Έλον Μασκ: Μόνο οι επιβεβαιωμένοι χρήστες του Twitter θα «προτείνονται» στη ροή «Για εσάς»

Έλον Μασκ: Μόνο οι επιβεβαιωμένοι χρήστες του Twitter θα «προτείνονται» στη ροή «Για εσάς»

Ο επικεφαλής της πλατφόρμας ανακοίνωσε νέες σαρωτικές αλλαγές από τις 15 Απριλίου – Μόνον όσοι έχουν το blue tick θα μπορούν να ψηφίζουν στις δημοσκοπήσεις 

elonmusk
Νέες σαρωτικές αλλαγές υπέρ των επαληθευμένων χρηστών και εις βάρος όλων όσοι αρνούνται να πληρώσουν συνδρομή ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ για τους χρήστες στο twitter.

Αποφασισμένος να φέρει έσοδα, ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας προχώρησε, με ανάρτησή του, σε νέο κύμα ανακοινώσεων για τους χρήστες, με νέα πολιτική που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 15 Απριλίου.

Με τις νέες αλλαγές, μειώνονται ακόμη περισσότεροι οι δυνατότητες για όσους χρήστες επιμένουν στη δωρεάν συνδρομή τους και δίνονται προνόμια μόνον σε όσους είναι αποφασισμένοι να καταβάλλουν 7 ή 8 ευρώ μηνιαίως (ανάλογα με τη συνδρομή που θα επιλέξουν).



Η πρώτη αλλαγή αφορά τις ψηφοφορίες. Όποιος δεν έχει το Twitter Blue δεν θα μπορεί να ψηφίζει στις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται. . Φωνή θα έχουν μόνον όσοι καταβάλλουν το τίμημα.

Κλείσιμο
Η δεύτερη αλλαγή αφορά στην καρτέλα «Για εσάς», που φαίνονται δημοφιλείς αναρτήσεις που επιλέγονται βάσει ενός αλγορίθμου. Σύμφωνα με τον Μασκ, στη συγκεκριμένη κατηγορία, οι αναρτήσεις που θα επιλέγονται και πάλι θα προέρχονται από επαληθευμένους χρήστες. Όσο για τους λοιπούς, ας πλήρωναν.

Ο Έλον Μασκ υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές ήταν ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα προηγμένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που αναλαμβάνουν την κυριαρχία. Πάντως, δεν εξήγησε ακριβώς το πώς αυτό θα επιτευχθεί.

Αμφισβήτηση από τους ειδικούς

Οι συγκεκριμένες αλλαγές είναι οι (μέχρι στιγμής) τελευταίες σε μία σειρά ανακοινώσεων που έχει κάνει ο Έλον Μασκ από την ανάληψη της ηγεσίας της πλατφόρμας και σε μία προσπάθεια να μαζέψει έσοδα. Άγνωστος παραμένει ο αντίκτυπος, καθώς οι επιλογές του συνήθως δέχονται έντονες επικρίσεις.

Ειδικοί επισημαίνουν πάντως ότι οι αλλαγές δεν θα έχουν την παραμικρή επίδραση στα bots, καθώς ο δισεκατομμυριούχος προβαίνει σε αποφάσεις προσπαθώντας να αυξήσει τις συνδρομές του, εν μέσω οικονομικής αιμορραγίας.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι οι νέες ανακοινώσεις εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο πολιτικής που ουσιαστικά οδηγεί στη μετάβαση του Twitter από τη δωρεάν στην πληρωμένη έκδοση.



Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά - Πατέρας Καρολάιν για Αναγνωστόπουλο: Θα ήταν τιμή μου να τον εκτελέσω... αν ίσχυε η θανατική ποινή

Ναυάγιο της Ζακύνθου: Γρίφος το άνοιγμα της παραλίας – Διίστανται οι απόψεις των επιστημόνων

Λακωνία: «Ας πρόσεχε, ποτέ δεν άκουγε» λέει με κυνικότητα η αδελφή της 13χρονης που γέννησε το παιδί του βιαστή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης