Real estate.... στον Άρη: Με 500.000 δολάρια αγοράζεις σπίτι στον «κόκκινο πλανήτη»!

mars_main

Τα φουτουριστικά σχέδια και το κόστος των σπιτιών - Τρία μοντέλα με διαβαθμισμένες, σύμφωνα με το κόστος, παροχές - Μέχρι και 3,3 εκατ. δολάρια το κόστος αγοράς - «Αναζητούμε νέα κλίμακα για τη μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων», δήλωσε ένας από τους εμπνευστές του σχεδίου

Real estate... Μία απαγορευμένη «έννοια» στην Ελλάδα λόγω της κρίσης, αλλά βάση για την παγκόσμια οικονομία και ανάπτυξη, καθώς είναι ο τομέας που συνδέεται με καθε λογής οικονομική δραστηριότητα και φυσικά πολλες θέσεις εργασίας. Ως εκ τούτου, το σχέδιο κατάκτησης του Διαστήματος και σταδιακής μετοίκισης του ανθρώπινου είδους σε άλλους πλανήτες, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με κάτι διαφορετικό. Η αρχή γίνεται με τον Άρη, ο οποίος έχει επιλεγεί να αποτελέσει την πρώτη ανθρώπινη διαστημική παροικία. Ομάδα σχεδιαστών παρουσίασε τα πρώτα φουτουριστικά σχέδια κατοικιών για τον «κόκκινο πλανήτη», αναλύοντας τρία μοντέλα, με συγκεκριμένο κόστος αγοράς το καθένα!

Το concept είναι απλό. Ο πρώτος άνθρωπος που θα μεταβεί για να κατοικήσει στον Άρη, θα πρέπει να έχει όλες τις προσφερόμενες ανέσεις. Γυμναστήριο, σπα και καταπληκτική θέα, είναι ακριβώς αυτό που θα έχει ανάγκη ο «μετανάστης», καθώς η διαφορά βαρύτητας θα πρέπει να αναπληρώνεται από καθημερινή άσκηση, τα σπα θα προσφέρουν χαλάρωση πνεύματος και η θέα θα ανεβάζει την ψυχολογία, καθώς η μετοίκιση σε άλλο μέρος, πόσω μάλλον σε άλλον... πλανήτη, είναι δύσκολη υπόθεση και προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα στον άνθρωπο.

mars_1
mars_2


Όλα τα παραπάνω αποτελούν μελέτη μίας ομάδας ειδικών, οι οποίοι αξιολόγησαν την ανθρώπινη συμπεριφορά υπό τις συνθήκες που υπολογίζεται ότι θα βρουν οι πρώτοι κάτοικοι του «κόκκινου πλανήτη» και αφού κατέληξαν στα συμπεράσματά τους, σχεδίασαν τα διαμερίσματα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και υπολόγισαν το κόστος.

Ακόμα και η μετάβαση στην εποχή του Διαστήματος υπολογίζεται σε... χρήμα. Ως εκ τούτου, για τους μελλοντικούς πρωτοπόρους εξερευνητές του Σύμπαντος, το κόστος αγοράς των τριών μοντέλων ξεκινά από 500.000 δολάρια για το απλό μοντέλο, ανεβαίνει στα 900.000 δολάρια για το μέσο μοντέλο και εκτοξεύεται στα 3,3 εκατ. δολάρια για όποιον θέλει να έχει και τις πολυτέλειές του. Στο κόστος αγοράς περιλαμβάνεται και η γη, η έκταση που θα συνοδεύει το σπίτι.

mars_3
mars_4


Η παρουσίαση έγινε μέσω του National Geographic και αμέσως προκάλεσε... πανικό! Πάνω από 2.000 άτομα επικοινώνησαν με τους αρμόδιους προκειμένου να ρωτήσουν λεπτομέρειες και να μάθουν ποια διαδικασία θα ακολουθήσουν, ώστε να «κλείσουν» μία θέση στον «κόκκινο πλανήτη»! Μάλιστα, σε σεχτική έρευνα του μεγάλου περιοδικού, το 10% των ανθρώπων είναι διατεθειμένοι να μεταβούν και να ζήσουν στον Άρη. Ένα ακόμη 15%, βρίσκει πολύ καλύτερη επένδυση την αγορά γης στον Άρη, από την αγορά κάποιας έκτασης στη Γη!

Ένας από τους εμπνευστές του προγράμματος, δήλωσε ότι «το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Έχουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών από εκείνες που προγραμματίζουμε ή που μπορούμε να στείλουμε στον Άρη, τουλάχιστον σε αυτήν την πρώτη φάση του σχεδιασμού μας, όταν αρχίσει να υλοποιείται». «Καθώς σχεδιάζουμε το μέλλον, θα πρέπει να αναρωτηθούμε και να αναζητήσουμε μία νέα κλίμακα, για το πώς θα μεταφέρουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στον Άρη», πρόσθεσε.

mars_5
mars_main

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Axaxaxa

Θες να πληρωνουμε και εκει ΕΝΦΙΑ;;;Ασε μας κουκλιτσα μου

Πάτερ Κλεομενης

Και παλι δεν έχει λεφτά το ATM.

Προφήτης του λαού

Θα πληρώνουμε και ΕΝΦΙΑ;

Ιάσων

Παιδιά τι λέτε δεν είναι scam! Παρεμπιπτόντως λόγω ανωτέρας βίας δεν μπορώ να πάω και... πουλάω εγώ το δικό μου όσο-όσο 400.000 δολάρια. Μου τα μεταφέρετε στο paypal και αμέσως κάνω τα χαρτιά.

??

Ο ΕΝΦΙΑ πόσο θα πηγαίνει; Άμα είναι να το σκεφτώ σοβαρά

Ανδρεας

"Εκτόξευση διαστημοπλοίου αύριο στις 9πμ. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα μεταφέρει λεκάνες, ντουζιέρες ,πλακάκια κ καθρέφτες.." . Καλά μιλάμε για στόκους.. ρε βλάκες όταν κ αν γίνει ποτέ αποικία εκεί (που χλωμό το βλέπω λόγω ακτινοβολίας ,αν λύσουμε όλα τ'αλλα) δεν θα υπάρχει ούτε η σκόνη σας..

...

Άλλο ένα scam για να μαζέψουν λεφτά από ηλίθιους, όπως κάποτε "πωλούσαν" οικόπεδα στην Σελήνη. Ευτυχώς, αυτοί που θα πάνε στον Άρη μέσα στα επόμενα 30-40 χρόνια θα είναι επιλεγμένοι και όχι ο κάθε τυχαίος ηλίθιος.

Ωχ!

Πάει και ο Άρης... Η ανθρωπότητα θα κάνει πάλι το χρέος της και θα καταστρέψει και αυτό τον πλανήτη.... Μετά έχει σειρά το σύμπαν και μετά έρχεται το big bang!!! 😂

Είναι ...

...πολύ νωρίς για επιστροφή. Χωρίς νά 'χει βρεθεί η λύση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης