Βασιλόπουλα εναντίον φασιανόπουλων

Βασιλόπουλα εναντίον φασιανόπουλων

Η βρετανική αριστοκρατία έχει περί πολλού το πατροπαράδοτο κυνήγι στην εξοχή και όλοι όσοι θέλουν να θεωρούνται γαλαζοαίματοι παίρνουν μέρος με ενθουσιασμό. Φέτος ήταν η σειρά των τεσσάρων γιων του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ να μυηθούν σε αυτή την ευγενή -κατά άλλους βάρβαρη- παράδοση, συνδυάζοντας καραμπίνες με σινιέ ατσαλάκωτα γιλέκα

Βασιλόπουλα εναντίον φασιανόπουλων
Παραδοσιακά, όπως κάθε χρόνο, η κυνηγετική περίοδος για τη βρετανική αριστοκρατία άρχισε, οπότε οι ανύποπτες πέρδικες, τα αγριογούρουνα και οι φασιανοί γίνονται στόχοι στην εξοχή της βόρειας Αγγλίας. Για τους Βρετανούς ευγενείς το κυνήγι μετατρέπεται σε μια τεράστια γιορτή, καθώς μετά την ένταση της κοπιαστικής θήρας διοργανώνονται γκουρμέ συμπόσια, στα οποία κυριαρχούν οι πλέον εκλεκτές ποικιλίες κρασιών του πλανήτη. Σε αυτό το πνεύμα, η οικογένεια του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ έκανε μια μικρή παύση στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις προκειμένου να μυήσει τα τέσσερα αγόρια της στα μυστικά αυτής της ιδιαίτερης παράδοσης, την οποία, ακόμη και μόνο λόγω καταγωγής, οι απόγονοι της πάλαι ποτέ βασιλικής δυναστείας οφείλουν να γνωρίζουν. 

Γι’ αυτό, λοιπόν, πριν από περίπου μία εβδομάδα ο Κωνσταντίνος-Αλέξιος, ο Αχιλλέας-Ανδρέας, ο Οδυσσέας-Κίμων και ο Αριστείδης-Σταύρος μετέβησαν με τους γονείς τους στην εξοχική κατοικία του παππού τους, του βασιλιά των Duty Free, Ρόμπερτ Γουόρεν Μίλερ. Με ορμητήριο το εντυπωσιακό κυνηγετικό περίπτερο της έπαυλης, οι γιοι του Παύλου ξεκινούσαν για να ζήσουν μια εμπειρία-μύηση στις γαλαζοαίματες παραδόσεις. 

Με ενδυματολογικό κώδικα που αρμόζει σε ευγενείς που επιδίδονται σε κυνηγετικές δραστηριότητες και με άψογο στυλ οι μικροί φάνηκαν να απολαμβάνουν την όλη υπόθεση, παρόλο που η εκδρομή περιελάμβανε πεζοπορία, εξερεύνηση και σαφώς ταλαιπωρία. Μάλιστα, κρατώντας ραβδιά πεζοπορίας στα χέρια τους -και όχι όπλα- πόζαραν στον φακό με υπερηφάνεια και καμάρι. Εξάλλου, αν μη τι άλλο, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μίλερ ξέρει να κάνει τα παιδιά και τα εγγόνια του να νιώθουν πραγματικά σαν βασιλείς. Ασυνήθιστο ήταν για τη Μαρί-Σαντάλ το ντύσιμο, αφού αναγκάστηκε να απαρνηθεί τα βραδινά φορέματα και τα cocktail dresses για κάτι πιο απλό και σπορ, τηρώντας τις προδιαγραφές μιας κατεξοχήν ανδρικής εκδήλωσης. Μαζί με τα υπόλοιπα κυνηγετικά ενδύματα, επέλεξε μια σινιέ μπέρτα και ένα σκουρόχρωμο μαντίλι στα μαλλιά. Ακόμη κι έτσι, όμως, έδειχνε κομψή και γοητευτική. 


Κλείσιμο

Κυνηγετικό φροντιστήριο

Στην περιοχή του βόρειου Γιορκσάιρ o Μίλερ μύησε τα εγγόνια του στα μυστικά του κυνηγιού, βοηθώντας τα να επιδοθούν συγχρόνως σε ιππασία, σκοποβολή και κυνήγι υπό την καθοδήγηση ιπποκόμων. Φυσικά, την κουστωδία των κυνηγών ακολουθούσαν τα πιστά σκυλιά της οικογένειας, καθώς και φίλοι που πέρασαν μαζί τους το τριήμερο. Το κυνήγι για την οικογένεια Μίλερ, όπως άλλωστε για όλους τους Ευρωπαίους jet setters, είναι ένας υποχρεωτικός για τη φήμη και το γόητρό τους θεσμός, αλλά και ένα πολυέξοδο χόμπι.  Φέτος μάλιστα συνέπεσε με την Ημέρα των Ευχαριστιών και έτσι η οικογένεια του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ είχαν διπλή αφορμή για εορτασμούς. 

Στο εξοχικό παλάτι του Μίλερ με τα αμέτρητα δωμάτια, την αυθεντική βρετανική διακόσμηση και τον μαγευτικό περιβάλλοντα χώρο στήθηκε ένα τριήμερο γλέντι που μαρτυρούσε τον πλούτο και το εκλεπτυσμένο γούστο του ιδιοκτήτη. Το πρωί οι άνδρες της οικογένειας πήγαιναν για κυνήγι και οι κυρίες εξερευνούσαν τη φύση, ενώ το βράδυ οι κύριοι φορούσαν τα σμόκιν τους και συναγωνίζονταν μεταξύ τους στο μπιλιάρδο. Οι κυρίες, όπως ήταν φυσικό, επιβράβευαν τις καλύτερες καραμπόλες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης