Είναι ο Κάρλος Αλκαράθ ο νέος σταρ του τένις;

Είναι ο Κάρλος Αλκαράθ ο νέος σταρ του τένις;

O Ισπανός γνωρίζει πολύ καλά πώς είναι να εκτοξεύεσαι στην κορυφή του πιο upper class και καλοπληρωμένου αθλήματος στον κόσμο

carlos-mak1_2
Οπως τον Ιούλιο που μας πέρασε, όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον αλύγιστο Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Γουίμπλεντον, όπου και στέφθηκε βασιλιάς του παγκόσμιου τένις. Ηταν ένας μαγικός τελικός που έκανε σταρ όπως οι Μπραντ Πιτ, Αριάνα Γκράντε, Χιου Τζάκμαν αλλά και διαδόχους του βρετανικού θρόνου να χειροκροτήσουν κατενθουσιασμένοι τον 20χρονο Καρλίτο -για τους οικείους του- όρθιοι στις κατάμεστες κερκίδες

Πώς είναι να εκτοξεύεσαι στην κορυφή του πιο upper class και καλοπληρωμένου αθλήματος στον κόσμο; O Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ γνωρίζει πολύ καλά, αφού είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι όλα μπορούν να συμβούν όταν είσαι αποφασισμένος. Οπως τον Ιούλιο που μας πέρασε, όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον αλύγιστο Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Γουίμπλεντον, όπου και στέφθηκε βασιλιάς του παγκόσμιου τένις.
SPL9335877_009
GettyImages-1488465700

Κλείσιμο
Ηταν ένας μαγικός τελικός που έκανε σταρ όπως οι Μπραντ Πιτ, Αριάνα Γκράντε, Χιου Τζάκμαν αλλά και διαδόχους του βρετανικού θρόνου να χειροκροτήσουν κατενθουσιασμένοι τον 20χρονο Καρλίτο -για τους οικείους του- όρθιοι στις κατάμεστες κερκίδες. Για τους ειδικούς του αθλήματος, ο Αλκαράθ, που έχει ανέβει στην κορυφή του παγκόσμιου τένις από το φθινόπωρο του 2022, «προσγειώθηκε» εκεί για να μείνει.

Αμέσως μετά τον ιστορικό αγώνα, ο αντίπαλος Τζόκοβιτς τον αποθέωσε: «Είναι απίστευτο το τι ποιότητα έδειξες. Αξίζεις την κορυφή. Νόμιζα ότι θα δυσκολευόμουν μαζί σου μόνο στο χώμα και τις σκληρές επιφάνειες, αλλά είναι φοβερό το πώς προσαρμόστηκες. Συγχαρητήρια. Δεν μου αρέσει να χάνω, αλλά πρέπει να είμαι ευγνώμων γιατί έχω κερδίσει πολλά ματς τα τελευταία χρόνια οπότε είμαστε εντάξει. Οφείλω να το παραδεχτώ: έχασα από έναν καλύτερο παίκτη».

Ο Αλκαράθ, που εκτός από το πάθος για την αντισφαίριση έχει τέσσερις αγάπες -τα τρία αδέλφια του, τη Ρεάλ Μαδρίτης, το γκολφ και το σκάκι-, γεννήθηκε στην Ελ Παλμάρ της Μούρθια και ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία μόλις 4 ετών. Η πορεία του ήταν λίγο πολύ προδιαγεγραμμένη. H οικογένειά του λάτρευε το άθλημα: ο παππούς του ήταν το πρώτο μέλος μιας τοπικής λέσχης τένις και ο πατέρας του επαγγελματίας τενίστας που στη συνέχεια διηύθυνε μια ακαδημία τένις.
SS24-FORMAL_CARLOSALCARAZ_PHOTOS-DAN-JACKSON-_6_
GettyImages-1485368366

«Πρώτα έπιασα ρακέτα και αργότερα έπαιξα με στρατιώτες και αυτοκινητάκια», περιγράφει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, πρώτος προπονητής του μαθητευτόμενου τενίστα ήταν ο πατέρας του. Ο μικρός φανέρωσε γρήγορα πτυχές του πολύπλευρου ταλέντου του κατακτώντας άνετα το εθνικό πρωτάθλημα για παίκτες κάτω των 12 ετών το 2016. Δύο χρόνια αργότερα, ως επαγγελματίας τενίστας πλέον, δήλωνε στο περιοδικό «Tennis World»: «Θέλω να γίνω σαν τον Ράφα. Ο τρόπος που παίζω μοιάζει περισσότερο με αυτόν του Ρότζερ Φέντερερ, αλλά το πρότυπό μου είναι ο Ράφα επειδή το παιχνίδι μου ταιριάζει περισσότερο στο χώμα. Μου ταιριάζει και ως ιδιοσυγκρασία». Ο νέος σταρ του τένις διαθέτει baby face και έναν εξαιρετικό σωματότυπο.

Ο ίδιος έχει αποκαλύψει για τις συνήθεις που τον κρατούν σε εξαιρετική φόρμα: «Αγαπώ τον ύπνο και είμαι λάτρης της μεσημεριανής σιέστας. Επίσης έχω μάθει να ακολουθώ μια ισορροπημένη διατροφή. Τρέφομαι με πολλή πρωτεΐνη και παίρνω υδατάνθρακες από φρούτα. Πριν από τους αγώνες παίρνω ενέργεια από μπανάνες, χουρμάδες και αυγά, ενώ το προηγούμενο βράδυ μου αρέσει να επιβραβεύω τον εαυτό μου με σούσι».

Ο Αλκαράθ είναι φιλόδοξος και διαθέτει πείσμα. Από μικρός έκανε ό,τι μπορούσε για να μην αποχωρήσει ηττημένος από το γήπεδο. Παιδί ακόμα, αφοσιώθηκε στο κυνήγι της νίκης και της πρωτιάς ακόμα και αν η σκληρή προπόνηση προϋπέθετε ότι θα εγκατέλειπε τα παιχνίδια στη γειτονιά με τα αδέλφια και τους φίλους του.

Ο πήχης μπήκε από νωρίς πολύ ψηλά. Ο προπονητής του Χουάν Κάρλος Φερέρο αποκαλύπτει: «Πέρα από ένας πολύ καλός τενίστας, ο Κάρλος είναι κι ένας πολύ καλός αθλητής. Είναι εκπληκτικό το ότι δεν έχει διαμαρτυρηθεί ποτέ “γιατί να κάνω αυτή την άσκηση;” ή για το αυστηρό πρόγραμμα που απαιτώ να ακολουθήσει. Προσπαθούσαμε να χτίσουμε την αντοχή του γιατί υπάρχουν ματς, για παράδειγμα στο Ρολάν Γκαρός, που μπορεί να περάσεις τέσσερις ή πέντε ώρες μέσα στο γήπεδο. Επομένως, πρέπει να είσαι δυνατός και γρήγορος αλλά ταυτόχρονα και ανθεκτικός. Ο Κάρλος απέδειξε ότι είναι από ατσάλι. Διαθέτει σωματική δύναμη και περίσσια ψυχική αντοχή».
GettyImages-1548779098
63bdd87cbdb29b6b781e4777_Campaign-Image_3_Photo-Credit---Gray-Sorrenti

Από το τερέν στα φλας της μόδας
Από τη στιγμή που ο ταλαντούχος τενίστας και περιζήτητος εργένης με το δυνατό φαν κλαμπ κατέκτησε την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης είδε όχι μόνο τα ψηφία να αυξάνονται στις τραπεζικές του καταθέσεις -κατακτώντας φυσικά και μια θέση στη λίστα του «Forbes»- αλλά και τα μεγαλύτερα fashion brands να του προσφέρουν «χρυσά» συμβόλαια. Ετσι, ο Αλκαράθ εμφανίζεται με αθλητικά παπούτσια και ρούχα Nike ενώ στο χέρι του ξεχωρίζει πάντα ένα ρολόι Rolex, της οποίας είναι επίσημος πρεσβευτής από τον Ιανουάριο του 2022. Και ο χορός των εκατομμυρίων συνεχίζεται: είναι το πρόσωπο της BMW στην Ισπανία, όπως υπήρξε και για τον οίκο Calvin Klein, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες χρίστηκε ambassador του πιο επιτυχημένου παγκοσμίως brand της μόδας, που δεν είναι άλλο από τη Louis Vuitton.

Ο γαλλικός οίκος ανακοίνωσε την πολύκροτη συνεργασία αναφέροντας: «Η Louis Vuitton αποκαλύπτει την ανδρική καμπάνια Formal Wear Ανοιξη/Καλοκαίρι 2024 με πρωταγωνιστή τον νέο star του τένις Κάρλος Αλκαράθ. Ο Νο 1 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης ενσωματώνει τους νέους κώδικες της σύγχρονης κομψότητας στην ανδρική γκαρνταρόμπα, φορώντας διαχρονικά βραδινά αλλά και καθημερινά κοστούμια. Το νέο ταλέντο των γηπέδων αποδεικνύεται ένας νεαρός άντρας που μπορεί να εμπνεύσει και τη μόδα».
SS24-FORMAL_CARLOSALCARAZ_PHOTOS-DAN-JACKSON-_3_
GettyImages-1556748328

Η καμπάνια του οίκου γυρίστηκε από τον φωτογράφο Νταν Τζάκσον στο «Hôtel de Maisons», μια αυθεντική έπαυλη του 18ου αιώνα στο Παρίσι και ένας χώρος που ο αείμνηστος Καρλ Λάγκερφελντ αποκαλούσε σπίτι του για περισσότερo από 30 χρόνια. Ο Κάρλος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη εμπειρία που βίωσε ποζάροντας υπό την καθοδήγηση των έμπειρων ανθρώπων του οίκου: «Ηταν λίγο σουρεαλιστικό όλο αυτό, το να βρίσκεσαι μέσα σε ένα παλάτι φορώντας ένα κοστούμι Louis Vuitton. O Νταν Τζάκσον και η ομάδα του ήταν καταπληκτικοί. Απόλαυσα πολύ όλη τη διαδικασία, εξάλλου η υψηλή αισθητική είναι κάτι που πάντα με ενδιέφερε. Εξακολουθώ να καλλιεργώ το στυλ μου και σ’ αυτό πλέον με διευκολύνει η Louis Vuitton». Επιπλέον συμπλήρωσε: «Εμείς οι αθλητές δεν ντυνόμαστε κάθε μέρα έτσι, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Και είναι ωραίο να φοράς tuxedo. Καθώς μεγαλώνω εκτιμώ όλο και περισσότερο ένα καλοραμμένο κοστούμι».

Οι πολυτελείς δημιουργίες που φόρεσε στη φωτογράφηση ο διάσημος τενίστας ανήκουν στην πρώτη συλλογή του Φαρέλ Γουίλιαμς, του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της ανδρικής σειράς της Louis Vuitton μετά τον απρόσμενο θάνατο του Βέρτζιλ Αμπλό. Ο Κάρλος Αλκαράθ σχολίασε ενθουσιασμένος: «Ο Φαρέλ Γουίλιαμς είναι ο νέος σταρ της μόδας. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι που θα βάλει στο μυαλό του και δεν θα μπορέσει να το υλοποιήσει. Είμαι τυχερός που οι δρόμοι μας συναντήθηκαν».

GettyImages-1636805531
GettyImages-1555666406
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης