Εργαστήρι από το MITEF: «Δημιουργώντας και Συνειδητοποιώντας την Αξία της Καινοτομίας»

Εργαστήρι από το MITEF: «Δημιουργώντας και Συνειδητοποιώντας την Αξία της Καινοτομίας»

Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου

Screenshot_1
To MIT Enterprise Forum Greece διοργανώνει το εργαστήρι «Δημιουργώντας και Συνειδητοποιώντας την Αξία της Καινοτομίας» ("Creating and Realizing the Value of Innovation") στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», Συνεδριακό Κέντρο, Κτίριο 11 τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου, από τις 08:30 έως τις 17:00.

Καθώς ζούμε σε έναν κόσμο με νέες και συναρπαστικές τεχνολογίες που χαρακτηρίζεται από επιταχυνόμενη αλλαγή, τα τρέχοντα σχήματα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας δεν επαρκούν για να προσδώσουν αξία σε ιδέες. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα δούμε πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις που θα μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε επιτυχή αποτελέσματα.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει διεθνείς και τοπικές μελέτες περιπτώσεων, καθώς και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με έμπειρους επενδυτές. Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να καταλάβουν πώς να μετακινούνται "από το εργαστήριο στην αγορά".

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί από τον καθηγητή Jerome Schaufeld, Σχολή Επιχειρήσεων WPI, ιδρυτή και πρώτο Πρόεδρο του MIT Enterprise Forum του Cambridge και συγγραφέα του βιβλίου: Commercializing Innovation (Springer, 2015).
Enterprise_Forum_logo-long-Greece


Η ομάδα επενδυτών θα περιλαμβάνει την Dr Ronit Koren, Venture Partner στην Aspire Ventures, LLC, ειδήμονα στην παγκόσμια επιχειρηματική ανάπτυξη και σε οικονομικές και στρατηγικές συμμαχίες. Tην Marina Chatsopoulos, επιχειρηματία, επενδυτικό «άγγελο», Διευθύντρια και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Levitronix Technologies. Και ο Αρίστος Δοξιάδης, συνεργάτης στο Big Pi, μια επιχείρηση επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει σε φιλόδοξη αλλά ρεαλιστική καινοτομία στην Ελλάδα.

Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει μια ομάδα τοπικών ερευνητών που θα μετατραπούν σε επιχειρηματίες, οι οποίοι θα μοιραστούν τις ιστορίες επιτυχίας τους: ο Αιμίλιος Χαλαμαντάρης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Innoetics.com, και ο Ευάγγελος Παππάς, ιδρυτής & CSO της RT Safe.

Ένα δωρεάν αντίγραφο του βιβλίου του καθηγητή Schaufeld, Commercializing Innovation, θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες.

Κλείσιμο
Για να εγγραφείτε, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης