Οι «Φόνισσες» με τα κόκκινα σουτιέν

Οι «Φόνισσες» με τα κόκκινα σουτιέν

Η κομμουνίστρια με τον Χρυσαυγίτη γιο Χρύσα Ρώπα, η σέξι τύπισσα που αγαπάει τα κορίτσια Νατάσα Καλογρίδη, η δαιμόνια ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μιχαήλ, η υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης και εγγονή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Ελένη Καστάνη, η εκδιδόμενη Αλβανίδα χορεύτρια Ναταλία Δραγούμη, η απατημένη σύζυγος Σοφία Βογιατζάκη, η μοναχή Παρθένα Χοροζίδου και η περσόνα με τις καλλιέργειες χασίς Τζέσυ Παπουτσή. Οι έξι από τις οκτώ αυτές γυναίκες είναι φόνισσες. Οι «Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» 

Οι «Φόνισσες» με τα κόκκινα σουτιέν
Το πολυτάλαντο συγγραφικό δίδυμο Αλέξανδρου Ρήγα - Δημήτρη Αποστόλου ξαναβρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό υπογράφοντας ένα θεατρικό έργο που χαρακτηρίζεται «κωμωδία της χρονιάς» προτού καν ανέβει στο σανίδι. Οι «Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» είναι προικισμένες με ένα καστ δυνατών ονομάτων και αλμοδοβαρικών εκφάνσεων. Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα ανακριτικό γραφείο απ’ όπου περνούν έξι διαφορετικοί τύποι γυναικών που έχουν διαπράξει φόνο, για διαφορετικό λόγο η καθεμία. Εξι γυναίκες που έχουν σώας τα φρένας ώστε να μηχανεύονται και να επικαλούνται κάθε λογής ψυχική ασθένεια προκειμένου να αποδείξουν ότι έδρασαν χωρίς συνείδηση και να αποφύγουν την καταδίκη τους.

Μια εισαγγελέας-ψυχίατρος, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, και μια βοηθός στην αναπαράσταση φόνων, η Ελένη Καστάνη, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η εγγονή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, καθώς η γιαγιά της είχε μια ερωτική περιπέτεια μαζί του, καλούνται να σταματήσουν τα σχέδια των φονισσών. Στο ανακριτικό έργο βοηθά και ένας αστυνομικός, ο γνώριμός μας από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του αλλά και από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του σε διαφήμιση του καφέ Λουμίδη Πατρίκιος Κωστής, ο οποίος λόγω της γοητείας του γίνεται το αντικείμενο πόθου των έξι δαιμόνιων γυναικών. Η Χρύσα Ρώπα είναι μια... βαριάς μορφής κομμουνίστρια που έχει την ατυχία να έχει γιο τον Χρυσαυγίτη Γιάννη Τσιμιτσέλη, τον οποίο βλέπουμε μόνο σε βίντεο, ενώ σκοτώνει τον άνθρωπο που λόγω χρεών τής παίρνει το σπίτι. Η Σοφία Βογιατζάκη, σύμφωνα με το σενάριο, είναι η Ασπασία Βουρλάμη, μια γυναίκα από την Κοζάνη η οποία παντρεύτηκε μικρή με προξενιό και ζει ανάμεσα στις υποχωρήσεις και τις προσβολές και μια μέρα, γυρνώντας από τη λαϊκή, βρίσκει τον άνδρα της, Γιάννη Μποσταντζόγλου, τον οποίο βλέπουμε επίσης μόνο σε βίντεο, στο κρεβάτι με μια Ρωσίδα.

Κλείσιμο
Ναταλία Δραγούμη

Εκδιδόμενη Αλβανίδα χορεύτρια καθαρίζει νταβατζή

Της ανακοινώνει μάλιστα ότι η Ρωσίδα ήρθε για να μείνει και επομένως επιθυμεί πλέον να μένουν στο σπίτι και οι τρεις μαζί. Εκείνη του ρίχνει ποντικοφάρμακο μέσα στο πρασόρυζο και τον ξεφορτώνεται. Η Παρθένα Χοροζίδου είναι μοναχή, η αδελφή Ηλιοστάλαχτη. Βρίσκεται 33 χρόνια κλεισμένη σε μοναστήρι και αναγκάζεται να σκοτώσει τον δήμαρχο της περιοχής όταν εκείνος παίρνει την απόφαση να μετατρέψει τη μονή σε spa. H Nατάσα Καλογρίδη είναι η Κωνσταντίνα Λούβαρη, μια γυναίκα με σπουδές στο Σαν Φρανσίσκο που κινείται στην υψηλή κοινωνία και αγαπάει γυναίκες. Είναι παντρεμένη με έναν εύρωστο επιχειρηματία, ο οποίος κάποια στιγμή βρίσκεται πνιγμένος στην Αίγινα κι εκείνη κατηγορείται για τη δολοφονία του. Η Τζέσυ Παπουτσή είναι η Κρητικιά Μαρουσώ Μαρκογιαννάκη, που λόγω οικονομικής στενότητας αναγκάζεται να καλλιεργεί χασίς στα κτήματά της, η οποία μάλιστα βρίσκεται και κατηγορούμενη για τον φόνο του dealer με τον οποίο συνεργάζεται, όταν ο τελευταίος αθετεί τη μεταξύ τους συμφωνία και πουλά χασίς σε παιδιά. Η Ναταλία Δραγούμη είναι η έκτη φόνισσα. Παρουσιάζεται ως Αλβανίδα χορεύτρια η οποία έχει συμμετάσχει και στη Eurovision συνοδεύοντας στο μπαλέτο την εμφάνιση της Ρουσλάνα. Oταν ο νταβατζής της τη ρίχνει στα σκοτεινά μονοπάτια του αγοραίου έρωτα, εκείνη τον βγάζει από τη μέση.

Νατάσα Καλογρίδη
Σέξι πλούσια που προτιμά γυναίκες

Η ζωή μας ένα θέατρο...

Και οι έξι ιστορίες των γυναικών στο εν λόγω θεατρικό άπτονται θεμάτων που αφορούν στη σημερινή κοινωνία. Ο τρόπος, ωστόσο, που προσεγγίζονται τα θέματα αυτά είναι κωμικός, αφού οι μεγαλύτερες αλήθειες μπορούν να ειπωθούν μέσα από το χιούμορ. «Είναι πρωτότυπες ιστορίες όπου τα συναισθήματα εναλλάσσονται», λέει o Αλέξανδρος Ρήγας και συνεχίζει: «γέλιο και συγκίνηση συνυπάρχουν για να καταλήξουμε στη λύτρωση. Και οι έξι γυναίκες που παρουσιάζονται ως φόνισσες κερδίζουν τη συμπάθεια του κοινού, το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα πως αν βρισκόταν στη θέση τους θα έπραττε ακριβώς το ίδιο».Στο συγκεκριμένο θεατρικό είναι εμφανής μια έντονη αλμοδοβαρική νότα υπέρβασης, κάτι που διαφαίνεται και από το γύρισμα του διαφημιστικού της παράστασης, το οποίο πρόκειται να προβληθεί σύντομα στην τηλεόραση.

Ελένη Καστάνη
Βοηθός αναπαράστασης φόνων - εγγονή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη!

Κωνσταντίνα Μιχαήλ
Δαιμόνια εισαγγελέας-ψυχίατρος

Οι πρωταγωνίστριες εμφανίστηκαν στη σκηνή του θεάτρου «Πειραιώς 131», όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα, φορώντας μόνο κόκκινα σουτιέν. Ο Αλέξανδρος Ρήγας, σκηνοθέτης της παράστασης, έδωσε οδηγίες στις γυναίκες με τα κόκκινα, ανεβάζοντας τόσο πολύ τη διάθεσή τους ώστε να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους: «Επειτα από το τηλεοπτικό σποτάκι θυμήθηκα κάποιον παλιό που έλεγε ότι σέξι είναι να δείχνεις ή μπούστο ή πλάτη ή μπούτι. Οταν δείχνεις και τα τρία, είσαι απελπισμένη», λέει χαριτολογώντας η Ελένη Καστάνη. «Εγώ ένα έχω να πω», λέει με νόημα η Τζέσυ Παπουτσή καθώς βλέπει τη Νατάσα Καλογρίδη να επιδεικνύει την ερωτική της διάθεση στον φακό: «Αν οι γυναίκες ήταν όπλα θα ήταν φονικά», για να συμπληρώσει το απόλυτο sex symbol της παράστασης, η Νατάσα Καλογρίδη: «Πού να ήξερα ότι συμμετέχοντας σε αυτό το θεατρικό θα ερχόμουν τόσο κοντά στον ερωτισμό κι ακόμη πιο κοντά στις γυναίκες.

Πατρίκιος Κωστής
Οργανο της τάξης και αντικείμενο του πόθου
και για τις έξι φόνισσες

Τζέσυ Παπουτσή
Η Κρητικιά με τα χασίσια

Χρύσα Ρώπα
Κομμουνίστρια που έχει γιο Χρυσαυγίτη

Και οι γυναίκες έχουν ψυχή και μάλιστα μια ψυχή πολύ σέξι που είναι συνεχώς στα κόκκινα του πάθους και του αίματος». «Ποιος να μας το έλεγε ότι έξι τρελές διά χειρός Ρήγα - Αποστόλου θα μας έκαναν να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή!», λέει η Σοφία Βογιατζάκη τη στιγμή που ο αστυνομικός της παρέας, Πατρίκιος Κωστής, συμπληρώνει: «Η ζωή είναι θηλυκή κι αυτό την κάνει φονική, σέξι και μοναδική». Η Ναταλία Δραγούμη αναφωνεί με τη σειρά της: «Είμαι αθώα! Δεν φαίνεται στα μάτια μου; Στα μάτια είπα! Ο Ρήγας και ο Αποστόλου φταίνε». Τις αλλεπάλληλες ατάκες των πρωταγωνιστών κλείνει η Κωνσταντίνα Μιχαήλ λέγοντας: «Είμαι τυχερή καθώς τα τελευταία χρόνια έζησα μοναδικές συνεργασίες. Από τα “Κόκκινα φανάρια” βρέθηκα στις “Φόνισσες της Παπαδιαμάντη” και από τον Ρήγο στον Ρήγα. Στην οδό Πειραιώς 131 το ενδιαφέρον του κοινού θα χτυπήσει πάλι κόκκινο».

Παρθένα Χοροζίδου
Οργισμένη καλόγρια - μα να της κάνουν το μοναστήρι spa;

Σοφία Βογιατζάκη
Απατημένη σύζυγος - τον έπιασε με Ρωσίδα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης