Twitter: Γιατί ο Μασκ αντικαθιστά το εμβληματικό πουλί με το γράμμα «X» - Η εμμονή του

Twitter: Γιατί ο Μασκ αντικαθιστά το εμβληματικό πουλί με το γράμμα «X» - Η εμμονή του

Αρκετές αντιδράσεις για την αλλαγή του ονόματος και του σήματος του Twitter - «Πώς θα λέγοντας τώρα οι αναρτήσεις;», σχολίασε κάποιος

new-twitter-logo1
Αιφνίδια ήταν η απόφαση του επικεφαλής του Twitter Έλον Μασκ να αλλάξει το λογότυπο του δημοφιλούς social media επισημαίνοντας ότι «αποχαιρετάμε το γνωστό μπλε πουλί στο λογότυπό και θα αντικατασταθεί από το γράμμα ''X''». Η αλλαγή του ονόματος έρχεται σε μία περίοδο προβλημάτων για τη πλατφόρμα, όπως εξηγούν αναλυτές.

Ο πάμπλουτος επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι έχει απολύσει περίπου το μισό προσωπικό ενώ τα διαφημιστικά έσοδα έχουν μειωθεί στο μισό, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Στην απόφαση αυτή προέβη πιθανότητα «καθώς το Twitter αντιμετωπίζει πολλές ανταγωνιστικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των νεοφερμένων «Threads», που κυκλοφόρησε η Meta και γι' αυτό έκανε έκανε ένα μικρό «λίφτινγκ». Επιπλέον, ο Μασκ έχει μία εμμονή για τον γράμμα «Χ», τονίζει το βρετανικό δημοσίευμα.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Λίντα για να μετατρέψω αυτή την πλατφόρμα σε Χ, την εφαρμογή για τα πάντα», έγραψε πρόσφατα ο Μασκ στο Twitter, αναφερόμενος στη νέα διευθύνουσα σύμβουλο Λίντα Γιακαρίνο.
Κλείσιμο
 

Η εμμονή του Μασκ με το γράμμα «Χ»

Ένα από τα πρώτα εγχειρήματα του Μασκ ήταν γνωστό ως «X.com», το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά ως πλατφόρμα ηλεκτρονικών τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών το 1999. Ένα χρόνο αργότερα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας. Όλοι προσπάθησαν να τον μεταπείσουν να μην ονομάσει έτσι την εταιρεία τότε λόγω των σεξουαλικών υπονοούμενων, αλλά του άρεσε πραγματικά και επέμεινε σε αυτό» δήλωσε η Άσλεϊ Βανς, συγγραφέας του βιβλίου «Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future», σχετικά με το domain X.com.

Τρία χρόνια αργότερα έβγαλε 165 εκατομμύρια δολάρια όταν ο ιστότοπος, που μέχρι τότε είχε συγχωνευτεί με την «PayPal», αγοράστηκε από το «eBay». Το 2017, ο Μασκ αγοράζει το domain «X.com» σε συνεργασία με την «PayPal». Αυτός ο ιστότοπος κατευθύνει τώρα τους ανθρώπους στο Twitter. «Ευχαριστώ την PayPal που μου επέτρεψε να αγοράσω πίσω το X.com! Δεν υπάρχουν σχέδια αυτή τη στιγμή, αλλά έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα», είχε γράψει στο Twitter το 2017.
 

Αυτό το domain ήταν η πρώτη σημαντική χρήση του γράμματος Χ από τον Έλον Μασκ, αλλά όχι η τελευταία. Ο δισεκατομμυριούχος είναι επίσης ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αεροδιαστημικής υπηρεσίας «Space X», η οποία είναι επίσημα γνωστή ως «Space Exploration Technologies Corporation».

Ίδρυσε την εταιρεία το 2002 και πρόσφατα εκτόξευσε την δοκιμαστική πτήση της, αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία, ακόμη και μετά την έκρηξή της.

Την ίδια ώρα, η Tesla, στην οποία ο Μασκ διατελεί ως CEO, βγάζει στην αγορά από το 2016 το «Model X». Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, μεσαίου μεγέθους πολυτελές crossover SUV, το οποίο είναι αναγνωρίσιμο από τις πόρτες του που ανοίγουν προς τα επάνω.

Η χρήση του γράμματος «Χ» στην προσωπική ζωή του Έλον Μασκ

Εκτός από την προσωπική του ζωή, ο Έλον Μασκ έχει εντάξει το γράμμα «Χ» και στην ιδιωτική του. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla και η πρώην σύντροφός του, η μουσικός Grimes, προκάλεσαν αίσθηση τον Μάιο του 2020, όταν αποκάλυψαν το όνομα - σπαζοκεφαλιά του νεογέννητου γιου τους: «X Æ A-12». Ο Μασκ έδωσε στο μικρό αγόρι, τριών ετών, το παρατσούκλι «Χ» για συντομία.
 

Η απόφαση του Μασκ δεν ήταν αρεστή στους ακολούθους του Twitter

Ερωτηθείς από έναν ακόλουθο του διαδικτύου, ο Μασκ ανέφερε επίσης τα tweets θα ονομάζονταν Xs μετά την μετονομασία του λογότυπου.

Ο Μασκ ανέφερε επίσης ότι, «σύντομα θα πούμε αντίο στο εμπορικό σήμα του Twitter και, σταδιακά, σε όλα τα πουλιά. Αν ένα αρκετά καλό λογότυπο «X» αναρτηθεί απόψε, θα το κάνουμε να βγει σε παγκόσμια κλίμακα αύριο». Την ίδια ώρα, ο ίδιος ανέβασε χθες ένα σύντομο βίντεο με ένα «Χ» που τρεμοπαίζει, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
 

Η απόφαση του Μασκ ανακοινώνεται λίγες ημέρες αφότου το Twitter , σύμφωνα με δικαστική απόφαση, υποχρεούται να καταβάλει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις πρώην εργαζομένων. Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου νοτιοαφρικανικής καταγωγής έχει απολύσει περισσότερο από το μισό εργατικό δυναμικό της για να μειώσει το κόστος από τότε που αγόρασε τους τίτλους της εταιρείας.

Στο μεταξύ, αρκετοί ακόλουθοι αστειεύτηκαν ειρωνικά για το τι θα απογίνει ο ήδη ευρέως αποδεκτός όρος «tweeting» στον απόηχο της αλλαγής.

«Δεν είμαι σίγουρος πώς θα λέγεται τώρα! Post? X-post; Xost;» έγραψε ένας ακόλουθος , ενώ ένας άλλος διερωτήθηκε: «Αν το Twitter μετονομαστεί σε X τότε πώς θα ονομάζουμε τα μελλοντικά "tweets";». Κάποιος άλλος σχολίασε: «Οπότε, δεν είναι πια tweet, αλλά τι;».
 

Ο Μασκ, από την πλευρά του, έριξε το... μπαλάκι στους 149 εκατομμύρια ακολούθους του ρωτώντας τους «Πώς θα πρέπει να ονομάσουν το tweeting;».
Οι περισσότεροι έσπευσαν να γράψουν: «Xweeting»...


Ειδήσεις σήμερα:

«Καμπανάκι» από τον Σάκη Αρναούτογλου για την Τετάρτη: Η πιο επικίνδυνη ημέρα λόγω του λίβα

O Νίκος Παππάς στον Δανίκα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να φύγει από τη ζεστή φωλιά της ριζοσπαστικής Αριστεράς

Πώς έπεσε η γέφυρα στην Πάτρα που σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους οκτώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης