iPhone πάνω από 1.000 ευρώ; Η Apple το τερμάτισε με τα νέα «selfie» iPhoneX

iPhone πάνω από 1.000 ευρώ; Η Apple το τερμάτισε με τα νέα «selfie» iPhoneX

Εστιάζει στην διέγερση της ματαιοδοξίας των καταναλωτών - Βελτιωμένα και εντυπωσιακά τα νέα μοντέλα αλλά με... κόστος-πρόκληση το iPhone Χ - «Εάν το iPhone μου είναι ξεχωριστό και 'αριστοκρατικό', τότε είμαι και εγώ ο ίδιος κάτι τέτοιο»

Η παρουσίαση του iPhone 8, του νέου μοντέλου μιας συσκευής που κάποτε έφερε την μεγαλύτερη επανάσταση στην μαζική, φορητή επικοινωνία, ήταν επί της ουσίας τρίπλευρη: Αυτό που είδε ο πλανήτης στην, καθιερωμένη πλέον κάθε Σεπτέμβρη, τελετή αποκαλυπτηρίων του smartphone της Apple, ήταν ένα φθηνό (το «SE»), ένα μάλλον ανέμπνευστο για τα δεδομένα της εταιρείας, τον ντόρο κ.λπ (το «8»), και ένα προκλητικά πανάκριβο (το «X» ή «Δέκα»). Το X εκτός των άλλων χαρακτηριστικών του, μοιάζει να βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ακραιφνώς ναρκισσιστική λειτουργία της αυτοφωτογράφησης, όντας ένα «selfie-phone» σε μια απλησίαστη -και γι' αυτό ίσως ελκυστική- κατηγορία τιμής άνω των 1.000 ευρώ.

Με τιμές που εκκινούν από τα 419 ευρώ για το SE, από 529 € για το 6s, από 639 € για το περσινό iPhone 7, από 809 € για το νεογέννητο «Οχτάρι» και από 1.129 € για τη ναυαρχίδα «X» (σ.σ. στην έκδοση των 256GB), η Apple στρέφει απροκάλυπτα πια την εστίασή της στο μάρκετινγκ και τη διέγερση των καταναλωτικών πόθων στις μάζες. Πέρα από την καθαυτό χρησιμότητα ή σημασία των τεχνολογικών καινοτομιών που εισάγονται με το «8» και ιδιαίτερα με το «X», ο αμερικανικός κολοσσός εφαρμόζει την πιο επιθετική στρατηγική πωλήσεων που είχε ποτέ. Εξού και, παράλληλα με τις συσκευές που παρουσίασε στην εκδήλωση της Τρίτης, ανακοινώθηκε η εκ βάθρων ανακαίνιση του δικτύου λιανικής των ανά τον πλανήτη Apple Store, αλλά και ένα πρόγραμμα διαρκούς αντικατάστασης συσκευών για τους κατόχους iPhone.

Πιθανώς η ανώτατη διοίκηση της Apple, με επικεφαλής τον Τιμ Κουκ ως διάδοχο του ιδιοφυούς Στιβ Τζομπς, να έχει συμβιβαστεί πια πλήρως με το γεγονός ότι επαναστάσεις σαν αυτές που ξεσπούσαν από τις απροσδόκητες επινοήσεις του Τζομπς, δεν πρόκειται να προκύψουν ποτέ ξανά -ή τουλάχιστον όχι έως την έλευση μιας μετενσάρκωσης, ενός «νέου Στιβ Τζομπς». Οπότε, αντ' αυτών, δημιουργούνται όλο και πιο ελκυστικές παραλλαγές του iPhone ως αντικειμένου το οποίο, ακόμη και μόνο η απόκτηση και η κατοχή του, να λειτουργούν σαν σηματοδότηση κοινωνικού, «ταξικού» θα έλεγε κανείς, status.Το «premium», δηλαδή το πολυτελές, κορυφαίο, ελιτίστικο κ.ο.κ. iPhone X, πέρα από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, σχεδιάστηκε καταφανώς με προτεραιότητα να λειτουργήσει σαν αντικείμενο πόθου. Υπό την έννοια ότι είναι τόσο υπερβολικά ακριβό, ώστε θα προσελκύσει εκείνη τη μερίδα κοινού που θα βάλει στόχο να το αποκτήσει μόνο και μόνο επειδή -ακριβώς- είναι ακριβό. Δηλαδή στη βάση της λογικής «εάν το iPhone μου είναι ξεχωριστό και 'αριστοκρατικό', τότε είμαι και εγώ ο ίδιος κάτι τέτοιο».Σε ό,τι αφορά στις συσκευές αυτές καθεαυτές, το νέο iPhone 8 δεν είναι παρά μία βελτιωμένη εκδοχή του προηγούμενου μοντέλου, του 7, το οποίο και αυτό πέρσι τέτοιον καιρό είχε με τη σειρά του απογοητεύσει όσους έτρεφαν μεγάλες προσδοκίες, λόγω της απουσίας θεαματικών τεχνικών καινοτομιών. Παρόλ' αυτά, το «Οχτάρι» εκπροσωπεί κατά την Apple «μια νέα γενιά iPhone», καθώς είναι ενθυλακωμένο ολόκληρο σε ένα ανθεκτικό γυάλινο περίβλημα, εφοδιάστηκε με μια εξαιρετική φωτογραφική μηχανή, αλλά και τον πιο ισχυρό επεξεργαστή που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone. Χάρη σε αυτόν τον «βιονικό» εγκέφαλο, το iPhone 8 έχει εντυπωσιακές επιδόσεις ακόμη και σε λειτουργίες πολύ υψηλών απαιτήσεων, όπως οι εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality). Επίσης, μαζί με το iPhone 8 η Apple ενστερνίζεται και την ασύρματη φόρτιση, κάτι που θα κάνει τη ζωή των χρηστών του λίγο πιο εύκολη, εφόσον η συχνή χρήση της συσκευής έως τώρα είναι ταυτισμένη με την τάχιστη αποφόρτιση της μπαταρίας.

Πιο συγκεκριμένα, το iPhone 8 θα κυκλοφορεί στο εμπόριο σε τρεις αποχρώσεις («space» μολυβί, ασημί και χρυσαφί) και με χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων 64 και 256 Gigabyte. Η διάθεσή του στις κυριότερες αγορές του κόσμου θα αρχίσει από τις 22 Σεπτεμβρίου και σε δύο τύπους, το απλό (με οθόνη 4.7 ιντσών) και το Plus των 5.5". Το iPhone 8 είναι εφοδιασμένο με τον εξαπύρηνο επεξεργαστή A11 Bionic, ο οποίος συντίθεται από 4.3 δισ. ημιαγωγούς, απείρως πιο γρήγορος και πιο οικονομικός σε κατανάλωση ενέργειας από τον καλύτερο των προκατόχων του. Σε συνδυασμό, δε, με το λογισμικό γραφικών Metal 2 της Apple, οι επιδόσεις του A11 Bionic εκτοξεύουν πχ την ποιότητα εικόνας, την ευκρίνεια κ.λπ σε επίπεδα που μόνο κονσόλες video-game φτάνουν. Η οθόνη του iPhone 8 είναι τύπου Retina HD με ανάλυση 1334x750 για το απλό μοντέλο και 1920x1080 για το Plus, αμφότερες με σύστημα True Tone αυτόματης εξισορρόπησης λευκού σε εναρμόνιση με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος φωτισμού για πιστότερη απόδοση της χρωματικής έντασης.

To βασικό μοντέλο του iPhone 8 διαθέτει μία κάμερα 12 Megapixel, ενώ στο Plus έχει τοποθετηθεί διπλή φωτογραφική μηχανή. Και στα δύο, πάντως, είναι διαθέσιμη η τεχνολογία Portrait Lighting, χάρη στην οποία αναβαθμίζονται στο μέγιστο οι δυνατότητες φωτογράφησης, με εφέ και φίλτρα που μπορούν να ενεργοποιηθούν είτε κατά, είτε κατόπιν της φωτογράφησης. Εξυπακούεται ότι υπάρχουν επίσης όλοι οι αυτοματισμοί των smartphone τελευταίας γενιάς για τη σταθεροποίηση της εικόνας. Εν είδει απόδειξης των φωτογραφικών δυνατοτήτων του iPhone 8 η Apple με καμάρι παρουσιάζει on line τις εικόνες που έχουν δημιουργήσει με τη συγκεκριμένη συσκευή ερασιτέχνες χρήστες, στους οποίους είχε παραχωρηθεί εμπιστευτικά το «Οχτάρι» προ της παρουσίασής του. Και, ομολογουμένως, τα δείγματα εικόνας είναι εκπληκτικής ποιότητας.

Κατά τα λοιπά, το iPhone 8 διαθέτει αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος ως μέθοδο ασφάλισης και βεβαίως είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί βάσει των προδιαγραφών του λειτουργικού συστήματος της Apple για φορητές συσκευές, το iOS 11.
iPhone X: Η αποθέωση της selfie
Σύμφωνα με την Apple το «Δέκα» -και όχι «iPhone X»- είναι ένα smartphone που προοιωνίζεται το μέλλον σήμερα. Οι προπαραγγελίες γι' αυτό θα ξεκινήσουν στις 27 Οκτωβρίου και η διάθεσή του στις 3 Νοεμβρίου (σε ΗΠΑ και Κεντρική Ευρώπη). Τα βασικά του ατού, τα οποία υποτίθεται πως δικαιολογούν και την τσουχτερή του τιμή, είναι επιγραμματικά τα εξής:
- Η συσκευή είναι πλέον εξ ολοκλήρου ενσωματωμένη στην οθόνη OLED Super Retina των 5.8 ιντσών.
- Το κεντρικό πλήκτρο Home έχει καταργηθεί και όλες οι λειτουργίες ορίζονται από φυσικές κινήσεις των δακτύλων επί της οθόνης αφής
- Η οθόνη υψηλής ευκρίνειας είναι ειδικά σχεδιασμένη για το X, με αναλογία αντίθεσης 1:1.000.000.
- Όλοι οι αισθητήρες, τα «μάτια» κ.λπ της πρόσοψης έχουν ενσωματωθεί με σχεδόν μαγικό τρόπο σε ένα απειροελάχιστο τμήμα, στην άνω πλευρά της οθόνης.
- Για πρώτη φορά εφαρμόζεται από την Apple η διάταξη Face ID. Πρόκειται για την αναγνώριση και ταυτοποίηση του χρήστη βάσει των χαρακτηριστικών του προσώπου του.
- Επί της ουσίας, πρόκειται για μια διευρυμένη χρήση της selfie, η οποία καθιερώνεται πια σαν διευρυμένη λειτουργική λύση, ακόμη και για ασύρματες πληρωμές. Στην πράξη, το iPhone X ξεκλειδώνει, ελέγχεται και αναλόγως των διαθέσεων του ιδιοκτήτη του χρεώνει την πιστωτική του κάρτα σχεδόν «με τα μάτια».
- Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το «Δεκάρι» είναι ένα iPhone 8 Plus με διαφορετικό περίβλημα.Με την παρουσίαση του X ταυτόχρονα με το 8, η Apple παρέκαμψε το ενδιάμεσο 9, στο πλαίσιο μιας διπλής επέλασης στην αγορά. Και έως τον επόμενο Σεπτέμβριο οι ενδιαφερόμενοι, αφοσιωμένοι, πιστοί ή επίδοξοι προσήλυτοι στην λατρεία του iPhone θα μείνουν να αναρωτιούνται τι θα παρουσιάσει η αμερικανική εταιρεία σαν μετεξέλιξη του 8 σε 9 ή του X σε μια ξεχωριστή, παράλληλη υπο-μάρκα της οικογένειας.

ΣΧΟΛΙΑ (194)

Μαικος

Οποίος έχει 135 ευρώ πέρνει ανροιτ όπως γραφή ο φίλος αφού τόσα του περισσεύουν λογικό αν δεν σου αρέσει το iphone δεν το αγοράζεις για να ρίξεις γκόμενες αλλά για να κανείς την δουλειά σου καλητερα οποίος έχει δουλειά

Techexpert

Χα! Χα! Το κινέζικο τούμπανο android που έχω είχε ακόμα και τον ταχυφορτιστή του μέσα στο κουτί. Οχι όπως στο νεο iPhone που θα πρέπει να τον πληρώσεις επιπλέον.Εδώ και ενάμιση χρόνο δουλεύει τέλεια, ούτε κολλήματα, ούτε lags. Φοβερή οθόνη, ταχύτατο και με αρκετά καλή κάμερα. Και με μπαταρία τέρας 6.000ma, βγαζει άνετα 2 μέρες βαριάς χρήσης. Και το είχα πάρει από το εξωτερικό με μόλις 135 ευρώ. Τρέχουν τώρα τα κορόιδα να πάρουν το iphola δίνοντας έναν σκασμό λεφτά για το κινητό και άλλον μισό σκασμό λεφτά μόνο για φορτιστή. Τελικά τα iPhones μου φαίνεται απευθύνονται σε άτομα που είτε έχουν ατελείωτο χρήμα και απλά δεν προλαβαίνουν να το ξοδεύουν, είτε σε άτομα απλά εντελώς άσχετα με την τεχνολογία που πιστεύουν οτι εαν δώσουν έναν σκασμό λεφτά, σημαίνει αυτόματα οτι απέκτησαν και το super duper whaaaou κινητό. Τζάμπα να μου το έδιναν, θα το πουλούσα κατευθείαν. Δεν θα το κρατούσα ούτε πεντε λεπτά στα χέρια μου. Με τα λεφτά που θα έπαιρνα θα μπορούσα να αγοράσω το καλύτερο κινέζικο κινητό και θα μου περίσσευαν και χρήματα για ταξίδι στο εξωτερικό. Οχι σιγά μην τα δώσω να τρώνε με χρυσά πιρούνια οι μεγαλομέτοχοι της Apple.

Μπανανα Τζο

Φίλε κατέβα από το δέντρο. Είναι ασφαλή εδώ κάτω πλέον.

Techexpert

Είτε πάνω στο δέντρο, είτε κάτω από το δέντρο εμένα τουλάχιστον δεν μου πουλάνε ΦΥΚΙΑ για ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ.

ΑΛΒΑΝΟΣ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΣ

ΕΧΩ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ iPhone X ΣΕ 36 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ STATUS ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΞΩ ΠΟΛΛΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΣΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΓΚΩΜΕΝΟ ΜΗΛΟ ΣΤΟ ΠΑΠΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αστικός Μύθος

Εγώ νομίζω ότι τα iPhone μας παρακολουθούν..

...

Οι περισσότεροι που αγοράζουν αυτά τα smartphones δεν γνωρίζουν καν τις δυνατότητές τους ή, αν τις γνωρίζουν, ανάθεμα και αν τις αξιοποιούν στο μέγιστο δυνατό. Χρειάζεται να δώσεις τόσα λεφτά (ή ακόμα και τα μισά) για να βγάζεις σέλφι, να μπαίνεις στο Messenger, να παίζεις σαν χαζός Angry Birds ή να χαζεύεις φωτογραφίες από γκομενίτσες στο Instagram;

Γιωργος

Εγω παντως χτυπαω ωραια γκομενακια, χωρις να μοστραρω το smartphone μου στο τραπεζι της καφετεριας! Βλεπω απ' τα σχολια οτι καποιοι αλλοι αν δεν βγαλουν το iphone πανω στο τραπεζακι, δεν τους πλησιαζει ουτε θυληκια γατα.....

ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ!

Αν εχετε καμια απορια σχετικα με το 'νεο' σας iphone X, ρωτηστε ενα κατοχο Samsung 'η καποιου αλλου ακριβου android! Πολλα απο τα νεα του χαρακτηριστικα η samsung τα ειχε στα (ακριβα) μοντελα της εδω και χρονια.........

ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ IPHONE?

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ 10-20% ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ!!

IPhone for ever!

Αντε πια με τα πικρόχολα σχόλια για το iPhoneX. Δεν δούλεψε στην παρουσίαση μπροστά σε τοσα εκατομμύρια κόσμο με την πρώτη η αναγνώριση προσώπου. Ε, και λοιπόν τι έγινε; Εάν ήταν κινέζικο, θα λέγαμε ότι φταίει που είναι κινέζικο. Τωρα όμως που είναι iPhone θα πούμε οτι έφταιγε το κακό μάτι ή ο ανάδρομος Ερμής. Τώρα, για το γεγονός οτι κοστίζει πάνω από ενα χιλιάρικο και θα έπρεπε να λειτουργήσει τέλεια, και πάλι δεν έχει σημασία. Μόνο και μόνο το image και το status που προσφέρει σε κάποιον η κατοχή ενός iPhone, φτανουν και περισσεύουν. Μακριά από τα κινέζικα! (Το γεγονός ότι ΟΛΑ τα iPhones κατασκευάζονται στην Κίνα κάνουμε πως δεν το ξέρουμε, διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε το υπερ υψηλό κόστος κτήσης ενός ακόμη κινεζικού προϊόντος.)

Όλα τα βλαχαδερά

Θα τρέξουν να το πάρουν

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nupp

Εξομολογήσεις, φωτογραφίες από στιγμές της καθημερινότητας, φοιτητικά inside jokes, memes ή απλές προτάσεις για κουβέντα και γνωριμίες. Όλα αυτά και ακόμα παραπάνω, βρίσκονται στο Nup

stiesdal

Ο πρωτοπόρος Δανός επιστήμονας Henrik Stiesdal επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς φυσικούς πόρους για την παραγωγή πράσινης ενέργειας - «Η αιολική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει μέρος της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας»

1
soy19

Οι εκπρόσωποι της Glavkosmos και της SITAEL δήλωσαν επίσης ότι προτίθενται να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της εμπορικής προώθησης μίνι διαστημικών συσκευών που σχετίζονται με τις δορυφορικές πλατφόρμες της εταιρείας SITAEL με εξαρτήματα ρωσικής προέλευσης