Επενδύσεις 131 εκατ. ευρώ από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στο δυσμενέστερο εξάμηνο

Επενδύσεις 131 εκατ. ευρώ από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στο δυσμενέστερο εξάμηνο

Θετικό μήνυμα η αύξηση της χρήσης δεδομένων κατά 80% σε σχέση με πέρσι, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ

Επενδύσεις 131 εκατ. ευρώ από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στο δυσμενέστερο εξάμηνο
Με σταθερά υψηλές επενδύσεις, παρά τη συνέχιση της πτώσης σε έσοδα και κέρδη, έκλεισε το Α’ εξάμηνο του 2015 για τον κλάδο των κινητών επικοινωνιών. 

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας επένδυσαν συνολικά 131 εκατ. ευρώ σε δίκτυα και υποδομές, ενώ συνολικά υπέστησαν μειώσεις στα έσοδα από υπηρεσίες κατά 4,4%, στους συνδρομητές κατά 1% και στο μέσο έσοδο ανά χρήστη (ARPU) κατά 2,9%.
  
Πολύ θετικό μήνυμα για το εξάμηνο είναι η αύξηση της χρήσης δεδομένων κατά 80% σε σχέση με πέρσι, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Η χώρα μας απέχει σημαντικά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στην αναλογία δεδομένων προς λεπτά ομιλίας και το ποσοστό συνδρομητών που κατέχουν smartphones. 

Όπως επισημαίνεται στην τελευταία μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τον κλάδο των κινητών επικοινωνιών, οι επενδύσεις των εταιρειών σε δίκτυα νέας γενιάς θα επιτρέψουν την αύξηση της χρήσης υπηρεσιών δεδομένων, ενισχύοντας τις προοπτικές για την οικονομία. Αν η Ελλάδα συγκλίνει με την Ευρώπη στη διείσδυση της χρήσης δεδομένων, το ΑΕΠ θα ενισχυθεί κατά 1,9% έως το 2019 και θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα κατά 1,5 δισ. ευρώ.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης