Τεχνητή νοημοσύνη: Η Amazon επενδύει 4 δισ. δολάρια σε ανταγωνιστή του ChatGPT

Τεχνητή νοημοσύνη: Η Amazon επενδύει 4 δισ. δολάρια σε ανταγωνιστή του ChatGPT

Η Anthropic αναπτύσσει το Claude, ένα chatbot ανταγωνιστικό του δημοφιλούς εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI

Amazon
Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα επένδυση έως 4 δισεκ. δολαρίων στην αμερικανική νεοφυή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic, η οποία αναπτύσσει έναν ανταγωνιστή του ChatGPT, σηματοδοτώντας ένα νέο σταθμό στην παγκόσμια κούρσα προς αυτές τις τεχνολογίες.

Με τη σύμπραξη αυτή, η γιγάντια εταιρεία του διαδικτυακού εμπορίου και του «cloud» (φιλοξενία δεδομένων προσβάσιμων εξ αποστάσεως) παίρνει μειοψηφική συμμετοχή στην Anthropic, η οποία έχει τελειοποιήσει το Claude, ένα chatbot (διαλογικό ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης) ανταγωνιστικό του ChatGPT, του δημοφιλούς εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης της καλιφορνέζικης νεοφυούς εταιρείας OpenAI.

Όπως αυτή η τελευταία, η Anthropic εντάσσεται στις εταιρείες αιχμής για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης τελευταίας γενιάς, δίπλα στους επίσης γίγαντες της τεχνολογίας Google και Microsoft.

Η λεγόμενη «γενετική» τεχνητή νοηγμοσύνη επιτρέπει τη δημιουργία πρωτότυπων περιεχομένων βασιζόμενη σε μεγάλες ποσότητες δεδομένων. Προτείνει μια διεπαφή με το χρήστη, ο οποίος θέτει ερωτήσεις ή διατυπώνει αιτήματα για να λάβει κείμενο, μουσική, εικόνα ή κώδικα.

Κλείσιμο
Με τη συμφωνία αυτή, η Amazon θέλει να εισέλθει σ' αυτό τον τομέα που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και έχει ανοίξει την όρεξη των γιγάντων του Ίντερνετ, αλλά και των επενδυτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη - Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου για την κακοκαιρία Elias

New York Times για την Ελλάδα: Ανθεί μετά από μία δεκαετία, είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρώπης


Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα: Τον τιμώ, ελπίζω να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης