Τζεφ Μπέζος: Η πρώτη αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της Blue Origin - Δείτε βίντεο

Τζεφ Μπέζος: Η πρώτη αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της Blue Origin - Δείτε βίντεο

Χωρίς πλήρωμα ο πύραυλος - Η κάψουλα, που εγκατέλειψε τον πύραυλο λίγο μετά την απογείωση, πάνω από το Τέξας, μετέφερε πειραματικά προγράμματα, τα μισά εκ των οποίων χρηματοδοτούσε η NASA

blue_origin
Την πρώτη αποτυχία εκτόξευσης πυραύλου υπέστη τη Δευτέρα η εταιρεία αεροδιαστημικής του Τζεφ Μπέζος.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο - χωρίς πλήρωμα - πύραυλος της Blue Origin εξετράπη της πορείας του πάνω από το Δυτικό Τέξας περίπου ένα λεπτό μετά την απογείωση. Το σύστημα εγκατάλειψης της κάψουλας που μετέφερε ο πύραυλος ενεργοποιήθηκε, σχεδόν αμέσως μετά την εκτόξευση. Αρκετά λεπτά αργότερα, η κάψουλα έπεσε με αλεξίπτωτο σε απομακρυσμένο ερημικό έδαφος.

Blue Origin capsule blasts away from booster after anomaly during launch


Σύμφωνα με τη σχολιάστρια της συγκεκριμένης διαδικασίας της Blue Origin, η οποία σίγησε όταν η κάψουλα εκτοξεύτηκε από τον πύραυλο... «φαίνεται ότι αντιμετωπίσαμε μια ανωμαλία στη σημερινή πτήση. Αυτό δεν ήταν προγραμματισμένο να συμβεί».

Το «ατύχημα» σημειώθηκε καθώς ο πύραυλος «ταξίδευε» με σχεδόν 700 μίλια/ώρα (1.126 χλμ/ώρα) σε ύψος περίπου 28.000 ποδών (8.500 μέτρων). Δεν προβλήθηκε βίντεο από τον πύραυλο - παρά μόνο η κάψουλα - μετά την αποτυχημένη εκτόξευσή του.

Κλείσιμο
Η σχολιάστρια της εκτόξευσης δήλωσε ότι η κάψουλα κατάφερε να διαφύγει με επιτυχία από τον πύραυλο, ενώ η διαδικτυακή μετάδοση έδειξε ότι έφτασε σε μέγιστο ύψος πάνω από τα 37.000 πόδια (11.300 μέτρα). Το σκάφος μετέφερε 36 πειραματικά προγράμματα, τα μισά από τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από τη NASA.

Αυτή ήταν η 23η πτήση για το πρόγραμμα New Shepard, που πήρε το όνομά του από τον πρώτο Αμερικανό στο διάστημα, τον αστροναύτη της Mercury, Άλαν Σέπαρντ. Το ίδιο είδος πυραύλου και κάψουλας έχουν χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρουν επιβάτες που πληρώνουν για 10λεπτες βόλτες στην άκρη του διαστήματος. Η σημερινή ήταν η ένατη - και τελευταία - πτήση για αυτόν τον πύραυλο.


Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια - 14 Σεπτεμβρίου τα πρώτα ραντεβού


Βασιλιάς Κάρολος: Συνόδευσε την πομπή με τη σορό της Ελισάβετ στο Εδιμβούργο

Ενεργειακή κρίση - Reuters: Οι G7 συζήτησαν για ανώτερο όριο 40-60 δολάρια το βαρέλι για το ρωσικό πετρέλαιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης