Stray: Το viral παιχνίδι κάνει θραύση και στις... γάτες εκτός από τους gamers

Stray: Το viral παιχνίδι κάνει θραύση και στις... γάτες εκτός από τους gamers

Το νέο indie παιχνίδι δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα να παίξει ως γάτα σε ένα post-apocalyptic περιβάλλον, και τα ζώα δείχνουν να το το λατρεύουν

cats
Ενθουσιασμένος είναι ο κόσμος του gaming με ένα νέο indie παιχνίδι που δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα να παίξει ως γάτα σε ένα post-apocalyptic περιβάλλον, και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τη μέρα κυκλοφορίας του.

Το Stray της εταιρείας Annapurna Interactive «εκθρόνισε» την προηγούμενη εβδομάδα το God of War ως το υψηλότερα βαθμολογημένο παιχνίδι στην πλατφόρμα Steam για τη φετινή χρονιά. Στα plus του παιχνιδιού είναι το χαλαρωτικό gameplay και η ρεαλιστική απεικόνιση του κεντρικού χαρακτήρα, δηλαδή μιας αδέσποτης γάτας που προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα φουτουριστικό, δυστοπικό κόσμο κάνοντας παράλληλα απολύτως... γατίσια πράγματα, όπως να τρίβει τα νύχια της στο χαλί, να γουργουρίζει και να απολαμβάνει υπνάκους.

STRAY | Launch Trailer


Ο ρεαλισμός του παιχνιδιού ως προς τη συμπεριφορά και τις κινήσεις των γατών έχει κερδίσει τις καρδιές των γατόφιλων - και μη - gamers. Ωστόσο φαίνεται ότι «κάνει θραύση» και στα κατοικίδια. Πολλοί χρήστες που απόλαυσαν το παιχνίδια ανεβάζουν τις τελευταίες μέρες στα social media βίντεο που δείχνουν τις γάτες (ή ακόμα και τους σκύλους τους) να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον το παιχνίδι και να προσπαθούν να αλληλεπιδράσουν με τις γάτες ή τα ρομπότ, με απολαυστικά αποτελέσματα.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τον Swann Martin-Rage, παραγωγό του BlueTwelve Studio που δημιούργησε το παιχνίδι, υπήρχαν γάτες παρούσες κατά τη μακρά διαδικασία ανάπτυξης του Stray και μία από τις καλύτερες στιγμές που θυμάται ήταν όταν οι γάτες στο γραφείο «αρχισαν να αντιδρούν σε εκείνη στην οθόνη.



«Αυτό μας έδωσε την υπέροχη αίσθηση ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Έπειτα είδαμε ότι πολλά κατοικίδια παικτών είχαν αντίστοιχα έντονες αντιδράσεις, προσπαθώντας να παίξουν με τη γάτα, να την πιάσουν ή να αλληλεπιδράσουν μαζί της. Αυτό μας έκανε πολύ χαρούμενους», εξηγεί ο Martin-Rage στη Guardian.



«Ελπίζουμε οι γάτες να απολαύσουν το Stray όσο και οι ιδιοκτήτες τους. Έχω διαβάσει μηνύματα από ανθρώπους που λένε ότι, μόλις τερμάτισαν το παιχνίδι, το μόνο που ήθελαν να κάνουν ήταν να αγκαλιάσουν τη γάτα τους, κι αυτή είναι η καλύτερη αντίδραση στην οποία θα μπορούσαμε να ελπίζουμε» καταλήγει.




Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Σαντορίνη: Έστριψε να φωτογραφήσει την καλντέρα και σκότωσε ένα 34χρονο

Πέθανε ο Βραζιλιάνος «Hulk» – Έκανε ενέσεις λαδιού για να «φουσκώσει» τους μύες του

Ο Έλληνας που άλλαξε θρησκεία για να παντρευτεί την κόρη του βασιλιά Αμπντάλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης