Google Doodle: Αφιερωμένο στις Eυρωεκλογές 2019

Google Doodle: Αφιερωμένο στις Eυρωεκλογές 2019

Το Google Doodle για τις Ευρωεκλογές 2019

google_g
Το σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στις Ευρωεκλογές 2019, οι οποίες διεξάγονται σήμερα στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2019 αποτελούν την ένατη κοινοβουλευτική εκλογική διαδικασία από την καθιέρωση των άμεσων εκλογών, το 1979.


Όσο για το 2018, συνολικά 751 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκπροσωπούν περισσότερα από 512 εκατομμύρια ανθρώπους από τα 28 κράτη-μέλη, εκ των οποίων οι 21 ευρωβουλευτές προέρχονται από την Ελλάδα.

Τον Φεβρουάριο του 2018 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ευρωβουλευτών του από 751 σε 705, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρούσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου 2019. Ωστόσο, λόγω παράτασης της λειτουργίας του Άρθρου 50 και ορισμού της ημερομηνίας του Brexit ως αποτέλεσμα της μη έγκαιρης επίτευξης συμφωνίας ως προς τους όρους αποχώρησης της χώρας, το Ηνωμένο Βασίλειο προσήλθε στις κάλπες για την ανάδειξη των εκπροσώπων του στην Ευρωβουλή, μαζί με όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σε περίπτωση μετέπειτα αποχώρησης, οι 27 επιπλέον των 73 εδρών του θα μοιραστούν σε μερικά από τα υπόλοιπα κράτη, βάσει αναλογίας πληθυσμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης