Berger θάφτηκε στο Παρίσι, στο νεκροταφείο της Μονμάρτρης. Η κόρη του Pauline, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία μόλις 19 ετών, είναι θαμμένη κοντά του. Ήταν επίσης ο πατέρας του Γάλλου μουσικού παραγωγού, Raphael Hamburger.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης