Οι Έλληνες έκαναν τα ευρώ τους iPhone, iPad και Mac υπό την απειλή Grexit

Οι Έλληνες έκαναν τα ευρώ τους iPhone, iPad και Mac υπό την απειλή Grexit

Κατακόρυφη άνοδος των πωλήσεων ακριβών ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς πολλοί καταναλωτές προσπαθούν μέσω καρτών να σπρώξουν ρευστό επενδύοντας και σε είδη τεχνολογίας

Οι Έλληνες έκαναν τα ευρώ τους iPhone, iPad και Mac υπό την απειλή Grexit
Η παραφιλολογία των τελευταίων ημερών, σχετικά με την μεγάλη άνοδο στις πωλήσεις ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, υπό την απειλή ενός κουρέματος των καταθέσεων, φαίνεται να επιβεβαιώνεται στην περίπτωση των προϊόντων της Apple και άλλων ακριβών μοντέλων smartphones, tablets και υπολογιστών διαφόρων κατασκευαστών.

Στο θέμα αναφέρθηκαν πρώτα κάποια αμερικανικά sites, ακολουθώντας τη λογική ότι το κλίμα αβεβαιότητας και η απειλή απώλειας αποταμιευμένου κεφαλαίου οδηγεί τους Έλληνες καταναλωτές στην εσπευσμένη αγορά πολυτελών προϊόντων. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν από μερικούς μήνες για παράδειγμα και στη Ρωσία, προτού υποτιμηθεί για ακόμα μια φορά το ρούβλι, όταν οι Μοσχοβίτες σχημάτιζαν ουρές έξω από τα Apple Stores.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αφού οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποφεύγουν για την ώρα οποιαδήποτε επίσημο σχόλιο, από το προηγούμενο Σάββατο στις 4 Ιουλίου έχουν ανέβει κατακόρυφα οι πωλήσεις ακριβών ηλεκτρονικών προϊόντων, καθώς πολλοί καταναλωτές προσπαθούν μέσω καρτών (πιστωτικών και χρεωστικών) να σπρώξουν ρευστό επενδύοντας και σε είδη τεχνολογίας.

Κλείσιμο
Όπως λένε ορισμένοι πωλητές, εκεί που κάποιος σκεφτόταν να αγοράσει έναν φορητό υπολογιστή των 500 ευρώ, επιλέγει χωρίς πολύ συζήτηση ένα άλλο μοντέλο διπλάσιας και τριπλάσιας αξίας, φοβούμενος ότι σε λίγες ημέρες θα έχει χάσει τα χρήματά του. Στην περίπτωση αυτή και όταν οι αξίες ανεβαίνουν, τα προϊόντα της Apple έχουν συνήθως τον πρώτο λόγο, αφού τόσο στα smartphones, όσο και στα tablets ή τους υπολογιστές, τα iPhone, iPad και οι Mac κατέχουν υψηλά ποσοστά στο premium κομμάτι της αγοράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης