LIVE

Κορωνοϊός

Στα 253 ευρώ το iPad Mini

Στα 253 ευρώ το iPad Mini

Το νέο tablet θα είναι μικρότερο, αφού θα διαθέτει οθόνη 7,9 ιντσών και αποτελεί την πρώτη "ταμπλέτα" της εταιρείας που θα κατασκευάζεται σε αυτό το μέγεθος.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών, Apple, ανακοίνωσε τη διάθεση μιας νέας έκδοσης του δημοφιλούς iPad, με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο tablet θα είναι μικρότερο, αφού θα διαθέτει οθόνη 7,9 ιντσών και αποτελεί την πρώτη "ταμπλέτα" της εταιρείας που θα κατασκευάζεται σε αυτό το μέγεθος. Πρόκειται για μία ταμπλέτα με βελτιωμένες δυνατότητες, κυρίως χάρη των Cellular δυνατοτήτων του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ μαζί με τον επικεφαλής του εμπορικού τμήματος, Φιλ Σίλερ, παρουσίασαν το νέο tablet, το οποίο ουσιαστικά διαθέτει τις περισσότερες από τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του iPad, αλλά σε μικρότερο περίβλημα.

Πιο αναλυτικά, το iPad Mini θα είναι περίπου 350 γραμμάρια και 7,2 mm πάχος. Θα φέρει οθόνη 7,9 ιντσών με ανάλυση 1024Χ768 και θα είναι συμβατό με οποιοδήποτε λογισμικό σχεδιάστηκε για το κανονικό iPad.

Το νέο iPad mini θα φέρει Α5 επεξεργαστή, θα έχει εκδοχές που θα υποστηρίζουν LTE, FaceTime HD Camera, 5MP iSight camera και μπαταρία με 10 ώρες ζωής. Θα ξεκινά με 16GB χωρητικότητα. 

Όπως ανακοινώθηκε, η τιμή του "iPad mini" θα φτάνει τα 329 δολάρια (253 ευρώ), κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού θωρείται αρκετά υψηλή.Θα λανσαριστεί στις 2 Νοεμβρίου, αν και η λίστα δεν συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης τη διάθεση ενός iPad τέταρτης γενιάς (κανονικού μεγέθους), μόλις έξι μήνες μετά τη παρουσίαση του tablet τρίτης γενιάς -κίνηση που ήταν ανέλπιστη. Το νέο μοντέλο, το οποίο θα πωλείται προς 499 δολάρια (385 ευρώ), είναι ταχύτερο και λεπτότερο από τον προκάτοχό του.

Η ανακοίνωση του iPad τέταρτης γενιάς έρχεται λίγες μόνο ημέρες πριν την παρουσίαση του νέου "Surface" tablet της Microsoft.

Η Apple παρουσίασε επίσης και τη νέα σειρά laptops, MacBook Pro, η οποία περιλαμβάνει και ένα μοντέλο 13 ιντσών, το οποίο είναι εξοπλισμένο με οθόνη Retina (οθόνη υγρών κρυστάλλων), ανάλυσης 2560x1600 pixels.

Αναλυτικά η παρουσίαση

O Tim Cook ανέβηκε στη σκηνή παρουσιάζοντας –όπως συνηθίζει η Apple- τα προηγούμενα προϊόντα που λανσάρισε, συμπεριλαμβανόμενων των iPhone 5 και των νέων iPods. Στη συνέχεια απαρίθμησε τα πλεονεκτήματα της νέας έκδοσης iOS 6 και την διαδραστικότητα μεταξύ των συσκευών που το χρησιμοποιούν.  Μερικά στοιχεία είναι τα 300 δισεκατομμύρια iMessages, τις 70 εκατομμύρια φωτογραφίες, τα 700.000 iOS apps και τα 275.000 iPad apps, τα οποία έχουν 35 δισεκατομμύρια downloads συνολικά. Ο Τim Cook, εν συνεχεία, ανέφερε πως τα Mac ξεπερνούν την ανάπτυξη της αγοράς των PC εδώ και 6 χρόνια.

To νέο MacBook Pro

Αντικαθιστώντας τον Tim Cook στη σκηνή, ο Phil Schiller ανέφερε τις ικανότητες των MacBook και iMac, δίνοντας βάση στο Retina Display το οποίο έλαβε λαμπρές κριτικές από τα μεγαλύτερα site της τεχνολογίας (Wired, The Verge, Engadget).  Αυτό τον έφερε στο νέο MacBook Pro των 13 ιντσών με Retina Display, χωρίς οπτικό δίσκο, βάρος περίπου 1.7 κιλά και πάχος 0.75 ιντσών, με IPS panel και 75% μείωση του glare και 178 μοίρες γωνία θέασης.  Θα έρχεται με FaceTime HD camera, διπλά μικρόφωνα, πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό, Intel dual-core i5 ή i7, SSD 768GB, 8GB μνήμη RAM. Oι τιμές του νέου αυτού προϊόντος ξεκινούν από τα 1699 δολάρια, με χαρακτηριστικά 2.5 GHz dual-core i5, 8GB RAM και 128GB flash. Οι παραγγελίες ξεκινούν σήμερα (τουλάχιστον για τις Η.Π.Α.).

To νέο Mac Mini

Το επόμενο προϊόν ήταν κάτι εντελώς καινούριο αφού επρόκειτο για το Mac mini, me Gigabit Ethernet, FireWire 800, HDMI, Thunderbolt, USB3, SD Card, 802.11n Wi-Fi, Dual ή Quad-core Intel i5/i7, Intel HD Graphics 4000, 1TB HDD ή 256GB SSD, μέχρι 16GB RAM και Bluetooth 4.0. Oι τιμές ξεκινούν από τα 599 δολάρια.

To νέο iMac

Ο Phil Schiller παρουσίασε και νέα έκδοση του iMac. Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό desktop υπολογιστή ο οποίος «ανέστησε» τη σειρά. 80% πιο λεπτό από το προηγούμενο iMac, με άκρη πάχους 5mm, κάτι το οποίο έγινε εφικτό με τη νέα πρακτική του “Friction Stir welding”.  Η οθόνη θα έρχεται στα δύο μεγέθη των 27 και 21.5 ιντσών, με IPS για 178 μοίρες γωνία θέασης και 75% λιγότερη αντανάκλαση οθόνης από το προηγούμενο μοντέλο.  Θα έρχεται επίσης μα FaceTime HD Camera, διπλό μικρόφωνο και στέρεο ήχο. Η χωρητικότητά του θα είναι μέχρι 3ΤΒ, με i5 ή i7 επεξεργαστή.  Τα «στάνταρ» Ηeadphone, SD Card, USB 3, Thunderbolt και Gigabit Ethernet θα βρίσκονται στο πίσω μέρος της οθόνης.  Ο Schiller επίσης έκανε αναφορά στο γεγονός πως οι καταναλωτές μπορούν να διαλέξουν HDD ή SSD. To νέο “Fusion Drive” της Apple συνδυάζει ένα 128 SSD με έναν 3ΤΒ HDD μέσω software (π.χ. οι βασικές λειτουργίες θα βρίσκονται στον SSD και τα έγγραφα στον HDD) και λόγω του συνδυαστικού της τεχνολογίας οι επιδόσεις βρίσκονται πολύ κοντά στο μάξιμουμ του SSD, μονίμως.  Το μοντέλο των 21.5 ιντσών, με 2.7GHz quad-core i5, 8GB RAM, GeForce GTX 640M, 1TB HDD θα ξεκινά από τα 1299 δολάρια.

Ο Τim Cook επέστρεψε στη σκηνή με όπλο τα στατιστικά των iPad. 100 εκατομμύρια πωλήσεις και περισσότερες συνολικές πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 από όλες τις μάρκες PC. Τα iPad επίσης αποτελούν το 91% των ταμπλετών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Επίσης απαρίθμησε και την χρήση των iPad στην εκπαίδευση (τουλάχιστον στις Η.Π.Α. όπου 2500 σχολικές αίθουσες το χρησιμοποιούν). Το νέο iBooks Author φέρνει τη συγγραφή βιβλίων πιο κοντά στους χρήστες ή τους συγγραφείς με νέα fonts, ικανότητα υποστήριξης μαθηματικών εννοιών και εξισώσεων και τη χρήση ενσωματωμένων widgets. Το Author διατίθεται δωρεάν.

Το νέο iPad

Ο Cook, αφού εξιστόρησε την προηγούμενη παρουσίαση του «νέου iPad» επανέφερε τον Phil Schiller στη σκηνή. Aυτός, με τη σειρά του, παρουσίασε το iPad 4ης γενεάς! Με επεξεργαστή Α6Χ ο οποίος είναι δύο φορές γρηγορότερος από τον Α5Χ, με δέκα ώρες λειτουργία της μπαταρίας και LTE το νέο iPad θα φέρει γρηγορότερο Wi-Fi και Lightning connector με δυνατότητα καλωδίων από Lightning σε USB και Lightning σε SD Card. Tα χαρακτηριστικά του νέου iPad 4ης γενεάς θα είναι τα ίδια με το προηγούμενο, και θα ξεκινά από τα 499 δολάρια για το μοντέλο των 16GB και 629 δολάρια για το μοντέλο με Wi-Fi + Cellular.


Εν κατακλείδι, στην σημερινή παρουσίαση της Apple, η εταιρία με το δαγκωμένο μήλο παρουσίασε ένα νέο MacBook 13 ιντσών, το Mac Mini, νέο iMac, ένα νέο iPad και το νέο iPad Mini και φαίνεται φαβορί για την παραμονή της στην περίοπτη θέση του βασιλιά της αγοράς των ταμπλετών και της συνέχισης της ανταγωνιστικότητάς της στην αγορά των desktop υπολογιστών.
Πηγή φωτογραφιών: The Verge
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Μουφα

Γιανα κάνει 253 θα είναι απλώς μία μικρή απομίμηση του ipad.Εξάλλου κοιτάζοντας τις ιδιότητές του δεν είναι τίποτα μπροστα στα κανονικά 

@Βαλάντης

Είναι και ο φόρος Βαλάντη

Βαλάντης

Και πιστεύετε εσείς ότι με τους κλεφτο-έμπορους της Ελλάδος θα κάνει 250€; Εδώ το iPod Touch 5ης γενιάς 32gb κάνει 217 ευρώ στο Καναδά και ξεκινάει στα 340 ευρώ στην Ελλάδα! Λαμόγια του κερατά. Όποιος ψωνίζει Apple από Ελληνικά shops είναι μεγάλο θύμα, η αλήθεια να λέγεται. Το iPad mini το κόβω να αγγίζει τα 500 ευρώ Α-ΝΕ-ΤΑ.

Παναγιώτης

 Ποιά 253€ ....η τιμή του θα παίξει στα 320 με 350€

panos

 Ρε παιδιά τι κάθεστε και ασχολείστε για το τι το θέλουν το ipad οι κάτοχοί του ; Ποιος σας έχει ορίσει κριτές για το αν όντως χρησιμοποιούν το 100% των δυνατοτήτων τους και στην τελική who cares ; Εγώ πήρα ένα macbook πρίν από 3 χρόνια το έχω ακόμα και σκέφτομαι να το κρατήσω άλλα 3 χρόνια για 1100 ευρώ είναι νορμάλ τιμή.Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα apple προιοντα εχουν μεταπωλητική αξία και επιδόσεις.

Stelios

Έχω να το λέω...σε κάθε άρθρο που πρόκειται για προϊόντα της apple υπάρχουν ένα σορό σχόλια. Ή θα τα κράζουν ή θα τα θαυμάζουν. Σε οποιαδήποτε άλλα άρθρα για προϊόντα άλλης εταιρίας δεν ειπάρχουν τοοσα πολλά σχόλια!

KAE

 Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι οτι αγοράζουν apple προϊόντα μόνο και μόνο για το όνομα... Αν δεν μπορείς να να χειριστεις 100% και δεν καλύπτουν κάποια ανάγκη τεχνολογίας τότε είναι άχρηστα. Δεν είναι προτζεκτορες ή ενα ωραίο βάζο στην είσοδο του σπιτιού σου. Το μόνο που ελπίζω είναι η apple να μην πάθει κανένα burn out διότι εδω και ενα χρόνο μας έχει πρηξει με νέα προϊόντα κάθε λίγο και λιγάκι... Ασε που έβγαλαν και τα optical drives απο τους iMac... Ισως το μέλλον είναι όντως στα σύννεφα...

anti

Τι να πει κανείς ; αφού ο κόσμος δεν έχει μυαλό , έχετε δει κανέναν σοβαρό με ipad ? μόνο κανάς γιωργάκης καμμιά τσιμτσιλή το έχει , οι σοβαροί άνθρωποι θέλουν να δουλέψουν με την ταμπλέτα τους και έχουν ταμπλέτες/ηλεκτρονικούς υπολογιστές με windows ή linux και οι πιο έξυπνοι αγοράζουν ένα φτηνό netbook και κάνουν την δουλειά τους. -Τα υπόλοιπα ... "γατάκια".... αγοράζουν το ipad παίζουν τα παιχνιδάκια σερφάρουν και αυτό είνια όλο , τώρα που το σκέφτομαι είναι οτι πρέπει για ηλικιωμένους και μικρά παιδάκια που δεν μπορούν να μαθαίνουν υπολογιστές. Όσο για το imac των 1400 ευρώ περίπου υπάρχει αντίστοιχο με μόνο 700 ευρώ. -Τέλος πάντων για να μην γκρινιάζω καλό είναι το ipad και το iphone αν το φυσάς το παραδάκι και το θες για να σκοτώσεις τον χρόνο σου. 

@Κινέζος

Φίλε όντως όπως τα λες είναι μόνο με μετεωρίτη θα γλυτώσει το υπόλοιπο σύμπαν από τους ανθρώπους. 

estiakos

 @plakamekaneis..........Προφανώς ο φίλος Κινέζος το είπε με την μεταφορική έννοια και θεωρώ οτι το σχόλιο του ηταν απολυτα ευστοχο!! Αντικατοπτριζει την πληρη πραγματικοτητα στην οποία ζουμε..Ξεκολλάτε με αυτές τις hi-teck σαχλαμαρες και νιώστε λιγο....Ισως αύριο να μην υπάρχει η Ελλαδίτσα μας και σεις κομπορρημονείτε για το ποιος την έχει πιο...μεγάλη (την οθόνη, για να μην παρεξηγηθώ...)

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης