Αστεροειδής-γίγαντας πέρασε μόλις 70.000 χιλιόμετρα από τη Γη

asteroid

Αιφνιδιασμός για NASA και συνεργάτες - Τον αστεροειδή εντόπισε παρατηρητήριο στη Βραζιλία

Ένας γιγαντιαίος αστεροειδής, διαμέτρου μεγαλύτερης των 100 μέτρων, «έπιασε στον ύπνο» την επιστημονική κοινότητα και τα όργανα παρακολούθησης της NASA και των συνεργατών της, καθώς πέρασε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Γη, μόλις 70.000 χιλιόμετρα, δηλαδή 5,5 φορές πιο κοντά από την απόσταση που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη.

Τον αστεροειδή εντόπισε παρατηρητήριο στη Βραζιλία, το οποίο ενημέρωσε αμέσως για το εύρημά του.

Το συγκεκριμένο ουράνιο σώμα θα μπορούσε κάλλιστα να έχει χτυπήσει την ατμόσφαιρα της Γης και να καταλήξει στην επιφάνειά της, εκτιμούν οι επιστήμονες, οι οποίοι δηλώνουν ότι αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε περιοχή.

Ένας τεραστίων διαστάσεων αστεροειδής έπεσε στη Γη πριν από 65 εκατ. χρόνια, σχηματίζοντας τον σημερινό κόλπο του Μεξικού, ενώ προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, λόγω της ραγδαίας αλλαγής κλίματος που επέφερε η πτώση του.

Ήδη έχουν ανακαλυφθεί χιλιάδες αστεροειδείς και έχει καταγραφεί η πορεία τους, ωστόσο οι πιθανότητες ενός μεγάλου γεγονότος είναι πάντα υπαρκτές, καθώς στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει κάποιο όπλο ή μέτρο, που να αποτρέψει τη σύγκρουση αστεροειδή με τη Γη.

Δείτε τις εικόνες από το τηλεσκόπιο της ομάδας ερευνών στη Βραζιλία:

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (7)

ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ

Στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει κάποιο όπλο ή μέτρο, που να αποτρέψει τη σύγκρουση αστεροειδή με τη Γη. Προσπαθούν να φτιάξουν υπεροπλία για σκοτωθούν μεταξύ τους, η οργανώνουν ταξίδια στον Άρη. Πετάμενα λεφτά μετά από μια πρόσκρουση Αστεροειδούς στην Γη. Ενιαίο αμυντικό σύστημα για αποτροπή πρόσκρουσης αστεροειδούς στην Γη δεν φτιάχνουν.

Δεν ήταν πίτσαααααα!

Πολύ απλά δεν ήταν αστεροειδής διότι σίγουρα η NASA θα τον είχε αναφέρει, γιατί διαθέτει πολύ ποιο ευκρινέστερα επιστημονικά όργανα απο το παρατηρήριο της βραζιλίας. Απλά όταν πλησιάζουν τον πλανήτη μας απόρρητα για το ευρύ κοινό αντικείμενα, στην NASA κάνουν πως δεν είδαν τίποτα... Για να καταλάβετε τον περίεργο τίτλο περί πίτσας του σχολίου, αναζητήστε στο youtube το video: i-bank Pay & i-bank Pay 4 Business

Γιώργος

Πιθανόν να γίνει κάτι. Αλλά πιο πολύ φαντάζομαι ότι δεν τον είδαν από τη NASA μόνο και μόνο για να πάρουν κάποια νέα επιδότηση.

Γκαστον

Μητσοτακη δεν ψηφισατε;

Δηλαδή

Θα μας ερχόταν " Ο ουρανός σφοντύλι" ...Όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι..

Chanel

Μελαγχολία.... υπεροχη ταινία!

John Pap

Κάνετε ένα λάθος, υπάρχουν όπλα που μπορούν άνετα να εκτρέψουν από την πορεία του έναν αστεροειδή, αρκεί να τον εντοπίσουν έγκαιρα. Μη πανικοβάλετε τον κόσμο, ο Αρμαγεδών είναι εφικτό να αποφεχθεί με την τεχολογία που έχουμε αναπτύξει.

George

Όπως είδες η τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει δεν μπορεί να τον εντοπίσει έγκαιρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης