Λένα Παπαδοπούλου: Η μητρότητα και η μάχη με τα κιλά

Λένα Παπαδοπούλου: Η μητρότητα και η μάχη με τα κιλά

Πριν από τρία χρόνια, η Λένα έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, τον Γιάννη. Μαζί με την ασύγκριτη ευ τυχία της μητρότητας, ήρθαν και τα 30 κιλά που πήρε στην εγκυμοσύνη και μόλις πρόσφατα κατάφερε να χάσει, κερδίζοντας τη δεύτερη «μάχη» της με τη ζυγαριά.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στο Βρετανό για το θάνατο της φίλης του
Λένα Παπαδοπούλου: Η μητρότητα και η μάχη με τα κιλά
Μεσημέρι Κυριακής και το θερμόμετρο είναι κολλημένο στους 40 βαθμούς. Η Λένα Παπαδοπούλου κάνει βουτιές στην πισίνα του ξενοδοχείου Brazil Suites, στη Γλυφάδα, μαζί με το σύντροφό της Αλέξανδρο, ενώ ο 3χρονος γιος τους απολαμβάνει έναν υπνάκο στο σπίτι με τη γιαγιά του. «Ο γιος μου είναι γλυκός, ευγενικός αλλά και τζαναμπέτης. Έχει τρομερή ενέργεια, κάνει φασαρία στο σπίτι, αλλά ανυπομονώ κάθε πρωί να ξυπνήσει. Κάνει ένα θόρυβο σαν δελφινάκι και έρχεται και μου δίνει ένα τόσο δυνατό φιλί, που πονάει μετά το μάγουλό μου. Το απολαμβάνω, όμως, και αυτή τη στιγμή νιώθω τόσο γεμάτη μαζί του, που δεν θέλω άλλο παιδί, γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου με άλλο παιδί. Είναι δικός μου αυτός ο άντρας, δεν μπορώ να τον μοιραστώ ούτε με τον παιδικό σταθμό».

Ο Γιάννης ήρθε στη ζωή της το Μάρτιο του 2010 και είναι ο καρπός του έρωτά της με το μουσικό παραγωγό Αλέξανδρο Τσαούση, τον άνθρωπο που της γράφει και τα τραγούδια της. Γνωρίστηκαν πριν από δεκατρία χρόνια, όταν η Λένα τραγουδούσε με τον Νότη Σφακιανάκη. Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος, συγκατοίκησαν από την πρώτη εβδομάδα και μέχρι σήμερα είναι αχώριστοι, χωρίς να έχουν παντρευτεί. «Πιστεύω ότι οι μεγάλοι έρωτες δεν φοράνε νυφικό, γιατί μπορεί και να χαλάσουν. Έχουμε κάνει πρόταση γάμου ο ένας στον άλλον και κάποια στιγμή έχουμε συμφωνήσει ότι θα παντρευτούμε με θρησκευτικό. Πάντα είχα το φόβο για το τι ακολουθεί μετά το γάμο, σε βάζει σε μια ρουτίνα. Βεβαίως είναι σημαντικός. Βλέπω, όμως, ανθρώπους να παντρεύονται για πλάκα και μετά να χωρίζουν για πλάκα.Εγώ δεν κάνω πράγματα για πλάκα στη ζωή μου, γι’ αυτό και θα παντρευτούμε με τον Αλέξη όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή. Είναι στο πλάνο μου».

Κλείσιμο


Η Λένα είναι σχεδόν είκοσι χρόνια στο τραγούδι, με δισκογραφικές επιτυχίες και σπουδαίες συνεργασίες, όπως με τον Πασχάλη Τερζή, τον Γιάννη Πάριο, τον Σταμάτη Γονίδη, τον Τόλη Βοσκόπουλο. Όμως το 2009 αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα και να γυρίσει στη γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας επιλεκτικές εμφανίσεις εκεί. «Ένιωθα κουρασμένη, κατάλαβα ότι όλη μου η ζωή περιστρεφόταν γύρω από τη δουλειά μου, άρχισα να βαριέμαι κι εκεί μου χτύπησε καμπανάκι, γιατί είμαι ρομαντική και και θέλω να δουλεύω με όρεξη. Πήγα στους γονείς μου ξεκουράστηκα, έκανα ταξίδια. Μετά,συνειδητά ήρθε η εγκυμοσύνη και ήθελα να ξεπεταχτεί πρώτα το παιδί μου και μετά να δουλέψω. Έγινα χαζομαμά και σταμάτησα να εμφανίζομαι πολύ, γιατί είχα και την πολυτέλεια. Όσο δούλευα, είχα το μυαλό μου και
δεν σκορπούσα τα χρήματά μου».

Η περίοδος της εγκυμοσύνης της ήταν ένα πάρτι για εκείνη, με χαρά και πολύ φαΐ. Πήρε τριάντα ολόκληρα κιλά, αλλά δεν την ένοιαζε η μεγάλη αλλαγή στο σώμα της, γιατί ζούσε το θαύμα της
φύσης. «Όταν έχεις πάρτι, τρως και γελάς. Αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ εννέα μήνες, μέχρι να γεννήσω. Στην εγκυμοσύνη μου έτρωγα φαγητά που πριν ούτε μύριζα, πολλά μαγειρευτά και γλυκά. Έτσι, έφτασα να ζυγίζω 83 κιλά. Δεν αγχωνόμουν όμως, γιατί περνούσα καλά.Στο φαγητό με ακολουθούσε και ο Αλέξανδρος, και μάλιστα είχε πάρει κι αυτός κιλά. Είχα γίνει σαν μπαλόνι και το ευχαριστιόμουν. Αν δεν ερχόταν ο διαβήτης όσο ήμουν έγκυος, για να σταματήσω να τρώω γλυκά, νομίζω ότι θα είχα παχύνει περισσότερο. Αφού όταν έφευγα για να πάω στο μαιευτήριο είπα “για να δω, χωράω από την πόρτα;” και γελούσα». Η Λένα κράτησε το μικρό αγγελούδι της στην αγκαλιά της και στη συνέχεια κατάλαβε ότι πρέπει να δώσει μάχη με τα κιλά της.

Νόμιζα ότι θα γεννήσω και ότι θα φύγουν τα κιλά. Εγώ τα πήρα ταμείο στο σπίτι και είπα “οχ, τώρα τι θα κάνω;”. Θήλασα τον Γιάννη μου τέσσερις μήνες και έτρωγα κανονικά. Μετά όμως με
έπιασε μια άρνηση, γιατί έβλεπα ότι δεν έμπαινα στα παλιά μου ρούχα λόγω των κιλών, αλλά δεν ήθελα να αγοράσω και καινούρια. Φορούσα τα ρούχα του Αλέξη. Άρχισα να κάνω διατροφή και έχανα μόνο ενάμισι κιλό το μήνα. Αν δεν είχα το μωρό μου, μπορεί να με είχε πάρει από κάτω. Μετά μίλησα με άλλες γυναίκες και μου είπαν ότι, αν δεν περάσει ο χρόνος, το τζιν δεν κλείνει. Ο Αλέξης δεν με άγχωσε καθόλου. Άρχισα να τρώω σωστά, έκανα διάδρομο, πάνω απ’ όλα χαλάρωσα και επανήλθα στα κιλά μου, τώρα είμαι στα 51».



Δεν ήταν η πρώτη φορά όμως που η Λένα ταλαιπωρήθηκε με τα κιλά, αφού και το 1996, όταν έβγαλε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, το τραγούδι «Θέλω τρέλα», χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά με τον εαυτό της. «Από μικρή ήμουν αδύνατη. Όταν άρχισε ο κόσμος να με μαθαίνει, ζύγιζα 47 κιλά. Κάποια στιγμή, όμως, αντιμετώπισα ένα θέμα υγείας και άρχισα να το ψάχνω περισσότερο. Οι γιατροί, προκειμένου να το αντιμετωπίσουν, ξεκίνησαν να μου δίνουν ορμόνες, κορτιζόνη, έψαχναν για έναν και καλά κρυμμένο όγκο, που τελικά δεν υπήρχε και εγώ άρχισα να πρήζομαι υπερβολικά από τα φάρμακα, με αποτέλεσμα να έχω πρόβλημα και με τη δισκογραφική μου, αφού τότε ξεκινούσα και είχα καταλήξει να είμαι υπερβολικά φουσκωμένη. Τελικά δεν είχα κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, πήγα σε έναν καλό διαιτολόγο, μου είπε “ηρέμησε, πέτα τις σακούλες με τα φάρμακα, πήγαινε διακοπές” και σιγά σιγά άρχισα να ξεπρήζομαι. Υπήρχε όμως τότε η άποψη για καιρό ότι είμαι ένα αφράτο κορίτσι. Τα κατάφερα όμως γιατί είμαι αισιόδοξη».

Χτυπάει το τηλέφωνό της και βλέπει το νούμερο του σπιτιού. «Ο Γιάννης μου θα ξύπνησε». Ακούγεται η χαρούμενη φωνή του γιου της που τη ρωτάει με ασύντακτες προτάσεις και με την παιδική του αθωότητα πότε θα γυρίσει. «Τον λατρεύω. Νομίζω ότι θα γίνει τραγουδιστής. Παίζει με ένα μικρό πιάνο που του έχουμε, τραγουδάει και δεν φεύγει από τον τόνο, αν και προσπαθώ να τον μπερδέψω».



του παιδιού της από νωρίς, γιατί η ίδια πέρασε δύσκολα εφηβικά χρόνια εξαιτίας ενός προβλήματος που της παρουσιάστηκε. «Από νωρίς εμφάνισα έντονη σκολίωση. Μάλιστα δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ήμουν 13 ετών στη Σύρο για διακοπές και μου είπε η μητέρα μου: “Λένα, βγάλε το μαξιλάρι που έβαλες στην πλάτη σου για να μας κάνεις πλάκα”. Εγώ όμως δεν έκανα πλάκα, είχα ένα εξόγκωμα και ο ώμος μου είχε γείρει.Την άλλη μέρα πήγαμε στο γιατρό και για χρόνια, μέχρι το Λύκειο, φορούσα για είκοσι ώρες την ημέρα κηδεμόνα. Φοβόμουν ότι θα με κοροϊδεύουν τα παιδιά στο σχολείο, αλλά ευτυχώς με αγαπούσαν». Η Λένα περιόρισε τη σκολίωση, αλλά τη βρήκε μπροστά της όταν ήρθε η ώρα να γεννήσει. «Δεν φοβόμουν πολύ, γιατί ήξερα από πριν ότι θα γεννήσω με καισαρική. Ευτυχώς είχα δίπλα μου το γιατρό μου, Κωνσταντίνο Πάντο,και με έκανε να νιώθω ασφάλεια».

Αναφέροντας το όνομα του γυναικολόγου της, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στις εξωσωματικές, της θυμίζω φήμες που την ήθελαν να έχει γεννήσει με εξωσωματική. «Μακάρι να είχα κάνει παιδί με εξωσωματική, γιατί τώρα μπορεί να είχα δίδυμα. Θα ήταν καταπληκτικό ο γιος μου να έχει δίδυμο αδελφάκι. Αν κάποιος νιώθει έτοιμος να γίνει γονιός, να το κάνει, είτε χρειάζεται εξωσωματική είτε όχι, γιατί τα παιδιά είναι ευτυχία».

Ζει την οικογενειακή της ευτυχία αλλά και την επαγγελματική, αφού από τον Ιανουάριο ανήκει στη δισκογραφική Spicy και πρόσφατα έβγαλε και το νέο της τραγούδι, «Χτυπάει η καρδιά
μου». «Νιώθω σιγουριά σε αυτή την εταιρεία και τους εμπιστεύομαι. Στα προγράμματά μου λέω πολλά τραγούδια του Φοίβου και θα ήθελα κάποια στιγμή να δουλέψουμε μαζί. Έχει γράψει καταπληκτικά τραγούδια».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.





























 θέλω να δουλεύω με όρεξη. Πήγα στους γονείς μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης