Δεν τα κατάφερε ο κινεζικός σπόρος βαμβακιού στη Σελήνη: Λύγισε από το παγωμένο βράδυ των -170 βαθμών Κελσίου

foto-kina

Οι επιστήμονες περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη

Λίγες ώρες άντεξε μόνο ο σπόρος βαμβακιού από την Κίνα που βλάστησε στη Σελήνη δημιουργώντας ελπίδες ότι κάποια στιγμή στο μέλλον οι αστροναύτες θα μπορούν να καλλιεργήσουν το δικό τους φαγητό στο φεγγάρι.

Ο σπόρος που βλάστησε όσο διάστημα το σημείο που βρισκόταν στη Σελήνη ήταν από την πλευρά του Ήλιου, δεν άντεξε στην παγωμένη νύχτα του φεγγαριού.

Όταν, δηλαδή, η περιοχή στην οποία βρισκόταν ο σπόρος που άφησε η κινεζική αποστολή Chang'e-4 μπήκε στο σκοτάδι τα θερμόμετρα κατέγραψαν θερμοκρασίες μέχρι -170 βαθμούς Κελσίου «σκοτώνοντας» το βλαστό.

Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, ήταν αναμενόμενη για τους επιστήμονες που οργάνωσαν το πείραμα. «Ζωή δεν μπορεί να αντέξει στη νύχτα της Σελήνης» δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Ζιέ Γκενξίν.

Η Κινεζική υπηρεσία διαστήματος διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι ο βλαστός που δεν άντεξε θα αποσυντεθεί στο σφραγισμένο δοχείο μέσα στο οποίο μεταφέρθηκε χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον της Σελήνης.

Chang’e-4 biological experiment - the first cotton sprout on the far side of the Moon

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Απαγορευτική η ζωή στο Ηλιακό Σύστημα πλήν της γής

Η Σελήνη και ο Άρης φαίνονται να είναι οι πιο λογικοί προορισμοί για την δημιουργία ανθρώπινων αποικιών, αλλά εμφανίζουν ένα σημαντικό πρόβλημα. Δεν προστατεύονται από μαγνητόσφαιρα ή ατμόσφαιρα. Οι γαλαξιακές κοσμικές ακτίνες, τα υψηλής ενέργειας σωματίδια από μακρινά σουπερνόβα, βομβαρδίζουν συνεχώς τις επιφάνειες της Σελήνης και του Άρη, και οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν πολλά χρόνια κάτω από έναν τέτοιο βομβαρδισμό επικίνδυνων κοσμικών ακτίνων. Η πρόκληση καρκίνου εξαιτίας αυτής της ισχυρής ακτινοβολίας ήταν γνωστή εδώ και καιρό, αν και δεν είχε ερευνηθεί ποσοτικά με ικανοποιητικό τρόπο. Όμως οι έρευνες των τελευταίων 5 χρόνων πρόσθεσαν έναν ακόμα κίνδυνο: Εγκεφαλικές βλάβες. Οι γαλαξιακές κοσμικές ακτίνες περιέχουν σωματίδια όπως πυρήνες σιδήρου που κινούνται με ταχύτητες που πλησιάζουν την ταχύτητα του φωτός, και μπορούν να καταστρέψουν τον εγκεφαλικό ιστό. Η Ερευνητές μελέτησαν τα αποτελέσματα της έκθεσης ποντικών σε τέτοιου είδους ακτινοβολία και διέγνωσαν εγκεφαλικές βλάβες και απώλεια των γνωστικών τους ικανοτήτων. Η έρευνα υποδεικνύει ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για την αποστολή αστροναυτών σε Άρη και Σελήνη κι ότι προς το παρόν δεν θα ήταν δυνατόν να επιβιώσουν εκεί. Στη Γη προστατευόμαστε από τις γαλαξιακές κοσμικές ακτίνες από τους υδρατμούς που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα. Το 50% των γαλαξιακών κοσμικών ακτίνων σταματάνε αφού διανύσουν δυο μέτρα νερού. Πρακτικά, ένα καταφύγιο στη Σελήνη ή στον Άρη θα ήταν ασφαλές από την ακτινοβολία μόνο αν κατασκευαζόταν σταδιακά απο ρομπότ με απίστευτα εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη κάτω από το έδαφός τους ,αλλά η οποία πρός το παρόν δεν είναι καθόλου εφικτή για τα επόμενα 30 χρόνια . Στους -170c πάλι της Σελήνης την νύχτα δεν ζεί τίποτα και όχι μόνο στη απροστάτευτη Σελήνη ,αλλά παντού στο ηλιακό σύστημα και εννοώ στα παγωμένα φεγγάρια του Δία και του Κρόνου με επικρατέστερο για μελλοντική ανθρώπινη εποίκιση τον "φιλικό ατμοσφαιρικά " Τιτάνα αλλά με μόνιμους τους -181 c plus στην επιφάνεια του . Εκεί το φώς του ήλιου φτάνει μέν αλλά πολύ πιό εξασθενημένο ( ΑΠΌΛΥΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ). Βέβαια θα υπάρχουν και κάποιοι ρομαντικοί ,τσακωμένοι με την λογική ,που θα υποθέτουν πώς υπάρχει ζωή εκεί κάτω απο την παγωμένη επιφάνεια του λόγω και μόνο του μορίου του "νερού" Η2 που είναι κοινό στο ηλιακό μας σύστημα. Οι ίδιοι είπαν πώς βρέθηκαν (!) μικροοργανισμοί με βάση τον άνθρακα απλά μελετώντας τις ενδείξεις απο τις βουτιές του Κασίνι κοντά στους υδρογονοπίδακες του Τιτάνα και του Εγκέλαδου!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

HONOR_9X

Όταν η HONOR ανακοίνωνε την κυκλοφορία της σειράς HONOR 9X, με την μπροστινή pop-up κάμερα, η εταιρία ακόμα δήλωνε περήφανα πως το HONOR 8X είναι το πρώτο, σε πωλήσεις, κινητό για την HONOR. Όμως, τα 15 εκατομμύρια πωλήσεις του 8X, φαίνεται πως δε θα σταθούν εμπόδιο στο HONOR 9X για να πάρει εκείνο τα πρωτεία.

1
bb_king

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στον Αμερικανό μπλουζ κιθαρίστα και τραγουδοποιό  - Διαβάστε για τη ζωή του και ακούστε τραγούδια του  - Με ένα βίντεο - doodle, η Google τιμά σήμερα τον διασημότερο εκπρόσωπο των μπλουζ B.B. King 

google__1_

Γαλλία και Google συμφώνησαν στο ποσό για να κλείσει η έρευνα περί φοροδιαφυγής που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια – Ο συμβιβασμός ανοίγει τον δρόμο και για άλλες εταιρείες, υποστηρίζει η γαλλική πλευρά