Τιμ Κουκ: «Καμία δικαιολογία για την απουσία γυναικών στον χώρο της τεχνολογίας»

Τιμ Κουκ: «Καμία δικαιολογία για την απουσία γυναικών στον χώρο της τεχνολογίας»

Ο επικεφαλής της Apple δήλωσε ότι « αν δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο τραπέζι, δεν καταλήγει κανείς σε εξαιρετικές λύσεις» -  Το 2021, οι γυναίκες ήταν το 35% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας

tim_cook
Δεν υπάρχει δικαιολογία για την απουσία των γυναικών στις εταιρείας τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένης της δικής μου, επισημαίνει ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, σε συνέντευξή του στο BBC.

Η τεχνολογία «δεν θα επιτύχει σχεδόν ό,τι θα μπορούσε να πετύχει» χωρίς ένα πιο διαφοροποιημένο εργατικό δυναμικό. Δεν υπάρχουν «καλές δικαιολογίες» για την έλλειψη γυναικών στον κλάδο.

Η Apple, υποστηρίζει ο Τιμ Κουκ, μόλις ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο που αφορά γυναίκες σε επιτελικές θέσεις που δημιουργούν εφαρμογές.

«Νομίζω ότι η ουσία της τεχνολογίας και η επίδρασή της στην ανθρωπότητα εξαρτάται από το ότι οι γυναίκες θα βρίσκονται στο τραπέζι», επισημαίνει ο επικεφαλής της Apple. «Η τεχνολογία είναι ένα σπουδαίο πράγμα που θα καταφέρει πολλά πράγματα, αλλά αν δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο τραπέζι, δεν καταλήγει κανείς σε εξαιρετικές λύσεις», προσθέτει.

Τονίζει επίσης ότι, ενώ εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της δικής του, είχαν σημειώσει πρόοδο σε ότι αφορά τη διαφορετικότητα, δεν υπάρχουν «καλές δικαιολογίες» για τον τομέα της τεχνολογίας αφού δεν απασχολεί περισσότερες γυναίκες.

Στις ΗΠΑ, το 2021, οι γυναίκες εκπροσωπούσαν στην Apple το 35% του ανθρώπινου δυναμικού,

Στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, η εκπροσώπηση των γυναικών θα ανέλθει στο 35% το 2022

Κλείσιμο
Από την πλευρά της, η Deloitte Global εκτιμά ότι, στις μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας, το ποσοστό εκπροσώπησης των γυναικών στο εργατικό τους δυναμικό θα ανέλθει στο 35% το 2022 κατά μέσο όρο, με το 25% να καταλαμβάνει τεχνικούς ρόλους.

Μια πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η έλλειψη κοριτσιών που επιλέγουν να ακολουθήσουν μαθήματα επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών στο σχολείο.

Στο νέο πρόγραμμα της Apple στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι δημιουργοί εφαρμογών είναι τέσσερις γυναίκες, όπως εξηγεί η Τιμ Κουκ: οι Alexia de Broglie, Sahar Fikouhi, Ariana Alexander-Sefre και Zoë Desmond .

Η Alexia de Broglie, δημιούργησε μια εφαρμογή προσωπικής εκπαίδευσης για τα οικονομικά με το όνομα «Your Juno», ειδικά για γυναίκες καθώς σοκαρίστηκε από το πόσο λίγες φίλες της καταλάβαιναν από οικονομικά.

Η Ariana Alexander-Sefre «τρέχει» το «Spoke», μια εφαρμογή ευεξίας που απευθύνεται σε νέους, την οποία δημιούργησε αφού ο μικρότερος αδερφός της έχασε έναν φίλο του που αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται το μαζικό κύμα φυγής Ρώσων - Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ουρές 16 χλμ στα σύνορα με τη Γεωργία


Μία δόκιμη αστυφύλακας ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη


Επιδείνωση της θνησιμότητας των ασθενών Covid εντός και εκτός ΜΕΘ δείχνει νέα μελέτη των Τσιόδρα - Λύτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης